Siłownia po treningu bokserskim
Napisano Ponad rok temu
ma sens. Chodzi mi o wzrost przede wszystkim siły.
Napiszcie co o tym myslicie, i jak ćwiczyć (obwodowo czy jak) po treningu boksu i czy to ma wogóle jakis sens.
Dzieki
Napisano Ponad rok temu
Z tego co wiem, to nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale prawdopodobnie wspierając sie suplementami można to zrobić z głową. Zanim zaczniesz siłkę bez wątpienia powinineś odbudować zapasy energetyczne, ale co i jak brać to dopytaj sie u eksperta. A i nie przesadzaj z siłownią, bo się cofniesz bokesrsko, zamiast iść do przodu. powodzenia
Napisano Ponad rok temu
No jasne, że lepiej innego dnia, chyba ze ten boks to jedna runda na worku;)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Koleś wygląda naprawde dobrze- jest zmasowany i jednoczesnie wyrzeźbiony. łączy boks z siłownią, choć większy nacisk kładzie teraz na siłke. oto jego plan treningów, może coś Ci pomoże:
PN- barki,brzuch, 20 min treningu tlenowego
WT-nogi
SR- odpoczynek
CZW-plecy, łydki,20 min treningu tlen.
PT-klatka,brzuch,20 min tren. tl.
SB-biceps,triceps,łydki 20 min tr.tl
N- "odpoczywam i jem wszystko,na co mam ochote np.tłuste potrawy- dla odmiany i przyspieszenia metabolizmu."
"Mój system treningowy często sie zmienia gdyż staram sie zmusić mięsnie do rozwoju, atakując je w róźny sposób."
"Bardzo sie troszcze o jakość mięsni i staram sie uzyskiwać stosunkowo małe przyrosty masy męsniowej,zachowując ich definicję na wysokim poziomie przez cały rok.
Mam bardzo dobry metabolizm i aby uzyskać przyrosty masy mięśniowej,musze jeść jak koń.
Bardzo ważnym elementem mojej diety jest picie dużej ilośći wody.
W ten sposób oczyszczam nerki,a jest to niezwykle istotne,gdy spożywa sie dużo protein."
Napisano Ponad rok temu
Dwa pytania nie dają mi spokojnie zasnąć:
1) co to jest trening tlenowy?
2) kiedy ten kutafon boksuje?
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
1) co to jest trening tlenowy?
Trening tlenowy to rowerek, jogging, wiosełka, basen... czyli spalanie nadmiaru tłuszczu.
Tylko poniżej 40 min to to nic nie daje, tłuszczyk zaczyna się spalać dopiero po tym okresie. Lepiej jest to robić rzadziej a dłużej.
Na forum bardziej popularne jest pojęcie trening aerobowy, ale chodzi o to samo, wymuszenie pracy serca na odpowiednim poziomie, po przez długi, stały, ale jednak umiarkowany wysiłek.
Napisano Ponad rok temu
to jogging od 45 minut w góre ma sens ?;/
plywanie tez ? no to jak sie idzie na basen to najczesciej na godzine szkolną ... nawet nie zegarowa ... a tu takie sie dowiaduje straszydla
Napisano Ponad rok temu
Natomiast jeśli chodzi o bieganko po lesie, to zgodnie z tym co czytałem i słuchałem rzeczywiście jest tak, że przez pierwsze 40 min spala się, ale raczej inne związki - głównie obecne w organizmie węglowodany, dopiero po tym okresie, czerpiemy energię z tkanki tłuszczowej. A przecież to priorytet, więc aby to miało sens należy biegać 1,0 – 1,5h.
Tak mnie uczono, jednak ponieważ żaden ze mnie specjalista, a raczej samouk, więc chciałbym się dowiedzieć co Wy na ten temat myślicie, a nuż znajdzie się akurat jakaś osoba z merytorycznym przygotowaniem. To jak jest z tym spalaniem tłuszczu wg Was. pzd
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TWARDE PISZCZELE
- Ponad rok temu
-
Foty: wojownicy w akcji/sale trenigowych w klubach