sistiema/ systema
Napisano Ponad rok temu
czy jest jakaś sekcja w Polsce?
wiecie coś o stażach?[/b]
Napisano Ponad rok temu
czy ktoś z Was zetknął sie z rosyjskim systemem walki- systema.
W Polsce nie. Najłatwiej w Kanadzie. Poszukaj w archiwum. Najlepiej w postach userów : Syrin i Woś. Syrin zna te kręgi a Woś nawet kiedyś przetłumaczył kawąłek książki Vasilieva (jest w sieci, po rosyjsku oczywista )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zajzyj na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To jest moj przyjaciel z Chicago.
Napisano Ponad rok temu
P.S.Tak znowu marudzę Shaft
Napisano Ponad rok temu
Link mnie przynajmniej nie działa.
P.S.Tak znowu marudzę Shaft
Sorry ! Mala zmiana:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Mam nadzieje ze to zadziala. Jak nie to zajzyj na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i na Links
Tam jest kilka roznych stron i min namiar na Systema w Chicago
Napisano Ponad rok temu
Self-Defense aspects - psychological/mental, verbal, physical, legal, and realistic defense.
Hand to Hand Combat
Defense Against Mass Attacks
Fighting from the ground
Holds Releases and Attacks
Defense Against Conventional Weapons - knives, guns and sticks
Improvised Weapons - belt, credit card, keys, wallet, clothing, glasses, etc.
Conditioning Exercises - developed by the Soviet military for warm-up, conditioning, flexibility enhancement, functional strength gain, pain and fear control.
Jak sobie wyobrazacie karte kredytowa w roli broni? Tym to z bankomatem mozna tylko walczyc, nie?
Napisano Ponad rok temu
z resztą był taki motyw w jednym z filmów z Seagalem.
pzdr
Napisano Ponad rok temu
Riabko nawiedzony facet z własną cerkwią w domu, systema to aikido tylko bardziej "podkładające".czy ktoś z Was zetknął sie z rosyjskim systemem walki- systema.
wiecie coś o stażach?
Napisano Ponad rok temu
W Polsce nie. Najłatwiej w Kanadzie. Poszukaj w archiwum. Najlepiej w postach userów : Syrin i Woś. Syrin zna te kręgi a Woś nawet kiedyś przetłumaczył kawąłek książki Vasilieva (jest w sieci, po rosyjsku oczywista )
Robert, jesteś pewien, że Woś a nie Wosiu? Jest taki użytkownik Woś ale nie przypominam sobie aby pisał o Sistiemie... Ja trochę pisałem, kiedyś na Gorinkan (który to post tutaj na Budo zamieścił w uzgodnieniu ze mną Seiken), co prawda książki Wasiliewa nie tłumaczyłem... Jakby co, w najnowszym numerze "Świata Neijia" jest mój artykuł "Sistiema - nowoczesny rosyjski system wewnętrzny" będący dużym, ilustrowanym rozwinięciem przedmiotowego postu. Zainteresowani mogą znależć go na:
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Riabko nawiedzony facet z własną cerkwią w domu, systema to aikido tylko bardziej "podkładające".czy ktoś z Was zetknął sie z rosyjskim systemem walki- systema.
wiecie coś o stażach?
Fiodor, to że Riabko jest trochę nawiedzony i to, że niektóre jego demonstracje są kontrowersyjne o ile nie są opatrzone odpowiednim komentarzem o co tam naprawdę chodzi, nie znaczy, że Sistiema to "bardziej podkładające aikido"... To nie jest tak, uwierz mi. Zresztą dla Sistiemy - ogólnie - w sumie bardziej miarodajny byłby Kadocznikow i jego SzKad (Szkoła Kadocznikowa - to tak dla rozróżnienia, bo termin Sistiema obejmuje w sumie pare szkół). Rozumiem Twoje resentymenty do aikido, rozumiem potencjalny odbiór materiałów reklamowych na temat Sistiemy przez kogoś kto się zna już trochę na rzeczy, ale... to nie wystarczy znać się na rzeczy ogólnie ani ograniczać się do wyrywkowych materiałów promocyjnych. Sistiema wymaga bezpośredniego poznania albo przynajmniej solidnej analizy szkoleniowych materiałow np. video Wasiliewa w oparciu o szerokie doświadczenie, szczególnie z uwzględnieniem biomechanicznych podstaw judo, jujitsu i chińskich stylów wewnętrznych, żeby móc ją prawidłowo ocenić.
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Robert, jesteś pewien, że Woś a nie Wosiu?
