Potrzebny lekarz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
co do pieska to wybacz ale
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Piesek też.
Z kleszczami nie ma przebacz. Jak skurwysyna źle wykręcisz to będzie się paprać i paprać. Borelioza, Rumień Wędrujący, Gangrena, Amputacja itd.
BTW - czy uważasz, że to naprawdę dobre forum do zadawania takich pytań?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kiedyś spedziłem troche czasu w Afryce. Po powrocie kumpel zaczal narzekać ze cos go reka swedzi. Na poczatku traktował to jako alergie lub coś w tym stylu. Jednak jak zaczal sie tworzyć opuchlizna to w koncu poszedł do lekarza. Po kilku zabiegach usuneli mu 5 centymetrowego robala. Jakas mucha złozyłą jajka i sie wyległo.
Pozniej sie dowiedział ze miał szczescie ze nie zostały uszczkodzone sciegna lub kosci, co sie czasami zdarza przy takich przypadkach. Jak jest z kleszczami tego nie wiem. Ale od tej pory raczej zaczalem być podejrzliwy i ostrozny w takich sprawach
Napisano Ponad rok temu
8O 8O 8O jezu przypomnial mi sie film co kiedys lecial na jedynce czy dwojce co taki gosc z national geographic badal jakiestam najgrozniejsze robale/owady swiata, skojarzylo mi sie to z ogromna pijawka co wbijala 12 cm swojego ryjka w glab ciala (ludzkiego) i gzem (jakas duza mucha co skladala podobne larwy co opisane wyzej) pozniej to sie wylegalo i zaczelo lazic po ciele 8OBiegiem do lekarza,
Po kilku zabiegach usuneli mu 5 centymetrowego robala. Jakas mucha złozyłą jajka i sie wyległo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten piesek to ty ? 8)
Wybacz nie mogłem sie powstrzymac
Napisano Ponad rok temu
Potrzebny lekarz Mam problem w sumie dwa zaczne od 1 przeszło rok temu w wakacje roku 2003 ugryzł mie kleszce w noge został szybko wyciągniety ale nadal mam wielki swędzoncy strup na nodze . Moje pytanie Brzmi czy jest czym sie przejmować czy neima obawy czy trzeba lecieć do lekarza .
Qrcze, Ty słyszałeś kiedyś np. o boreliozie. To nader wredna choroba, którą można złapać od kleszcza i które może np. rozwalić ci stawy równie skutecznie jak reumatyzm. Można ją wyleczyć, kiedy szybko rozpocznie się kurację silnymi antybiotykami. Cokolwiek Ci ten kleszcz zostawił, to już to masz. Ale idź się chociaż dowiedz co.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening miesni grzbietowych
- Ponad rok temu
-
dieta pomocy !!!
- Ponad rok temu
-
Dretwienie w lapach