VTech Talon G-10
Napisano Ponad rok temu
na początku chciałem się przywitać jako, iż debiutuje na tym forum, bynajmniej nie obecnością jednak dopiero teraz moja ciekawość jest na tyle duża, że postanowiłem założyć nowy topic.
chodzi o wspomnianego w temacie VTech'a Talon G-10. Prawdę mówiąc pierwszy raz spotykam się z tą firmą (jednak z moim starzem nie trudno o coś nowgo). Nóż ten interesuje mnie głównie z 1 powodu- alternatywa dla Kerambita S&W. Osobiście bardzo odpowiada mi taki kształt noża (głównie walory estetyczne) jednak niedościgniony wzór- Emerson póki co znajduje sie poza moim zasiegiem a ten egzemplarz jak dla mnie jest bardziej podobny do tegoż Emersona niż kerambit S&W.
Pytanie moje jest więc następujące:
warto nabyć taką zabawkę tylko dla celów estetycznych i radochy z samego posiadania? z góry nie licze na wielkie popisy noża tej klasy (co jak co to tylko 150zl) jednak nie mógłbym sie oprzeć chęci noszenia go ze sobą. no i teraz pojawia się problem użytej stali i ostrza. O ile stal (440) jest jeszcze jako tako do zniesienia dla osobnika z moimi potrzebami to moje obawy budzi blokada...
oczywiście nie musi być to żaden tytan ale przeglądając forum zdążyłem ze zorientować ze taka jaka występuje w tym egzemplarzu jest stanowczo zbyt wątłą. pytanie czy jest niewystarczająca do mocarnej charówy czy do jakiegokolwiek urzytkowania.
oczywiście karambit to nóz specyficzny i z pewnością w moich rękach walki nie zazna (bo poprostu nie potrafie) jednak jakiekolwiek prace chyba potrafi on znieść (naprawde lekkie) i czy tu taka blokada sie sprawdzi?
za odpowiedzi z góry dzięki
woyt
PS. sorry za przydługiego posta;]
Napisano Ponad rok temu
obstawiam ze przy takich zdaniach blokada jest w stanie to przetrwac:)
Napisano Ponad rok temu
A tak poważnie, to fajne to narzędzie, ale zastosowanie rzeczywiście ma ograniczone do niektórych tylko czynności, które mogą zostać wykonane za pomocą noża. Właśnie jakieś takie sytuacje ratownicze i "ostateczne obronne"
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale to wszystko z dobrych wiadomości.
Nie widzę żadnego zastosowania dla tego noża i gdybym miał go dostać zadarmo to bym odmówił bo cena za przesyłkę jest zbyt duża.
Napisano Ponad rok temu
co do m czy v techa a S&W to jednak S&W jest lepszy - mam oba wiec mam porównanie
jak juz chcesz kerambit to dołóż na S&W - moze uzywany :wink:
ja sie zastanawiam nad sprzedarzą swojego
Napisano Ponad rok temu
Nie lepiej dołożyć 35 PLN i kupić CRKT Bear Claw?
Na budo-bazar jeden był... Właśnie się nim cieszę
A tak wracjąc do tematu czyli VTech'a - nie kupuj tego!!!
1. Blokada tendencje do składania się na paluchy.
2. Blokada się ściera!!! Po pewnym czasie masz i luz na blokadzie i możliwość łatwego obcięcia palców... 8O
3. Pokrycie ostrza - no comments...
Czy ten nóż ma jakieś zalety? Cenę... i tylko cenę. Ale za te pieniądze jeśli dołożysz troszeczkę możesz kupić coś przyzwoitego.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
No ale po co ci to...??
- Ponad rok temu
-
Crash-testy noży kontra sprzedaż na Budo Bazarze
- Ponad rok temu
-
Nowy MT
- Ponad rok temu