dresik + bejsbol + krav maga
Napisano Ponad rok temu
więc idę na trening
pozdrawiam
i życzę wytrwałości w trenowaniu bez wzgledu na styl i organizację[/quote]
DOKLADNIE
OSU!![/quote]
Napisano Ponad rok temu
Swoje zdanie przedstawiłem.
Przykre to jednak, że to co powinno ludzi łączyć - dzieli, i to z powodu głupiej kasy, i zawiści chyba. Nic to. Nie będę więcej się spierał. Każdy może ocenić jak jest, a jest niestety źle.
Pozdrawiam wszystkich ze wszystkich organizacji, a zwłaszcza JanuszaP
Mam nadzieję, że do następnego, mniej drażliwego tematu...
Napisano Ponad rok temu
Wybaczam ;-)(W tym miejscu poproszę by Panie na forum podeszył do tego określenia z poczuciem humoru, gdyby jednak któraś poczuła się urażona powyższym określeniem , usilnie proszę o wybaczenie
Masz całkowitą rację. Na przeróżnych stronach i forach huczy od plotek i sporów, a głosy ludzi, którzy naprawdę mają jakąś wiedzę na ten temat giną w zalewie komentarzy tych osób, które coś tam kiedyś usłyszały, przeczytały na nieaktualnej stronie, albo są zwolennikami spiskowej teorii dziejów. Wydaje mi się, że na szczęście większość ludzi trenujących KK pozostawia te problemy swoim Sensei, którzy są najlepiej zorientowani w sprawach organizacyjnych wyższego szczebla i w tym co się ogólnie dzieje, samemu skupiając się na treningu.sorry ... ale w sieci mozna umieścić WSZYSTKO i nikogo to nie obchodzi co, kto, jak i dlaczego pisze, takie są zbójeckie prawa netu:)
No jeszcze raz i się wkurzęzdecydowanie wolę trening niż babskie ploty
Napisano Ponad rok temu
To stary nie aktualizowany teksty i ju z się wszytko bardzo zminiło :wink:
Napisano Ponad rok temu
Owszem bardzo ciekawa strona ładne fotki , mało czytelne fonty w warstwie tekstowej i treść zupełnie jak z "babskiego magazynu" (...)sorry ... ale w sieci mozna umieścić WSZYSTKO i nikogo to nie obchodzi co, kto, jak i dlaczego pisze, takie są zbójeckie prawa netu:)
Whoiswho to co piszesz to zaden argument. Forma graficzna, czy estetyczna nie ma zadnego zwiazku z zawartoscia merytoryczna tej strony, wiec w czym problem? gdzie tu jest przejaw babskich plotek , skoro to sa wyroki sadow, listy Matsuiego, Chonga, stanowiska rodziny itd ...to tez sa plotka?podwazysz te wyroki?
Wydaje mi się, że na szczęście większość ludzi trenujących KK pozostawia te problemy swoim Sensei, którzy są najlepiej zorientowani w sprawach organizacyjnych wyższego szczebla i w tym co się ogólnie dzieje, samemu skupiając się na treningu.
Ronja, prosze, zapytaj sie swojego Sensei jak wygladała sytuacja w Kyokushin w Japonii i na swiecie w 1995 roku. A nastepnie skonfrontuj to co pisze Quinn i inni - moze im tez zarzucice nieprawde, plotkarstwo i spiskowa teorie dziejow??.Ja nie pozostawiam to swoim Sensei bo sam jestem zywo zainteresowany jak to sie wszytko zakonczy.A mam nadzieje, ze wszyscy kiedys bedziemy w jednym IKO.
To stary nie aktualizowany teksty i ju z się wszytko bardzo zminiło
Pewnie ,ze sie zmieniło i zmienia nadal.To moze przedstawisz jaka jestobecnie sytuacja ? :wink: Ale chyba warto sie zapoznac z geneza sporu, ze zrodłem rozpadu Kyokushin, w koncu Autor tematu chciał dogłebnie poznac co sie stało, ze IKO jets podzielone, wiec pozwoliłem sobie umiescic ten link. A to ,ze to co tam zostało napisane bije tylko i wyłacznie w Matsuiego, to juz nie moj problem.Sam jakis czas temu szukałem przyczyn rozlamu tak jak autor tematu, i znalazłem je nie tylko na tej stronie , do ktorej umiesciłem link,ale takze na innych, oraz w tym jak działali i dzialaja obecni iderzy dwoch najwiekszych organizacji Kyokushin na swiecie.
A co do klubu pana Jeremicza umiesocznego na tej stronie to tez wyjasniałem ...
Pomimo ,ze to stary text , to proponuje uwaznie przeczytac CAŁOSC, a nie tylko fragmenty.
