Zlotowe rozczarowania.
Napisano Ponad rok temu
OTF - piekne, ale takie malutkie i lekkie, i na pewno nie do szybkiej akcji, wbrew swojemu przeznaczeniu.
Stridery - niezaleznie czy monolit, czy skladany chyba nie chce. Nie podobaja mi sie, nie budza moich emocji.
Ratio - podobnie.
Spyderco - jakos mi sie przejadly.
Mad Dog - to piekne noze, ale nie na moje potrzeby. Na moje potrzeby (mial Roberto) jeden malutki Mad Dog, klinga ponizej 4 cali. Jakbym nie mial MOD Razorbak, to bym sie zaniteresowal. Piekna bowiem to sztuka.
Nadal jestem pod wrazeniem:
Microtechow
Bechmade
Sebenzy (piekny blekitnawy poblask)
i ten Sifu - kawal sprzetu bojowego!
To na razie tyle. Pozniej dodam wiecej, zeby nie wyszlo, ze jestem malkontentem.
K_P
Napisano Ponad rok temu
ER Shrapnel - za krotka rekojesc do moich i tak malych dloni.
Zakochanie :
MD Mongoose cholera jasna jak mi sie on pdoba ... tylko ta cena ... brrrr ale jednak moze sie kiedys skusze.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
I najwieksze rozczarowanie: nie bylo ani jednego push daggera!
K_P
Nie widziałeś mojego Black Fang...
Napisano Ponad rok temu
tyle ludzi i tyle doży, ciągle ktoś machał, obmacywał i Bóg wie co jeszcze i żadnego skaleczenia poważneijszego - toż to ąz dziwne.
na wielki plus
Mad Dog - na zdjęciach to ten nóż nie wygląda, na żywo kurwa wielki respekt.
BM skirmish - zakochałem sie, żaden folder jeszcze na mnie nei zrobił takiego wrażenia jak ten, moja nowa miłość.
Shrapnel - wygodny i poręczny jak jasna cholera, wbrew temu co m isie wydawało wcale nie ma za krótkiej rekojeści - dla mnie rewelacja.
BK9 - spodobał mi sie bardziej niz sie podobał do tej pory.
Sifu rekat - piękne bydle - świetny folderek.
na minus - troszke mi sie odwidziały stridery, łomy owszem ale noże to takie sobie, niemniej i tak keidyś jakiegoś będę miał
ps. Piter że oprawe miał tragiczną to wiem, będzie robił teraz full tangi bez oprawy albo z micartą ale co masz na myśli ze szlifem ?? serio pytam.
jak masz jakieś wskazówki czy rady coby można było lepiej w tym zrobić to jak Ci sie chce walnij na priv, każda wskazówka będzie cenna - także jak coś masz jakiesrady to walnij na priv to wyłoże to kumplowi, coby wiedział co poprawić.
Napisano Ponad rok temu
Jumbo nawet nie wiem co za model.
K_P
Mam nadzieję że to co zaraz zrobię nie jest wbrew regulaminowi. Jeśli jest, uprzejmie proszę o wypieprzenie posta i łagodny wymiar kary.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To maleństwo co prawda w moim odczuciu tak do końca pushdaggerem to nie jest, ale i tak jest git
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
potwierdzam.minisocom nie ma luzów.używam go rok...i to nawet intensywnie przez ostatnie 5 miesiecy do...krojenia ..To prawda ze nie da sie tak spasowac nawet najprostszego mechanizmu - ktory ma sie poruszac (a folder niewatpliwie takim jest) - zeby nie mial luzow, ale to i tak nie zmienia faktu ze w takim mini socomie elite auto (a bawilem sie kilkoma egzemplarzami) nie uswiadczylem luzow, a za to drozsze modele nie sa BP pozbawione. Oby to byla tylko kwestia konkretnych egzemplarzy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a ja nie bardzo rozumiem jak komus moze zle sie trzymac Green Beret...
A ja rozumiem, bo mi właśnie nie leżał, ale mam specyficzne dłonie i dużo noży, które są ogólnie chwlone za wygodny chwyt jakoś mi nie leży. Tak bywa, ale to wyłącznie moje odczucie.
Napisano Ponad rok temu
negatywnie to mnie zaskoczyło to że nikt sie nie pochlastał na zlocie
chyba było jednak inaczej...
krew się ostro może się i nie lała, ale fakt jest faktem: Vince w swojej recenzji przyznał się, że się ciachnął podczas prezentacji, a pamiętam też, że jeden z kolegów też się skarżył przy mnie na małe kuku.
ale, że to wszyscy na zlocie to twarde chopy papieros - żaden z poszkodowanych nie zwrócił na to zbytnio uwagi.
Może byłoby inaczej gdyba jakaś zgrabna pielęgniarka siedziała w koncie z plastrami i bandażami
bandaże leżały sobie w reklamówce, bez użytku...
Napisano Ponad rok temu
tam byl maly szpital polowy a ja bylem jedna z pielegniarek:)
moze dlatego Vince sie nie przyznal:)
Napisano Ponad rok temu
mialem duzo ale przeciez nmie bede sie chwalil:)MIales za malo spirytusu do odkarzania 8)
Napisano Ponad rok temu
Aczkolwiek chyba nikt sie nie zorientowal ... na szczescie
Napisano Ponad rok temu
Ja widzialem!hehe ta, Vince sie ciachnal podczas podrzucania noza. Pol wykladu gadal zeby uwazac co sie robi blablabla a potem w pierwszym podrzucie noz sie wbija w moja dlon pod katem prawie 90.
Aczkolwiek chyba nikt sie nie zorientowal ... na szczescie
Ale nikomu nie powiem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Extrema Ratio w Military.pl
- Ponad rok temu
-
Mega foldery.
- Ponad rok temu
-
Spyderco Persian/Chinook II?
- Ponad rok temu
-
nożyk dla początkującego maniaka poszukiwany
- Ponad rok temu
-
zlot miłośników białej broni... (Wawa 23 X 04)
- Ponad rok temu
-
ząbkowany folder
- Ponad rok temu
-
Spyderkowe testy
- Ponad rok temu
-
Mniej tactical, więcej duty
- Ponad rok temu
-
Spyderco product placement?
- Ponad rok temu
-
Mocno spoznione, ale szczere... Sporo fotek ;)
- Ponad rok temu