jakie 3 cwiczenia wybralibyscie ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sory, ale co to jest martwy ciąg?
Podnosisz sztangę z ziemi. Do wyprostu pleców. Mało przyjemne do kręgosłupa jak wykonujesz nieumiejętnie.
A tak w ogóle mówimy o trzech ulubionych ćwiczeniach, czy o ograniczeniu do tych 3 ćwiczeń całego treningu?
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Tu macie martwy ciag.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
1. pompki (nawet nie na poręczach, ja robię na ławeczce ale więcej - po co ciśnienie w głowie podnosić?)
2. skakanka
3. coś na brzuch (to już może być na poręczach)
uważam, że jak się nie jest zawodowcem to nie ma co na siłę ćwiczyć jak zawodowiec
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle mówimy o trzech ulubionych ćwiczeniach, czy o ograniczeniu do tych 3 ćwiczeń całego treningu?
...no chyba nie o ulubionych, poprostu wybieramy trzy, robimy je i zamykamy tematy siłówki.
Martwy ciąg i przysiad ze sztangą to bardzo ważne ćwiczenia, ale dla kulturysty. Są one dość skomplikowane technicznie, wymagają największych ciężarów i rzeczywiście łątwo o kontuzję (przy niedopilnowaniu pewnych szczegułów)
Ja w treningu SW bym je odpuścił, a zastosował:
*pompiki w dynamicznym tempie- pracuje sporo mięsni (głównie triceps, elementy klatki, przedramię itd), ale też utwardzasz kości, a i symulują uderzenie prostym.
*brzuszki - duża różnorodność ćwiczeń, bo jeste tam duuuużo mięśni i dużo trzeba ćwiczyć aby je zkatować.
*martwy ciąg odradzałem, ale jednak plecy to podstawa całej sylewtki, trzeba wzmacniać gręgosłup, więc coś prostszego - skłony
...hmmm limit 3 wyczerpałem, a przydałoby się jeszcze nogi wzmocnić, tutaj przysiady (mogą być z frontkick`em), skakanka, unoszenie nóg leżąc na boku dla poprawy przywodzicieli.
Tak więc, w treningu SW na mój gust zwycięza prostota, tradycja, dynamika i wykorzystanie własnej masy ciała
Napisano Ponad rok temu
Ps. jak idę na siłownie to po to by pomachać żelastwem i dużymi ciężarami :paker: a nie robić pompki czy przysiady (bez sztangi) bo to mogę robić w domu i nie ma potrzeby iść w takim celu na siłownie.
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle mówimy o trzech ulubionych ćwiczeniach, czy o ograniczeniu do tych 3 ćwiczeń całego treningu?[/quote"] ograniczeniu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... dlatego wybralem 3 zeby troche przemyslec bo nie problem bylo by zapodac temat wymieni swoje ulubione cw. na silowni :wink: ...a co do martwego ciagu to nikt go nie kaze robic niepoprawnie nauczyc sie dobrej techniki od ludzi ktorzy maja pojecie a nie od skoksowanych kolegow z piwnicznych silownie ( wiem ogolnie powiedziane...)...martwy atakuje cale plecy barki dwoglowe ud lydki posladki biceps przedramoina... :-) pozdrawiam...hmmm limit 3 wyczerpałem, a przydałoby się jeszcze nogi wzmocnić, tutaj przysiady (mogą być z frontkick`em), skakanka, unoszenie nóg leżąc na boku dla poprawy przywodzicieli.
Napisano Ponad rok temu
napisalem ze ograniczedni do 3 cwTo twój temat więc ty odpowiedz na to pytanie, mnie to też ciekawi.
Napisano Ponad rok temu
ale napisal cwiczenia silowe a nie jakies treningi dla kobiet. Jak nie wiesz jak robic martwy ciąg i co ona daje to sie nie wypowiadaj, wykonywany nieumiejetnie faktycznie niszczy dolną czesc plecow, ale wszystko da sie nauczyc.martwy ciąg - ale głupota :roll:
1. pompki (nawet nie na poręczach, ja robię na ławeczce ale więcej - po co ciśnienie w głowie podnosić?)
2. skakanka
3. coś na brzuch (to już może być na poręczach)
uważam, że jak się nie jest zawodowcem to nie ma co na siłę ćwiczyć jak zawodowiec
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... z tego co sie orientuje to to cwiczenia mozna wykonywac tylko przez pewien okres ... moze WARHEAD cos wiecej powie....21 to jest ćwiczenie na bica
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
... wiedz widzisz odradzano ci czyli (zapewne?) nierobiles tego cwiczenia ...wiec skad wiesz ze roezp kregoslup ... to tak jak ze smiercia kazdy boi sie smierci a nikt jej nie przezyl :wink:sory zapomniałem wspomnieć że odradzano mi martwego ciągu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Czy zimowe biegi to podstawa kondycji latem???
- Ponad rok temu
-
Produkcja suplementów
- Ponad rok temu
-
Bol plecow....
- Ponad rok temu
-
Czy Krzynówek pogrąży Real ???
- Ponad rok temu
-
Co wolno a czego jesc nie wolno podczas odchudzania