Obite uda
Napisano Ponad rok temu
Już po prostu nie mogę.... miesnie ud mam tak poobijane od przyjmowania lowkicków, ze aż chodzić mi trudno. Jak Wy sobie z tym radzicie? mam treningi 3x w tygodniu, wiec nawet nie bardzo te obicia mają czas się zregenerować. Ponoć jest jakaś dobra maść na tego rodzaju uszkodzenia tkanki, może ktoś wie?
I jeszcze jedno..trener mówi, ze nogi sie przyzwyczajają i po jakimś czasie już nie występują takie problemy. Jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić... skóra grubnie, ściany naczyń krwionośnych sie wzmacniają, czy co? Jakieś to takie..nieprawdopodobne..
Pozdrawiam..
Mroq
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ozzz ma racje, jak bedziesz wsio przyjmował to faktycznie współczuje takich treningów.
co prawda należy swoje wyłapać na udo (ale bez przesady ilościowo i bez podpalania sie), zeby podnieśc próg tolerancji na ból, ale wszystko z umiarem. obite uda poprostu bolą i taka jest ich dola i nie ma tutaj kozaka który po zebraniu 2 - 3 prawidłowo technicznie uderzonych powiedzmy lokasów nie bedzie miał kolejnego dnia problemów z dotaciem na 4 piętro budynku bez windy . a jak ktoś twierdzi ze nie czuje bolu po lokasie, to albo kopała go 4 letnia siostra, albo kopał sie sam.
na cudowne masci bym nie liczył nie ma szans by jakakolwiek wniknęła na tyle głęboko by działać na trafione tkanki tak potężnego i grubego płata mięsni jakim jest mięsien czworogłowy uda. Piszszczele sobie mozna smarowac ben gay'em, arcalenem i to pomaga w sposób znakomity. tutaj lód, masaż i rozchodzic.
pozdrawiam
Witek
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll:
ja bym ten jeden raz w tyg zamiast na tajski poszla sobie na zwykly box
albo trening kondycyjny zrobila
jesli chodzi o masci, to na miesnie dobry jest Fastum
jest rowniez masc Lioton2000-pomocna rowniez w leczeniu zakrzepow
Napisano Ponad rok temu
Może książkę jakąs poczytam?? ponoć to też rozwijające zajęcie
Dziękuję za powyższe porady... jesteście przewspaniali...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Racja, a utwardzanie 3xw tygodniu... czarno widzę!!Kluczowe słowo to CZASEM utwardzanie bez bloku...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ej stary... a o blokowaniu nie słyszałeś ? no nie ma bola... jak ktoś Ci będzie tłukł 3 x w tyg na to udo to... może coś się kiedyś przyzwyczai do czegoś ale bardziej ty do kuli czy też laski niż udo do masakrowania
ej stary a słyszałeś o czymś takim jak przeciągniecie kopiacej nogi dalej i atak na tą na której stiosz blokujać? albo o czymś takim jak zderzenie piszczelami. W mma jest jeszcze coś takiego jak wejście w nogi (własciwie w jedna noge - ta na ktorej stoisz) Wg mnie loła najlepiej przyjac i liczyc na kontre ręką. Ja staram sie przyjmowac wypychajac do przodu po lini prostej kolano atakowanej nogi jednoczesnie z lekkim przysiadzie na niej
Bolące uda to duży problem (to nie jest zabawa gdy boli) ale troche poboleć musi Sporty gdzie sa ostre loły to nie kaczka z masłem a lowkick przyjmowany zawsze boli Kiedy przestanie mi sie to podobac to zwyczajnie przestane trenowac Widziałem w K1 ze tam robią zawodnikom coś z tymi udami w przerwach miedzy rundami ale to ma chyba skutki dorazne Tymniemniej moze powinieneś Mroq'u pogrzebać w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Ja: A pewnie że słyszałem... o dobrym bloku też słyszałem I wiem że jak się dobrze zblokuje to nie ma bola - tylnia noga jest bezpieczna
A jeżeli chodzi o zderzenie piszczelami.. cóż po to ma się twardy PISZCZEL nie ?
Przyjęcie i oddanie - super ale jak się przyjmnie parę to jest duża szansa że przed czasem (bo domyślam się że o walkę chodzi) człowiek zakończy jako przegrany - w ostatni łeekend tak własnie na zawodowej gali MT na słowacji Filip Rządek załatwił Słowaka. Słowak do końca walki jakoś wytrzymał ale noga do wymiany bo Filip lowa ma dość.... mocnego
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jezeli chodio ulicę - ważna jest pierwsza plomba albo rekord życiowy na 100...(pomnożone odpowiednią ilość razy)
Jeżeli chodzi o MT to BLOK bo z bloku można atakującemu tak wypłacić w kopiącą nogę (zanim ją postawi ) że już po kilku powtórzeniach atak lowem to będzie jego ostatnia myśl.... :twisted:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
LAST MAN STANDING - 16.10.04 Bergneustadt/Germany
- Ponad rok temu
-
KICKBOXING pytanie
- Ponad rok temu
-
Gdzie najlepiej trenowac Kick-boxing w Krakowie???
- Ponad rok temu
-
Toruń
- Ponad rok temu
-
Tychy-Muay Thai??
- Ponad rok temu
-
chcę się zapisać - szukam klubu w wawce
- Ponad rok temu
-
Rob "The Dutchman" Kaman - wywiad