worek! W rekawicach czy w samych szmatach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ogólnie - jak masz szmaty to lepiej potem usztywniasz nadgarstek.
Pytanie też jaki masz worek - jak skała (przenica, groch) to od czasu do czasu lepiej w rękawicach
Jak tarta guma czy coś takiego to bandaże
Przynajmniej ja to tak widzę - inni zobaczą to inaczej
Napisano Ponad rok temu
Zatem sorrrki i już się poprawiam
przenica - źle
PSZENICA - ponoć dobrze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla karacistow wszelkie ochraniacze i owijki to skaza na honorze :wink:
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cwicz technike glownie udrezajac w... powietrze, przed lustrem - ono weryfikuje bledy, a glownie trener.
Poczatkujacy walac w worek (a nie brakuje Ci zapewne jako osobie trenujacej judo sily), nie nauczy sie prawidlowo uderzac, ale tylko jak to okresliles mocno bez ladu i skladu "napierdalac". Ale to nie boks, co Ci latwo udowodni jakis zaawansowany w sparingu.
Widze takich "napierdalajacych" w worek codziennie na silowni u mnie. Budzi to respekt u dyletantow, zas u zaawansowanych (w boksie) tylko niesmak.
Widok dobrego piesciarza cwiczacego na worku to poezja!
Pozdrawiam
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taśmy jak dla mnie obowiązkowe, dobrze zawiązane - to podstawa unikniecia przykrej kontuzji jaką jest zwichnięcie nadgarstaka i nikt mi nie powie ze nadgarstek mozna na tyle usztywnic by swobodnie zadawać ciosy na worek bez dodatkowego jego zabezpieczenia. Jezeli przy prostych zadawanych z pełną siłą, w kombinacjach łatwo utrzymać nadgarstek sztywny, to przy haku czy sierpowych, mały zjazd worka (swobodnie latającego) i nadgarstek jest na miesiąc wyłączony.
kostki - no cóż, nie miło jest klepać w worek upaprany czyjąś krwią, względy higieny to raz, dwa brudne wsio jest po tym i trudno doczyscić.
mowie czego doświadczyłem, własnie wrócił moj prawy nadgarstek do pełni władzy, po nieszcześliwie uderzonym sierpowym (niby ręka był ustawiona ok, taśmy sie poluzniły na nadgarstku po parunastu minutach "stukania", po prawym worek dostał rotacji, poprawka, ręka zjechała po worku, a ze było mocno to poczułem klik i musiałem wyhamować).
przyrządówki ? mi osobiście jest poprostu wygodnie w przyrządówkach, dlatego nie będe nikogo namawiał, bo to zasada.
pozdrawiam
Witek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak uwazacie... powinno sie cwiczyc na przyzadach w piąstkówkach czy w samych szmatach.
W rekawicach. Pamiętaj że w worek walisz na każdym treningu i z czasem efekty zdrowotne mogą być nieciekawe (patrz: shy1).
Czy to prawda że jak jebniesz kogoś na ulicy to możesz mieć złamaną rękę? Tak, to się zdarza, szczególnie że bokserzy mają wyjątkowo dużą siłę ciosu.
Jeśli jesteś bramkarzem i rozróby to część Twojej pracy - wtedy możesz się zastanawiać nad utwardzaniem rąk, ale jak ćwiczysz dla swojej przyjemności i samoobrony to szkoda zdrowia - bójki na ulica zdarzają się tak rzadko (jeśli w ogóle) że można to pominąć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
gdzie we Wrocku??
- Ponad rok temu
-