Latarki, inova, surefire
Napisano Ponad rok temu
Co to za latarka ta z lewej?
Warta zainteresowania?
Przypomina troche lightsaber
Napisano Ponad rok temu
znalazlem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ktos cos o nich wie ? albo ma inne propozycje ? (maja dobry uklad baterii, nie jedna za druga jak to sie czesto trafia) i sa lekkie
i tak przy okazji, po cholere sa czerwone/zielone diody ? to w nocy sie uzywa coby oczy sie nie odzwyczajaly od ciemnoesci ? i jaka jest roznica miedzy "efektywnoscia" tych kolorkow (znaczy ktory lepszy )
Napisano Ponad rok temu
a moze ktos sie orietuje w dobrych (tanich) latarkach na 3-4 paluszki (na LEDzie) ?
znalazlem [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
ktos cos o nich wie ? albo ma inne propozycje ? (maja dobry uklad baterii, nie jedna za druga jak to sie czesto trafia) i sa lekkie
i tak przy okazji, po cholere sa czerwone/zielone diody ? to w nocy sie uzywa coby oczy sie nie odzwyczajaly od ciemnoesci ? i jaka jest roznica miedzy "efektywnoscia" tych kolorkow (znaczy ktory lepszy )
Jak chesz porzadnego a niedrogiego LEDa to polecam raczej to:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
ale dzieki za tipa, zawsze lepiej miec wiekszy wybor
aha jeszcze jedno, dlaczego "polecam raczej to" ? cos wiesz i nie chcesz powiedziec ?
Napisano Ponad rok temu
i tak przy okazji, po cholere sa czerwone/zielone diody ? to w nocy sie uzywa coby oczy sie nie odzwyczajaly od ciemnoesci ?
Czerwone światło nie prowadzi do utraty "widzenia nocnego". A zielone z kolei nie powoduje rozbłysków w noktowizorach. Tak czytałem, nie sprawdzałem.
Napisano Ponad rok temu
Zgadza sie... Niebieskie swiatlo z kolei jest pomocne przy tropieniu zranionej zwierzyny. Niebieski kolor poprawia kontrast "farby" i sprawia, ze latwiej ja dostrzec.[Czerwone światło nie prowadzi do utraty "widzenia nocnego". A zielone z kolei nie powoduje rozbłysków w noktowizorach. Tak czytałem, nie sprawdzałem.
Od razu wyjasniam - nie jestem mysliwym, wyczytalem to gdzies
Napisano Ponad rok temu
dlaczego "polecam raczej to" ? cos wiesz i nie chcesz powiedziec ?
wiem po prostu jak to swieci i dlatego polecam.
A chce przez to powiedziec ze Jr. Luxeona mozna spokojnie postawic kolo Inovy T1 (lub XO) i nie miec kompleksow, bo naprawde niezle swieci.
Aha i wbudowany uklad regulacji napiecia dziala bardzo przyzwoicie.
Napisano Ponad rok temu
A jak nie to co sądzicie o tym: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] tylko gdzie to można kupić i w jakiej cenie I jakie są jej parametry użytkowe
Napisano Ponad rok temu
Na taktyczna moze sie nie nadaje, ale jej swiatlo spokojnie pozwala na oswietlenie duzego obszaru.
A poza tym ma dwa systemy (diody i xenon) co pozwala oszczedzac baterie
Napisano Ponad rok temu
dla ciekawych
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
No i w Warszwce wczoraj wywaliło kory!
- Ponad rok temu
-
tescik surefire L2
- Ponad rok temu