Drobne pytanie o 10 dana
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Ze jakis pan ma 10 dan . to powinno byc chociaz glosno o nim czy cos....
To chyba wysoki stopien ..wyjasni mi to ktos chociaz obrazowo ?
Nie twierdze ze tne pan ma niewlasciwe kwalifikacje czy podwazma jego komppetencje tylko prosze o wyjasnienie.
Tylko dodam ze zdziwilem sie dlatego ze slyszalem od znajomego ze 10 lat dochodzil do 1 dana i nie bylo to wcale dlateo ze mu sie nie chcialo czy cos tylko dlatego ze tyle to trwa. A potme czas sie nie skraca tylko jeszcze bardzije wydluza miedzy kolejnymi egzaminami na kolejne stopnie dan.
A i 10 dan to chyba honorowy najwyższy stopien mistrozwski Ever .... wiec jak jestemw shoku. Prosze o to aby mi ktos wyjasnil zaistniala sytuacje.
Z góry dziekuje przestraszony
:box:box:box:box:box:box:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A JuJutsu jest patentem japonskim a ten pan na japonczyka nie wyglada.....
Z reszta zerkamy na fotke
Ciuszki niczego sobie
Ale Japonczyka ni **JA w nim .
Cos tu jest nie tak ! Wiec prosze kogos kompetentnego o wypowiedz! Z góry dziekuje.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stopien to tylko stopien - zalezy od szkoly itp
Na zachodzie juz tak jest zeby 8-9 dan posiadac w granicach 40-50 kiedy czlowiek jest jeszcze dosc sprawny aby cos pokazac. Jest duzo 8-9 danow w wieku 40 lat jedni lepsi drudzy gorsi
Napisano Ponad rok temu
Mi sie tez wydaje ze to spadkobierac systemu powinien byc z 10 danem.
A JuJutsu jest patentem japonskim a ten pan na japonczyka nie wyglada.....
Z reszta zerkamy na fotke
Ciuszki niczego sobie
Ale Japonczyka ni **JA w nim .
Cos tu jest nie tak ! Wiec prosze kogos kompetentnego o wypowiedz! Z góry dziekuje.
witam
cieszę się, że nasza strona jest oglądana
Co do osoby Pana J.Lindera, to zapraszam na stronę [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Myślę, ze sporo może wyjaśnić. Jeżeli będzie potrzebna szersza informacja to proszę pytać.
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wszystko by bylo zajebiscie gdybym potrafil sklecic jedno slowo po rosyjsku....mozna jakis link do angielskojezycznej wersji ?
więc w wielkim skrócie
В 2001 году решением Руководства официального японского института по изучению и развитию традиционных боевых искусств "Ниппон Будокан" И.Б.Линдеру вручен пояс и именной сертификат Мастера 10 Дана по джиу-джитсу и 9 Дана по кобудо.
Mówiąc po naszemu:
W 2001 roku Instytut tradycyjnych sztuk walki " NIPPON BUDOKAN" w Japoni przyznał stopień mistrzowski 10dan w ju-jitsu i 9dan kobudo prof.dr.J.Linder
Mam nadzieję, ze to Cię zadowoli. A jezeli nie to mozesz wysałć do niego e-mail z zapytaniem w j. niemieckim.
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
..Moze i jak pojde do nieog na staz...nigdy nie sciskalme dloni 10 dana...
Napisano Ponad rok temu
NIPPON BUDOKAN dasz jakis adres oficjalnej strony ? z gory dziękuje.
..Moze i jak pojde do nieog na staz...nigdy nie sciskalme dloni 10 dana...
prosze bardzo: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jeżeli stać na seminarium w Austrii to zapraszam-warto!
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wiem ze jest pan niesamowitym lingwistą ale niestety ja jako drobny ciułacz nie przykladalem sie w szkole do lekcji Japonskiego ani Rosyjskiego mozna prosic jakis link ktory juz ukazyje ta strone po angielsku czy tez niemiecku.
hehe...dobre
trzeba się uczyć języków:)
a tak na poważnie to nic Ci na to nie poradzę, ze mają stronę po japońsku. NIe wymagaj ode mnie rzeczy niemożliwych. Nie jestem Davidem Coprefieldem. Jak chcesz to mogę przetłumaczyć na Twój koszt!
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Jako Shaman miejski dopadne kazdego 10 dana :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Dobra Zacznę sie uczyc języków jak znajde dziure w zajęciach !
Jako Shaman miejski dopadne kazdego 10 dana :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
powodzenia życzę
pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Tak sobie Soke wymyslil ostatnio i tak jest 8O i nikt na to nie moze nic poradzic - teraz zostaje mi cale zycie na to aby dotrzec gdzies do polowy cha cha cha...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o katanę!!!
- Ponad rok temu
-
KRAKÓW - OGÓLNOPOLSKIE SEMINARIUM AIKI JU-JUTSU, IAIDO
- Ponad rok temu