The Clinch Pick
Napisano Ponad rok temu
czy ktos ma ten noz? Jakie opinie na jego temat. Zaciekawil mnie. Teraz popatrzylem na jego wymiary ostrze niecale 7 cm, rekojesc 6 cm. Czyli niewielki, ale nadal wzbudzjacy respekt. Szukam czegos takiego - posredniego miedzy LaGriffe (neck, a ja nie lubie neckow), a MOD Razorback mimo, ze go bardzo lubie, niewygodny (dla mnie) do stalego, codziennego noszenia.
K_P
PS. A moze jego "brat" tej samej firmy?
Napisano Ponad rok temu
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wojtek
Napisano Ponad rok temu
Disciple może być też używany edge up, ale jest trochę zbyt duży do noszenia a la Clinch Pick, tj. po lewej stronie sprzączki od paska, rączką w dół, co jest dla mnie jedynym wygodnym sposobem ustawienia noża do szybkiego dostępu edge up.
Co do samego noża, jest bardzo dobrze zrobiony i dokładnie przemyślany, mimo niepozornego wyglądu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
pierwszy produkt, patrzac od gory
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Oprócz tego, że wyspecjalizowane gadżety są po protu fajne i ja to doskonale rozumiem
Napisano Ponad rok temu
Taka, ze tnie, a wlasciwie pruje, przy rowniez wyjmowaniu.A jaką to ma przewagę nad sztyletem?
Napisano Ponad rok temu
a) jest małeA jaką to ma przewagę nad sztyletem?
Oprócz tego, że wyspecjalizowane gadżety są po protu fajne i ja to doskonale rozumiem
jest legalne (w USA, gdzie powstały te noże klingi obosieczne są zabronione w większości stanów)
c) w przypadku tych technik używasz tylko ostrza po wewnętrznej i lekko zakrzywionego. Wystarcza.
Napisano Ponad rok temu
Fakt! Ale my żyjemy z Polsce.
Co do zakrzywionego kształtu to racja. Ale źle powiedziałem, nie chodziło o sztylet tylko ogólnie o obosieczny nóż, tj taki który równiez mógłby mieć jedną z krawędzi prostą, lub wklęsłą.
Mam co prawda wątpliwości ale ten nóż i tak mi sie podoba
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
MT mini SOCOM elite jako EDC - czy to ma sens?
- Ponad rok temu
-
mam BM Gamera i... samochód :-)
- Ponad rok temu
-
Sklepik z artykułami które tak lubimy
- Ponad rok temu
-
ilość czy jakość... ????
- Ponad rok temu
-
do 1oo$
- Ponad rok temu
-
Benchemade
- Ponad rok temu
-
Foldery: Tip down/Tip up-carry...?
- Ponad rok temu
-
Diamenty sa wieczne...? :)
- Ponad rok temu
-
No i wyszedl pierwszy seryjny skladany miecz ;)
- Ponad rok temu
-
Timberline knives ??
- Ponad rok temu