co wybrac???
Napisano Ponad rok temu
a) w krotkim czasie umiec sie obronic
zamienic ten kurs w swoje hobby, tzn. zeby byl ciekawy i wszechstronnie rozwojowy
c) i gdzie sie zapisac
pzdr dominiczka
Napisano Ponad rok temu
1) w krutkim czasie bedziesz umiala wylawiac rzeczy z archiwum budo.
2) stanie sie to napewno twoim hobby.
3) nie musisz nigdzie, zrob to z pod swojego hosta.
Napisano Ponad rok temu
napisz skąd jesteś to jakieś namiary można by ci podać.
i poszukaj w archwium. ten temat był poruszany tysiące razy.
Napisano Ponad rok temu
Jaka sztuke walki powinnam wybrac, zeby:
a) w krotkim czasie umiec sie obronic
zamienic ten kurs w swoje hobby, tzn. zeby byl ciekawy i wszechstronnie rozwojowy
c) i gdzie sie zapisac
pzdr dominiczka
nie wiem, nie jestem wróżką bo nawet nie wiadomo skąd pochodzisz
jak napiszesz skąd pochodzisz to pewnie ci coś doradzimy, na wstepie bym zajrzal do profilu, wpisał nazwę miejscowości zamieszkania, tudzież przebywania, nastepnie okreslił się po ilu treningach chcesz się nauczyć urywac głowę, wydubywać oczy itp... jak się z tym określisz, to zasiądzie do piwnego stołu, prezydium, którego jestem prezesem, i przy piwie zacznie wyszukiwać klubu dla Ciebie. Napiwki i zaliczki od klubów mile widziane
Napisano Ponad rok temu
*czas nauki urywania glowy: krotki
z gory dziekuje:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak masz pisac takie bzdury, to nie do mnie.. nie trac czasu swojego i mojego
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze sensowniejsze odpowiedzi otrzymasz na forum o samoobronie dla kobiet. :wink:
Napisano Ponad rok temu
a szybko to można sie nauczyć pchły łapać
niemniej jednak polecam krav magę - prosta do nauczenia i jeżeli szukasz w miare szybkich efektów, aby przetrwać na ulicy to w sam raz
Napisano Ponad rok temu
1. 2xtyg zapasy ( styl wolny )
2. 1xtyg Tajski Box
3. 2xtyg Brazylijskie Jiu Jitsu
4. 1xtyg sparingi w formule VT.
Do tego rano:
1. 2xtyg biegi 10km
2. 2xtyg jazda rowerem 50km
3. 2xtyg basen 5km
1 dzien na regeneracje.
Do tego odrzywki, koxy( DUZO ).
Bedziesz wymiatac po paru miesiacach.
Po roku zrezygnuj z czesci treningow ( zostaw sobie sparingi VT ) i bij na nauke walki bronia. Noz i baton.
Potem ( po jakis 2 latach ) zacznij chodzic na strzelnice. Zdobadz zezwolenie na bron sportowa. Potem postaraj sie o licencje na noszenie broni palnej.
PS. To tak z skrocie.
Napisano Ponad rok temu
dominiczko: zadajesz pytanie najczestsze na tym forum ( jest jeszcze "czy nie jestem za stary" i "co jest najskuteczniejsze na... " ).
POSZUKAJ W ARCHIWUM to bardzo dobry nawyk.
Masz tu linka ciekawego. Zanim zapytasz to sie porozgladaj. W prawym dolnym rogu strony masz takie cyferki. Jak przelaczysz z "1" na "2" to bedziesz miala starsze posty. Jest tez opcja szukaj. Skozystaj z tego.
tu jest link:
http://budo.net.pl/v...4622&highlight=
Napisano Ponad rok temu
Co do mojego pytania, to wiem, ze jest ono najbanalniejsze z mozliwych, ale po to glownie sa takie strony jak ta. Jak bede sie nudzila w pracy, to bede spacerowala po archiwach.
Z lektury w internecie wynika, ze dla mnie najkorzystniejsze byloby kravmaga albo bjj. Czy ktos POWAZNY moze powiedziec, co jest korzystniejsze dla 28letniej kobiety. I jakie sa dobre kluby w Wawie.
Np. klub Adamczyka??? Dobry czy nie???
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Jedną znam tylko odpowiedź.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos moglby sie wypowiedziec na temat bjj. Bylam na ich stronie, opis mi sie podobal.. Ogolnie sens byl taki, ze dzieki tej technice kobieta jest w stanie obronic sie przed mezczyzna (w jakims tam zakresie).
Napisano Ponad rok temu
Zasadniczo trzeba jasno powiedzieć jedną rzecz: nie ma takiego krótkiego szkolenia, które przygotuje kobietę do WALKI z mężczyzną.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tzn. sens bjj??????????????????????????????????????????????????????????Czy ktos moglby sie wypowiedziec na temat bjj. Bylam na ich stronie, opis mi sie podobal.. Ogolnie sens byl taki, ze dzieki tej technice kobieta jest w stanie obronic sie przed mezczyzna (w jakims tam zakresie).
Obronić przed mężczyzną = a to mężczyźni stanowią dla KOBIET zagrożenie? Feminizmem wyzwolonym mi zapachniało.........
Napisałabyś "bandytą" czy "napastnikiem" a inaczej by to brzmiało.
Ps: Jak pójdziesz na kravata to nauczą Cię kopać facetów w jaja 8O
i wsadzać im paznokcie w oczy (żeby się nie gapili) itp. czy o to Ci chodzi?
Ps:Wybaczcie nutkę ironii...
Napisano Ponad rok temu
Chcialam trenowac Krav Maga, bo teraz jest taka moda na to. Ale na stronach internetowych jest napisane, ze armia izraelska jest szkolona w krav madze, a armia amerykanska (w tym Delta Force i Seals) sa szkoleni w bjj. Nie mam zielonego pojecia o wojsku, ale armia amerykanska jest dla mnie lepszym wyznacznikiem niz izraelska. I to mnie troche zastanowilo..
Napisano Ponad rok temu
Dominiczka, uznajmy za pewnik, że przy podobnym stopniu wyszkolenia siła i waga mają duże (krytyczne) znaczenie.
Kolejny pewnik to to, że przeciętny facet jest większy, cięższy i silniejszy od kobiety.
Jeśli istnieje taki zestaw technik, który pozwoli kobiecie na szybkie opanowanie, i zdobycie umiejętności wygrywania walki z mężczyzną - pozwoli on tym łatwiej mężczyźnie na wygrywanie walki z kobietą.
Zasadniczo masz szansę na to żeby wygrywać bijąc się z facetami, ale to Cię będzie kosztować dużo pracy, dużo wysiłku, dużo zaangażowania. Wtedy to rzeczywiście - boks, bjj, thai.
Jeśli chcesz zniwelować niebezpieczeństwa jakie mogą na Ciebie czychać w szarej codzienności, to dalej twierdzę... że wybór jest tylko jeden. Cała reszta da Ci co najwyżej ułudę, niebezpieczne przekonanie o tym że dasz sobie radę.
Pozdrawiam,
AdamD
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak zrobić mate samemu?!
- Ponad rok temu
-
Genki Sudo i Juko kai -MUSICIE TO ZOBACZYĆ :)
- Ponad rok temu
-
Zasady bezpieczeństwa na treningu
- Ponad rok temu
-
Ktos idzie??
- Ponad rok temu
-
VIRTUA FIGHTER 2 PC...
- Ponad rok temu
-
TEKKEN4 & Mortal KOMBAT DECEPTION