Myślałem o Tobie a wpisałem ksywkę podobną
P.S. Mam podręcznik sistemy w HTMLu ściągnięty kiedyś z jakiegoś rosyjskiego serwera (po rosyjsku) Jak ktoś chce to na chwilę wrzuciłem tu
Napisano Ponad rok temu
Robert, jesteś pewien, że Woś a nie Wosiu?
Myślałem o Tobie a wpisałem ksywkę podobną
P.S. Mam podręcznik sistemy w HTMLu ściągnięty kiedyś z jakiegoś rosyjskiego serwera (po rosyjsku) Jak ktoś chce to na chwilę wrzuciłem tu
No dobra, rozumiem ooopsa Ten podrecznik to ksiazka "Russkij Stil" Rietunskiego zamieszczona w ukrainskim necie. Pozwolilem sobie wykorzystac ilustracje z niej i oddzielnie zrobione animacje gif we wpomnianym moim artykule, na szczęscie kwestia praw autorskich jest bardzo luźna, sam Rietunski opracowywał książkę z Kadocznikowem a potem wydał ją sam pod innym tytułem... Jak ktoś czyta po rosyjsku to zachęcam do zapoznania się z całóścią, zwłaszcza że ilustracje są całkiem udatne... Tak czy inaczej dziękuję w imieniu tych użytkowników którzy wcześniej nie mogli tego ściągnąć, a dzięki Tobie mają teraz okazję, jedyną w swoim rodzaju...
Pozdrawiam -
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Nie uwierze, zresztą seiken przyznał mi rację na temat sistemy.Fiodor, to że Riabko jest trochę nawiedzony i to, że niektóre jego demonstracje są kontrowersyjne o ile nie są opatrzone odpowiednim komentarzem o co tam naprawdę chodzi, nie znaczy, że Sistiema to "bardziej podkładające aikido"... To nie jest tak, uwierz mi.
Napisano Ponad rok temu
Nie uwierze, zresztą seiken przyznał mi rację na temat sistemy.Fiodor, to że Riabko jest trochę nawiedzony i to, że niektóre jego demonstracje są kontrowersyjne o ile nie są opatrzone odpowiednim komentarzem o co tam naprawdę chodzi, nie znaczy, że Sistiema to "bardziej podkładające aikido"... To nie jest tak, uwierz mi.
No dobra, myśl co chcesz. :-) Nie wiem o jakie wypowiedzi Seikena Ci chodzi. Myślę, że mogę przytoczyć jego prywatne wypowiedzi nt jego wizyt w szkole Wasiliewa. Otóż co prawda Seiken stwierdził, że jest w tym duża komercja i co za tym idzie ściema komercyjna, że asystentów Wasiliewa rozpracował po paru spotkaniach i każdy sparring kończył się dla nich szybkim bum, ale że z samym Wasiliewem miał problemy i Wasiliew jest dobry w te klocki. Mam tę przewagę, że znam Seikena ok. 20 lat, wiem co kiedyś reprezentował i co mniej więcej reprezentuje teraz, wziąwszy pod uwagę jego obecne doświadczenie i rozmiary. Tak więc nie wyobrażam sobie, aby np. Seiken mógł mieć problemy z kimkolwiek na świecie od aikido, a na to by wychodziło, gdybyś miał rację...
Wosiu
Napisano Ponad rok temu
Fiodor napisał:
Riabko nawiedzony facet z własną cerkwią w domu, systema to aikido tylko bardziej "podkładające".
kilka tygodni temu byłem na mini stażyku sisiema prowadzonego przez instruktora obecnie mieszkającego w Twoim mieście - i wierz mi niechciałbyś być jego wrogiem...
Napisano Ponad rok temu
karta kredytowa = ostre krawędzie 8)
z resztą był taki motyw w jednym z filmów z Seagalem.
pzdr
GLIMMER MAN - Nieuchwytny
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
"combat"
- Ponad rok temu
-
techniki
- Ponad rok temu
-
Treningi combat w Sosnowcu.
- Ponad rok temu
-
ESDS
- Ponad rok temu
-
Operation Iraq Freedom - działania US Army podczas inwazji.
- Ponad rok temu
-
instruktorzy combatu
- Ponad rok temu
-
DZIAŁANIA WOJENNE: Operacja Kingpin - Rajd na Son Tay.
- Ponad rok temu
-
krav maga lodz
- Ponad rok temu
-
Sprawdz czy nie przepłacasz za swój trening!!!
- Ponad rok temu
-
point shooting.
- Ponad rok temu