Muay Boran
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:wink:
No to juz koniec zartow. Przepraszam tych, ktorzy mogli sie poczuc urazonymi
Pozdrawiam
:roll: K_P
Napisano Ponad rok temu
Przepraszam tych, ktorzy mogli sie poczuc urazonymi
Pozdrawiam
nie ma za co :roll: ja tego nie cwicze/ucze, ale znam sie troche na tym i to co napisales nawet smiedszne nie jest, zenujacy beton
Napisano Ponad rok temu
To zrewidowalo wowczas moje poglady na style kopane. Drugi raz moje poglady na walke zrewidowalo bjj.
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Caly czas ludzie poszukuja tajemnych styli, zamiast praktykowac to co maja pod nosem. Wiec zamaist dostepnego muy thai cjca boran, ao ktorym z gory widaomo, ze malo kto w Polsce wicej niz slyszal.
"Bawi" mnie tez ta moda na muy thai... A to przeciez styl nie dla wszystkich, bo opoobijanym sie jest regulranie.
Zdaje sie ze dwa lata temu u mnie ludzie dopominali sie o seminarium z muy thai, chcieli "twardego" treningu. Zaprosilem wiec mojego kolege, ktory wowczas przebywal na urlopie w Polsce, co prawda jego stylem wyjsciowym, nie bylo muy thai, ale w swojej karierze walczyl z powodzeniem z przedstawicielami tego stylu i spore o nim pojecie ma.
Wiec odbyl sie jeden trening. Ogniskowal zdaje sie wokol uzycia kolanka na korpus i niskiegom kopniecia... Na nastepnych zajeciach byly jakies mimo wczesniejszych deklaracji dziwne pustki, choc przeciez nikt nad nikim sie nie znecal.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Elementy Muay Boran sa od czasu do czasu poruszane na treningach Muay Thai, ale w wyniku regulacji zasad tego sportu, troche rzadziej niz by sie chcialo na zrecz Muay Thai sportowego.
Muay boran jest po prostu bardziej czasochlonne w nauce itp itd.
kurwa, w ogole co ja pisze, nie znam sie pzreca itp :wink:
Napisano Ponad rok temu
dla mnie to dobra pompa bo niektóre wynalazki tak myślą Kubuś wie o co mi chodziNie, no co Ty... To tajemny styl, trenowany tylko przez nielicznych, rekomendowanych przez jeszcze mniejsze grono, zawsze w nocy, zeby nikt nie podejrzal... Nie staruja w zadnych zawodach, bo wiedza, ze ich tajemne techniki niosa smiertelne zagrozenie. 50 kg adept tego stylu z latwiscia zabilby powiedzmy takiego Fedora i to juz w pierwszych sekunadach walki. Ale tego nie zrobi, bo swoje zycie i umiejetnosci podporzadkowal wyzszym celom. Te wiadomosci, ktore przeciekly do opinii publicznej, to nic nieznaczace informacje, nie oddaja nawet 1 proc. mozliwosci jakie niesie ten styl.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no wlasnie.
w Piatek obgadamy chlanie.
Flache to ja moge pzryniesc
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam :peace:
Napisano Ponad rok temu
Witam czy starozytne muay thai czyli muay boran jest jeszcze sportem na tym swiecie trenowanym w klubach czy jest to juz legenda kilka technik trener pokazuje na treningu(muay thai) od czasu do czasu ale czy sa jeszcze osoby ktore preferuja ten styl ????????? :roll:
był już temat o muay thai a muay boran
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hm... a na kielonka się załapie ?
Hmmm, wiec musze wziasc sie za organizacje Mega popijawy Muay Thai
Na kielona... pytosz... nwet na kilka
A Ronin to sa wlasnie szkoly Piotra Ochniowskiego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
I Zawodowa Gala MT... pierwsza w Polsce
- Ponad rok temu
-
Dokument o Marku Piotrowskim
- Ponad rok temu
-
Bełchatów, MuayThai, Kick-boxing??
- Ponad rok temu