O co chodzi i co jest grane? (wiem, mogę sam zadzwonić, ale nie mam z kim dzieciarni zostawić)"O tym, że tai chi to nie tylko chińska gimnastyka zdrowotna, ale także dynamiczna sztuka walki, będzie można przekonać się na warsztatach, które prowadzi mieszkający na co dzień w Hamburgu mistrz Jan Silberstorff. Wtorek godz. 12-14:30 i 16-18:30 , kontakt 0-601 593 790"
Tai Chi w walce?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jan Silberstorff naucza stylu Chen Tai Chi, jest uczniem Chen Xiaowanga
Napisano Ponad rok temu
OK, to klawo, i szacunek, ale forma tego ogłoszenia :roll: To znaczy musiałbym zeskanować., żeby wyjaśnić. To malutka wzmianka, obok "Telefonicznej opinii publicznej" . Mało zachęcające niestety.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
i tu:
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
to chyba dobrze ze ktos chce nauczac tai chi jako sztuki walki a nie "gimnastyki"
no ale że baletu jako bojowej sztuki walki będzie uczył syn dyrektora baletu Bolszoj nie ma przecież nic wspólnego z tym że balet do walki na ulicy nadaje się tak samo jak Taichi ?
a potem jakiś adept bojowego taichi zginie na ulicy atakując grupę dresiarzy bo się nasłucha bzdur o kosmicznej energi która ochroni go w walce :wink:
Napisano Ponad rok temu
[a potem jakiś adept bojowego taichi zginie na ulicy atakując grupę dresiarzy bo się nasłucha bzdur o kosmicznej energi która ochroni go w walce :wink:
powiedzialbym ze jest wielece prawdopodobne, iz adept kazdego systemu czy to tai chi czy bjj zginie na ulicy jezeli zaatakuje grupe przeciwnikow.
nie przekonuje mnie kosmiczna energia w sztukach walki, przekonuje mnie np chin na i "pchajace dlonie" jako podstawy samoobrony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm, a bawiles sie kiedys w 'pchajace dlonie' w realnej walce na ulicy? bo ja nie mialem w zyciu takiej okazji. nawet chisao tu nie dzialaprzekonuje mnie np chin na i "pchajace dlonie" jako podstawy samoobrony
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie nic nie zastapi sparingow, walk zadaniowych itd, ale ja mowie tylko o elementach ktore maja pomoc w samoobronie a ktore nie sa nauczane w ramach " gimnastyki tai chi"
Napisano Ponad rok temu
oczywiscie nic nie zastapi sparingow, walk zadaniowych itd, ale ja mowie tylko o elementach ktore maja pomoc w samoobronie a ktore nie sa nauczane w ramach " gimnastyki tai chi"
Dokladnie tez TAK mysle :wink:
A J.Silberstorff zazdroszcze jego umiejetnosci "wyłapywania intencji przeciwnika". Moze kiedys go poznam i zaskocze (tak se bredze) :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jakos nie spotkalem jeszcze osoby cwiczacej tai chi i majacej ochote na konfrontacje chocby z jednym przeciwnikiem, nie mowiac juz o grupie.
A byłeś na jakimś seminarium yiquan? Bo oni też śmiesznie stoją itd., ale chętnie pokazują po co to jest.
P.S. Ja wiem, że yiquan się różni od tai chi, ale "90% gospodyń nie zwuważy różnicy" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Jakos nie spotkalem jeszcze osoby cwiczacej tai chi i majacej ochote na konfrontacje chocby z jednym przeciwnikiem, nie mowiac juz o grupie.
E tam... ja znam kilku
Napisano Ponad rok temu
Nie powiedzialem, ze nie ma ludzi trenujacych wewnetrzne style i chetnych do bitki, tylko, ze ja takich nie spotkalem. :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I nigdy wasz styl nie będzie tak popularny, jak tenDlatego MY ćwiczymy T-shirt'ach
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KUNG-FU/WUSHU - zajęcia, seminaria, obozy, zawody
- Ponad rok temu
-
tonfa krakow
- Ponad rok temu
-
tai chi w Czestochowie?