Modliszka
Napisano Ponad rok temu
Pewnie temat ten padl juz 10-tki razy ;p ale uznalem ze wy szybciej piszecie niz ja szukam . Trenuje modliszke kolo roku mocno sie w nia angarzujac. Mam kilka pytan do znajacych sie na temacie. Oto one:
- jaka jest jej skutecznosc na ulicy (mam na mysli 2 vs. 1 / 1 vs. 1 a nie 12 vs. 1 )
- ile lat trzeba trenowac alby osiagnac chociaz podstawy ( przy 2 treningach tygodniowo i 3-4 tygodnaich w roku obozach)
- po ilu latach moge liczyc na trening bronia kij/szabla/miecz
- czy w modliszce istnieja walki bronia ?? ( nie chodzi mi o formy ani walki pokazowe )
- co sadzicie o Marku Piechotce i Shifu Milczarku
- i ostatnie pytanko moze juz nie nawiazujace do tematu ale trudno. Gdzie znajduja sie w wawie dobre sklepu z ubraniami. I czy w kazdym ( a bylem w jednym do tej pory) nie ma czegos takeigo jak rozmoary spodni w szez ?? tylko na wysokosc sie kupuje ?? ( nie zeby mi to przeszkadzalo ale jako skate ;p wolal bym duuzo luzniejsze )
Napisano Ponad rok temu
A może najlepiej zadać te pytania prowadzącemu.
MW
wiekszosc zadalem ale ciekaw jestem co inni sadza co tez trenuja. np skutecznosc itp
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oj janczuk co ty za pytania zadajesz? A jakby ktos o tobie napisal co o nim sadzicie jes dobry czy slaby?
No wiec tak:
1) Fakt pytanie moze glupio zabrzmialo. Ale precyzujac je nie chodzilo o to dobry/zly bo dla mnie i tak 99,9 % modliszkowców jest lepszych ale o rozne teksty na które sie natknolem np.
No wlasnie, Modliszka. Czy ten Si Fu to taki samozwanczy Si Fu o jakich pisali Tomasz i Dachenq? Czy moze kompetentny czlowiek, ktory zna sie na rzeczy. :?
2) Czy mógł byś pisać moje nazwisko wielką literą ?? moze to drobiazg ale mnie drazni :roll:
3)
A może najlepiej zadać te pytania prowadzącemu.
MW
Ok ze zadam to oczywiste. Ale np. w pytaniu: - jaka jest jej skutecznosc na ulicy (mam na mysli 2 vs. 1 / 1 vs. 1 a nie 12 vs. 1 ) liczylem na kogos kto mial juz jakies niemile przezycie w ktorym musial sie ratowac w ten sposob. A ze pytanie zadac prowadzacemu mozna to oczywiste ale dlaczego nie mozna zadac go i innym :-) Moje pytanie nie wynika z tego ze komus nie ufam ani innym bzdetom ale chalbym poznac wiecej opini. W sumie kazdy prawie po innym czasie zaczol cos trenowac itp.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moge ci poddac przyklad. Nasz byly mistrz ktury juz nie zyje(Yu Tiancheng ) stoczyl walke na ulicy z 5 uzbrojonym kolesiami dwóch znokautowal zostal pociety nozem natomiast na drugi dzien ci bandyci przyniesli mu odszkodowanie.
Widziałeś to?
Napisano Ponad rok temu
pytania na vortalu w rodzaju tych zadanych w temacie o skutecznosci nie maja sensu w moim przekonaniu. i chyba nie powinienes liczyc na zbyt wiele odpowiedzi. pocwicz i sprawdz jesli bedziesz mial okazje.
ps. zadales pytanie o opanowanie podstaw - to zalezy od zaangazowania, zdolnosci i czestotliwosci treningu. pierwsze elementy treningu mozna opanowac juz po kilku miesiacach co nie oznacza ze nie beda one obecne w treningu przez kilka dalszych lat.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdr.
Napisano Ponad rok temu
jesli ktos uznal ten post za zgryzliwy tudziez atakujacy to przechodzimy do defensywy i odparcia ukłonem z mojej strony.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Antyreklama Choy Li Fut :(
- Ponad rok temu
-
METODYKA TRENINGOWA KUNGFU
- Ponad rok temu
-
Ciekawy manekin
- Ponad rok temu
-
No dobra przyznac sie bez bicia !!
- Ponad rok temu
-
Stopnie w Kung Fu
- Ponad rok temu
-
Filmik z zawodów 6/11/04 Wing Tsun Estonia
- Ponad rok temu
-
tai chi we Wroclawiu
- Ponad rok temu
-
Trochę radości :)
- Ponad rok temu
-
Czyżby user "Wing Tsun" został ukarany ???
- Ponad rok temu
-
GUM SAO/KAM SAO
- Ponad rok temu