scenariusze przy uszkodzonej łękotce ....
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos orientuje się czy ta kontuzja "lubi" sie odnawiać, długo wszytko wraca do normy ect. ?
PS Ćwicze BJJ, chyba będę mógł jeszcze poszaleć na macie ??
Napisano Ponad rok temu
poszalec to moze nie albo dopiero zo jakis czas (Dlugi)
nie wiem czy ale czesto takie rzeczy koncza sie artroskopia (wycieciem) a to juz gorzej :roll:
Napisano Ponad rok temu
idź do lekarza ortopedy i dowiedz się co i jak. Jak będzie trzeba usunąć to koniecznie zapytaj o artroskopie. po takim zabiegu można powolij wracać do treningu bodajrze po pótora miesiąca (ale głowy sobie nie dam uciąć :>) bez łąkotki można żyć (ponoć )
Napisano Ponad rok temu
Pierwsza sprawa to konkretny zwiad pod okiem lekarza.
Jak rozlegle uszkodzenie, jaki stopien zniszczenia, jakie sa szanse na regeneracje, czy oplaca sie robic zabieg.
Problem z lekotka jest taki ze robi w pewnym sensie za amortyzator w naszym kolanie. W przypadku gdy ona zawodzi stan kolana gwaltownie sie pogrsza. Alternatywa dla lakotki jest oslona w postaci silnych miesni nog (wszystkich okalajacych staw) aby odciazyc i zabezpieczyc staw.
Dlatego remedium jest sensowne cwiczenie pod katem zwiekszenia umiesnienia miesni nog.
Napisano Ponad rok temu
W przypadku naruszenia wiezadel .. powiedzialbym ze bez odpowiednich cwiczen prewencyjnych nie masz co wracac.
W przypadku lekotki smialo wracaj kiedy stan twoich miesni nog bedzie taki iz beda odciazac lekotke lub zastepowac w pewnym sensie jej ewentualny brak.
Napisano Ponad rok temu
moim zdaniem najlepiej zasiegnij opinii kilku lekarzy, bo maja rozne zdanie na temat powrotu na mate po usunieciu lekotki
zycze szybkiego powrotu do zdrowia i na mate
Napisano Ponad rok temu
nie srtrasz kolegi.
idź do lekarza ortopedy i dowiedz się co i jak. Jak będzie trzeba usunąć to koniecznie zapytaj o artroskopie
Artroskopia rulez! Ja miałem mieć przerwę w treningach do wiosny, a tak 3 dni w szpitalu i 1.XII znów na trening
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Artroskopia rulez! Ja miałem mieć przerwę w treningach do wiosny, a tak 3 dni w szpitalu i 1.XII znów na trening
miałem artroskopie - jestem 4 miesiące po operacjii - jeszcze 6 miesięcy i moge zacząc trenować :roll:
Napisano Ponad rok temu
koledze wycieli lekotke to tak fajnie sie kolano obnizylo ale walczy.
bedzie dobrze :wink:
Napisano Ponad rok temu
miałem artroskopie - jestem 4 miesiące po operacjii - jeszcze 6 miesięcy i moge zacząc trenować :roll:
Może to zależy od tego, co chcesz trenować.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
"obmacał" kolano i powiedział że jest naderwana łękotka przyśrodkowa i jakiś woreczek ...
miałem rehabilitacje (laser, prąd i naświelanie) ... troche pomogło (strzelało mi w kolanie przy wyprostowywaniu), później nieustanna jazda na rowerze, basen i jest coraz lepiej.
ćwiczyć zaczólem po mniej więcej 3-4 miesiącach. Jednak na treningach nosze opaskę uciskową i dalej wzmacniam kolano i jest coraz lepiej.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Siłownia dla ćwiczacego MA
- Ponad rok temu
-
brzuszki/rowerek - mozna codziennie?
- Ponad rok temu
-
Skutki nie przyjmownia pokarmu
- Ponad rok temu
-
Znakomite skoki Blanika w Glasgow
- Ponad rok temu
-
Przyrząd do rozciągania firmy bushi
- Ponad rok temu
-
OMEGA 3
- Ponad rok temu
-
Mądrzejszy od pana doktora
- Ponad rok temu
-
Co to za kontuzja?
- Ponad rok temu
-
kto na VB jest po rekonstrukcji ACL (WKP)
- Ponad rok temu
-
Faceci a gotowanie.
- Ponad rok temu