Siła a rozciąganie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro.
Napisano Ponad rok temu
Do czego zmierzam... któregoś dnia robułem sobie siłkę, a po każdym ćwiczeniu rozciągałem mięsień, (tak mnie wcześniej uczono) dr Kruszewski podszedł i opieprzył mnie, że to co robię nie ma sensu, bo w sportach siłowych choć właśnie o te skurcze, o utwardzenie mięśnia, wtedy jest efekt siłowy i masowy. Ewentualnie można robić delkiatny streaching po treningu.
No ale to jest kwestia wyboru, dla mnie ta siłka to było tylko uzupełnienie, dalej rozciągałem mięśnie, bo bez tego z dnia na dzień ciężej było uderzać.
W końcu dałem sobie wogóle spokój z siłownią, bo więcej miałem z tego problemów niż korzyści, ale cóż... w lato kiedyś czułem się bardziej komfortowo... hehe
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
najgorsza jest rutyna ...dlatego wole jak diagnoze wystawia mi mlody lekarz...wypowiedz dr Marka Kruszewskiego, który jest jednym z największych autorytetów w Polsce w tematyce kulturystyki i fitness, wykłada na AWF Wawa, ma trenera klasy światowej w tych sportach, jeste lekarzem i chyba prezesem czy tam wice Polskiego Związku kulturystyki. Facet ma swoją siłownię na AWF (kiedyś cała ściana była pokryta jego dyplomami, podziękowaniami, itp).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Miał tak przykurczone mieśnie od siłowni że zerwał sobie biceps, a koles którego chciał załatwic wyszedł bez szwanku. Kiedsy ćwiczyłem na siłowni i (mimo ze wtedy tego nie doceniałem) teraz uważam ze stretching po zajęciach na siłowni jest podstawą. Chyba ze sie chce wyglądać jak pudzian. Juz nie ćwicze na siłowni...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem to Karate, ale nic pewnego. :-)Pudzian raczej przykurczonym wapniakiem niejest w rugby sobie pogrywa
Napisano Ponad rok temu
i boks :roll:Z tego co wiem to Karate, ale nic pewnego. :-)Pudzian raczej przykurczonym wapniakiem niejest w rugby sobie pogrywa
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Zerwane, naderwane => mięśnie i ścięgna
- Ponad rok temu
-
jakąś dietę ktoś zna...?
- Ponad rok temu
-