Pisma o sztukach walki?
Napisano Ponad rok temu
Ale to nie przeszkadza istnieniu ciekawych papierowych pism o samochodach, gołych babach albo reklamie.
A przecież te tematy są dalece mniej ciekawe, niż kung-fu.
Może to taka polityczna poprawność, że to, co wypada na forum, to na papierze już za poważne
Napisano Ponad rok temu
bo przecież pisma z branży IT są jak grzyby po deszczu
Eeee chyba sie mylisz, taka sama nedza :-) Nikt juz tego nie kupuje, bo szybciej znajdzie newsy w inecie, a te co sie ostaly to glownie reklamy publikuja :-) No ale to troche OT.
Chyba rzeczywiscie minela epoka czasopism drukowanych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
what do you think about it?
Napisano Ponad rok temu
trza by je najpierw miec
jak ci pisałem zbieractwo biblioteczne zakończyłem ładnych pare wiosenek temu i nic sie nie ostało
teraz mozna tolko liczyć, że gdzies znajda się litościwi forumowicze i zrobia ta robote :paker:
no i trzeba by to zrobic chronologicznie, czyli
najsampierw
FORUM
potom
KONTRASTY
i finally
TAO
a my jako zasłużeni działacze
papieros :drinking:
a poźniej medale i insze przyjemnosci
Napisano Ponad rok temu
taaaaaaa ...
trza by je najpierw miec
jak ci pisałem zbieractwo biblioteczne zakończyłem ładnych pare wiosenek temu i nic sie nie ostało
wstyd panie, wstyd. caly wysilek i praca na marne
co niektorzy maja jeszcze jakies kopieteraz mozna tolko liczyć, że gdzies znajda się litościwi forumowicze i zrobia ta robote
Napisano Ponad rok temu
marność nad marnościami
kajam się i żałuję szczerze, więcej grzechów nie pamiętam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
osobiscie, wszystkich nie mialem okazji zebrac. korzystalem tylko z tego co ludzie przynosili i wymieniali miedzy soba. byla tez mala wspolna biblioteczka klubowa ale znalezli sie smialkowie i wlamali sie do niej - wszystko rozkradajac. bylem wielce nie pocieszony z tego :roll:
ale mysle, ze nie ktorzy z uzytkownikow forum maja zachowane kopie
Napisano Ponad rok temu
teraz w dobie internetu chyba nie ma czego specjalnie załować :roll:
... to zła (trawersujac znana sentencje filmowa ) samoróbka była
wszystkie trzy gazetki miały raczej charakter fanzinu robionego na ksero (pierwotnie maszynopis+doklejane zdjęcia), w treści głownie były tłumaczenia artykułów z zachodnich czasopism oraz troche własnych komentarzy, opracowań i szkoleniowych wstawek (podobnie do gazetki którą robił Janusz Szymankiewicz), to co mozna zapisac na plus, to fakt że prezentowały przekrojowo rożnorodne wi/weng ch/tsunowo bez wdawania sie we wskazanie prymatu tego lub innego stylu czy majstersa.
Nie pamietam teraz dokładnie ile którego fanzinu się ukazało, ale Kontrastów było chyba z 6 numerów, Tao - 4 numery, Forum - tez chyba 4 sztuki. Zmiany nazw nastepowały generalnie po zmianach w składzie zespołu redakcyjnego oraz w miarę zwiększania objętości z 12 do 64 stron.
Najwiekszym osiągnięciem wydaje mi się iż była kwestia nawiązania współpracy z redakcjami innych monotematycznych, specjalizowanych do wingczunowa magazynów z całego świata (WingTsun Welt - Niemcy, Wing Chun Viewpoint - Kanada, Wing Chun Report - Australia, Wing Chun Monitor - USA) oraz dzieki temu rozpropagowanie w Polsce wielu rożnych majstrów z wielu odnóg stylowych.
Napisano Ponad rok temu
wszystkim kumplom i znajomym :-) :-) :-)
którzy w tamtym czasach pomagali mi tworzyc te pisemka
(przezyły sie podobnie jak fanziny science fiction i fantasy fandomowe)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I idac tylko twoim poczuciem humoru moge miec tylko nadzieje ze Bog ci to wynagrodzi!!!
Napisano Ponad rok temu
To co, kto to odszuka i udostępni?
Może to w ogóle osobny temat/dział na forum powinien być?
A jeżeli ktoś ma te fajne stare pisma i da mi zrobić kopie, odwdzięczę się.
Napisano Ponad rok temu
syan juz mam, drzewo zasadziłem niejednoadhcmfckmmdm\ chxccdxj ncnvhcbhhhgdcgssgsqdagbn vncbcbcbcfdsacczdzwq21b mjgmhffrdex1111fhhdfjjfcsxhjhdaiosxujoiHzoiTR1q m cvnxcnvxmx,cnmx,nc.zm.mz.vmz/\c,
Napisano Ponad rok temu
... oglądam się cały czas wokoł siebie, żeby mnie czasem nie wynagrodził i spuścił wszystkie "pljagi egipskie" ,
syna już mam, drzewo zasadziłem niejedno, o budowie domu myśle intensywnie, więc qrwa czego chcieć więcej od zycia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Albo pozostaje rzucic w net apel - pomóóóóóżcieeeee !!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Do byłych członków RT i twórców TKM!!!!
- Ponad rok temu
-
Nowy SIFU - vingtsun (Linia Leung Ting)
- Ponad rok temu
-
mnisi shaolin i ich dziwne ćwiczenia
- Ponad rok temu