mnisi shaolin i ich dziwne ćwiczenia
Napisano Ponad rok temu
czy ktoś z was stosuje metody z tego filmu i z jakimi skutkami?
ps czy jest jakieś naukowe wyjaśnienie tego że mnisi opierali się na ostrzach i nie przebijali sobie skóry?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
utwardzanie głowy przez uderzaie dłonią godzine dziennie albo bębnienie nią w worek treningowy:P
Ktoś coś źle przetłumaczył. Nie chodzi o UTWARDZANIE. Najlepiej wyjaśni Ci to ktoś ćwiczący jakiś twardy qi-gong. Oni stosują dziwaczne ćwiczenia, ale z bardzo dobrym skutkiem.
ps czy jest jakieś naukowe wyjaśnienie tego że mnisi opierali się na ostrzach i nie przebijali sobie skóry?
Może ostrość nie była przesadna? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Wiem, o który film chodzi. Mnisi opierali się na włóczniach, nie przebijając sobie przy tym tchawicy. Włócznie wyginały się.
Nie było to przesadzone, bo to samo prezentowane było na ostatnich mistrzostwach w W-wie.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Wiem, o który film chodzi. Mnisi opierali się na włóczniach, nie przebijając sobie przy tym tchawicy. Włócznie wyginały się.
Nie było to przesadzone, bo to samo prezentowane było na ostatnich mistrzostwach w W-wie.
Taki numer z włócznią to i ja robię... wielkie rzeczy... żadnej magii tam nie ma... zwykła sztuczka "cyrkowa" nic więcej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(stal nie jest wystarczająco elastyczna i ramie siły jest za krótkie w stosunku do sił wynikajacych z masy "samobójcy")
żadnej tajny w tym nie ma, włocznia jest niezbędna aby wystarczająco daleko odsunać i kompensować wektory działajacych sił (to elementarna wiedza na poziomie szkolnej fizyki) plus znajomośc anatomii ludzkiego ciała, tak by nie wsadzić tego ostrza w zbyt miekka tkankę i sie zasztyletować
w ten sposob rozne "cyrkowe cuda dla luda" wykonywane są od wiekow
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
" SMOKI- wystawa"
- Ponad rok temu
-
Zbieram informacje o WUSHU