Suplementyacja w MA jeszcze raz
Napisano Ponad rok temu
Trenuję 3x tyg kick-box, 3x tyg bjj, no i biegam też z 3x w tyg.
Znajomi mi mówią, że przy takim stylu życia konieczne są odżywki. Ile w tym prawdy - fakt czuję zmęczenie, ale przecież po to trenuję.
Dodam, że może nie stosuje jakiejś wyrafinowanej diety, ale odżywiam się starannie. Mam 182 cm wzrostu i 80kg wagi. Kiedyś sporo ćwiczyłem na siłowni, wprawdzie sporo masy mięniowej zgubiłem, jednak nie chciałbym wypalić się do końca.
Jak ktoś ma jeszcze cierpliwość do tego tematu to niech mi poda (...może POWER ZONE) konkretne nazwy i ceny suplementów, które stanowiłyby jakieś niezbędne minimum, weźcie pod uwagę, że nie chcę ponosić nadmiernych kosztów. Nie zależy mi na masie, bardziej wytrzymałość i ogólna kondycja organizmu. Podobno potrzebuję carbo i glutaminę, czy tak? Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Wg. mnie warto przy takiej ilosci treningow wspomoc sie odzywkami. Carbo to absolutna podstawa. Spozywaasz je po kazdym treningu w ilosci 60 g na 400-500 ml wody. Olimp, Biogenix, Activita 1 kg to koszt ok. 25 zl.
Drugim waznym elementem to witaminki, jako ciezko trenujacy sportowiec masz znacznie wieksze zapotrzebowanie na nie i ciezko je dostarczyc z pozywienia w wystarczajacej ilosci, polecam preparat Naturell Maxivit 100 tab. z zenszeniem. 1-2 tab. dziennie po sniadaniu, korzystnie z jakism warzywkiem.
Glutamine bym zaminiel na ZMA i stossowal 2-3 kap. przed snem. ZMA olimp 60 kap. 45 zl, 120 kap. 80 zl.
Jezeli masz duzo treningow wydolnosciowych polecam jeszcze koenzym q10 naturell badz olimp cena to ok. 20-30 zl.
Wszystko ulozylem od najwazniejszego, tak zebys mogl sobie cos wybrac w zaleznosci od funduszy.
Napisano Ponad rok temu
Szczęśliwie się składa, że w sobotę jest 13, więc i na zniżkę 10% się załapię, no chyba... że macie jakąś ofertę specialną dla forumowiczów budo.
Trochę sobie poczytałem, i spróbuję zakupić dokładnie Twoją kompozycję. Prosiłbym Cię tylko, abyś mi załączył link do opisu ZMA Olimp, bo chciałbym się coś więcej o tym dowiedzieć, a nie mogłem odnależć wśród tej sterty preparatów. dziękuję za pomoc. pzd
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ZESPÓŁ PRZECIĄŻENIOWY STAWU SKOKOWEGO
- Ponad rok temu
-
Ile HMB?
- Ponad rok temu
-
ćwiczenia na wykład