o czymś innym...
Napisano Ponad rok temu
jakiś nożyk
ale jak to u nas jest z noszeniem noży?
mojego Ojca kiedyś wzięto na kontrolę w jednym z supermarketów
(podejrzanie wyglądał hehhe)
no i co jeśli "załapiesz się" na jakąś taką rewizję i znajdą przy Tobie np pazurka...?
Napisano Ponad rok temu
Jednak!
Za niebezpieczne narzedzie policja moze uznac wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Chłopaki z security obejrzeli mojego Monochrome'a, pogadaliśmy sobie, i tak (nieoczekowanie całkiem przyjemnie) się to skończyło. :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie. Przeszukiwac ma prawo tylko policja (chyba, bo nie jestem pewnien co do praw Strazy Miejskiej. jak ktos wie to niech napisze). Znane sa czeste przypadki lamania tego prawa przez ochroniarzy w sklepach. Mozna ich za to podac do sadu ale tylko jezeli sie nie zgodzisz a oni wezma Cie na sile, bo jak sie zgodzisz to chyba nic nie mozesz zrobic.Nie maja prawa cie dotknac bez policji. Jak masz czas to czekaj A w trakcie czekania zawsze mozesz pod nosem mowic: "Ojej, a co to sie teraz na sklepie moze dziac !"
Napisano Ponad rok temu
Cała reszta przejdzie w miarę gładko, w najgorszym wypadku nie wpuszczą Cię na dyskotekę.
Polecam lekturę ustawy o broni i amunicji, oraz powoływanie się na nią (wraz z paragrafem, datą i czym tam jeszcze trzeba żeby zrobić mocniejsze wrażenie ) w przypadku jakichkolwiek wątpliwości ochroniarza / strażnika miejskiego / policjanta.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
niezbędne narzedzia... na imprezy masowe nie wolno wnosic niezbednych narzedzi.
Napisano Ponad rok temu
Pewnie jak by to były stany albo Wielka Brytania to nie poszło by tak łatwo. W wielkiej brytani zabrali mi ostatnio grzebyk. Okazało sie ze grzebienie sa równiez traktowane jako mordercze narzedzia, na równi z zapalniczkami, lusterkami i przybornikami kosmetycznymi.
Napisano Ponad rok temu
Kurwa mialo byc niebezpiecznych!!!
Aha, miało....terefere ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przeszukać cie może tylko Policja i kilka formacji rządowych. Ale straż miejska na pewno nie może. Podobnie jest z bramkarzami, kontrolerami biletów itp. Nie mają prawa ale czasami jak sie człowiek stawia to może dostać w****dol. Ale to już inny temat
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak to nazwać ... ?
- Ponad rok temu
-
Cold Steel Master Hunter
- Ponad rok temu
-
MEGA OSTRZAŁKA DO KUKRI
- Ponad rok temu