Suspensoria
Napisano Ponad rok temu
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
To zalezy co trenujesz.Dzisiejszego popoludnia w wielkich mekach i bolach, skaczac bezskutecznie na pietach doroslem do decyzji zakupu suspesoriow.Z tad moje pytanie do Budo forumowiczow o rady i wskazowki jakie suspensorium( - ria ) kupic. Oraz ew. gdzie ( mieszkam we Wrocławiu ). Ktore sa warte swej ceny a na ktore nawet nie zwracac uwagi.
Z gory dziekuje i pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za zainteresowanie i czekam na kolejne posty. Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Np do Kyokushin, gdzie trafienia w krocze zdarzaja sie raczej przypadkowo, suspensoria sa symboliczne i chronia tylko krocze. Bo Kravki suspensoria sa nieporownanie wieksze i wygladaja jak gatki Conana. Sa duzo wieksze, lepiej chronia i oslaniaja takze podbrzusze, bo na Kravce trenuje sie tez uderzenia w krocze, wiec i ochrona musi byc dobra.Wybaczcie ignorancję , ale czym różnią się suspensoria dla poszczególnych stylów ? Nie wydawało mi się do chwili obecnej by w ich konstrukcji miały zachodzić istotne różnice. A temat ciekawy i istotny....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No co Ty!z suspensorem w muay thai i kyokushin jest taki problem że jak pęknie (w walce full contact to sie moze zdarzyc) to moze wbić sie w jajo Słyszałem o takm wypadku dlatego nigdy nie zakładałem suspensora ale teraz kupie sobie na sparingi bo pare razy w jaja wyłapałem a nawet lekkie urazy mogą miec przykre skutki
To musial byc jakis wyjatkowo beznadzijny ochraniacz.
Kiedys wylapalem naprade mocnego kopa, tak ze az mnie podrzucilo. Gdyby nie ochraniacz to nie wiem co by sie stalo. Skutek byl taki ze po walce wysypalem ten plastik z materialu. Zostal tylko porzadny siniak na udach i obtarcie na pachwinie. Cale szczescie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Nie, ja zdecydowanie uprawiam Kyokushin obecnie.O ! Wlasnie o konkrety mi chodzilo . Liczmistrz -napisz mi tylko jeszcze czy uzywasz ich w stylach typu K.M. (czyli strzaly w krocze) Czy w odmiennych.
Pozdro
Co prawda wlasnie ochraniacz tego typu uchronil mnie przed utrata bardzo waznych dla mnie czesci ciala, o czym pisalem wczesniej, wiec postanowilem zakupic go jeszcze raz, zachecony tym, ze spelnia swoje zadanie. Co z tego ze pekl i byl do wyrzucenia. Po takim kopnieciu jestem gotow wydac nawet te 30zl na ochrone swojego zdrowia...
Do K.M. musisz kupic duzo wiekszy, razem z ochrona podbrzusza. Pisalem o tym wyzej. Do KB i MT ten Shoguna powinien starczyc.
Napisano Ponad rok temu
To już wiemy jaki do Kravki, no a co z BJJ ?
Jak ktoś ma doświadczenie niech się podzieli.
Napisano Ponad rok temu
ochraniacze można podzielić na dwie grupy
-do stylów kopanych
-i do stylów niekopanych
ceny wachają się między 30 PLN, a 200 PLN
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szkoły sztuk walki we Wrocławiu
- Ponad rok temu
-