Napisano Ponad rok temu
Ja nie jestem za rewolucją, ale za ewolucją. Jeszcze naiwnie wierzę, że prawda i sprawiedliwość zwyciężają, tylko trzeba dać im trochę czasu :-)
Po prostu wszelkie dyskusje prowadzone na ten temat na forach prędzej, czy później kończą się obrzucaniem się błotem i nie mają nic z kultury dyskusji na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] niestety... :-(
Napisano Ponad rok temu
te zielone miały wygladać tak :-) ale wyszły niezamierzenie tak jak wyszły :-)
ad karate
to z treningu biorą się rzeczywiste umiejetności karate, to pot przelany w dojo zamienia się w skutecznośc technik karate, a nauka pokory wynikająca z fizycznych aspektów treningu daję pokorę ducha i szacunek do innych.
więc ćwiczmy Panowie i Panie,
zdecydowanie więcej ćwiczmy niż gadajmy o waśniach i sporach , by ci co przyjda po nas mogli powiedzieć o nas, ze znali prawdziwych praktyków SW a nie teoretyków -erotomanów- gawędziarzy karate
Napisano Ponad rok temu
Dąrzenie do doskonałości, to wg, mnie zerwanie z zasadami i dopasowanie się do ogólnie panujących zasad i reguł, czyli wykorzystanie tego co najlepsze ze wszystkich sztuk walki i dąrzenie do bycia najlepszym.A co do rozłamów, to uważam, że są zjawiskiem nieuniknionym i wynikającym z ludzkiej słabości i braku pokory. Zawsze znajdzie się ktoś, kto zamiast dążyć do doskonałości i podwyższania swoich umiejętności (aby w przyszłości ......
Napisano Ponad rok temu
Masz rację o tym trenowaniu ,ćwiczeniu ale czy mamy być ociemniali i zyc bez prawa posiadania wiedzy ? , a gdzie sprawa wyboru świadomego ?
Nie mozna dziś blokowac informacji ,gdyz własnie poprzez takie dziłania mamy ciemnogród KK w polsce po kilkudziesięciu latach jego uprawiania w kraju
Napisano Ponad rok temu
Ludzie jednak powinni wiedziec co sie dzieje , dlaczego jedni odchodza , a inni powracaja ( bo takie przypadki tez sa ). Poprostu niemozna trzymac ludzi w nieswiadomosci, tak jak jest to w naszym kraju.
Ja zawsze podkreslałem, ze Kyokushin jest jedno, jestem jak najdalej od dalszych podziałow , bo to do niczego dobrego nie prowadzi. Mam nadzieje, ze w Japonii w koncu cos zacznie sie dziac wkierunku jednoczenia... bo w koncu tam tez te podziały sie zaczeły.
whoiswho oczywiscie , trening to podstawa, ale przeciez mozna połaczyc rozmowy i trenowanie... trzeba przeciez rozmawiac, rozwiazywac niedomowienia i rozwiewac watpliwosci... po tojest forum aby na nim dyskutowac.
Osu!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No własnie. Ale dodam od siebie ,że to władze PZK zabraniaja kontaktó swych klubów z innym organizacjami
Dodam, ze wladze tylko jednego pion
Napisano Ponad rok temu
hm nie rozumiem
Pionu, mialo byc.
W shotokanie nikt nikomu nie zabrania, aczkolwiek na szczeblu lokalnym sie z tym spotkalem, no ale to cos innego.
Napisano Ponad rok temu
Ale nadal nie rozumiem no to co napisałes to normalne 8)hm nie rozumiem
Pionu, mialo byc.
W shotokanie nikt nikomu nie zabrania, aczkolwiek na szczeblu lokalnym sie z tym spotkalem, no ale to cos innego.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ech zeby tylko nie gdybac.... to zobaczmy jak sie nasze kyokushin integruje co??? wszyscy mowia ze czekaja na to zeby sie zintegrowalo ale nikt nie kiwnie palcem i zwala na gore... to taka przypadlosc co sami robimy by sie w przyszlosci zjednoczylo przynajmniej to w polsce ???
Z ta czescia sie nie zgodze . W 2002 roku IKO 3 zorganizowała swoje 1 zawody w Polsce zapraszajac na nie wszystkie organizacje Kyokushn działajace na terenia naszego kraju - w imprezie brały udział IKO 3, IKO 2, IKO 1 , Shidokan. W 2003 roku sytuacja była identyczna + zawodnicy z Wegier od shihan Borzy oraz zawodnicy Oyama Karate . Turnieje organizoawne przez IKO 3 sa otwarte dla wszystkich tych (styli,organizacji), ktorzy wyraza chec startowania wg zasad knockdown.
nayky własnie ci na gorze sa po to aby cos sie działo , to oni sa dla nas a nie my dla nich. Oni niech nam stwarzaja mozliwosc rozwoju, realizacji naszych pomysłow i planow.Ja to tak widze.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wyruszylibyście w góry, by tam samotnie trenować?
- Ponad rok temu
-
bokserski prosty a karateckie tsuki - co lepsze i do czego?
- Ponad rok temu
-
Przeciwnicy Pawlikowskiej i Sawickiego????..
- Ponad rok temu
-
Historia Zendo Karate
- Ponad rok temu
-
Nietypowe(?) Cwiczenia
- Ponad rok temu
-
bokserska walka z cieniem a kata
- Ponad rok temu
-
Forum zdechło merytorycznie, populiści tutaj górą...
- Ponad rok temu
-
Kto wygra w K1 na ME OPEN w Warszwie?
- Ponad rok temu
-
PYTANIE o cwiczenia dynamicznych i szybkich kopniec???
- Ponad rok temu
-
Ryukyu Kobudo Hozon Shinko Kai
- Ponad rok temu