Odpowiedni wzrost i masa
Napisano Ponad rok temu
Jest to pierwszy moj post na tym forum, wiec najpierw chcialbym wszystkich serdecznie przywitac!
A teraz przejdzmy do rzeczy. Juz w poprzednim roku myslalem zeby zapisac sie na taekwondo, ale jakos tak wyszlo ze sie nie zapisalem. Jednak w tym roku juz sie uparlem i w poniedzialek mama zamiar przyjsc na pierwszy trening (do klubu TKKF Taekwon mokotow).
I teraz mam pytanie zwiazane z tytulem topicu. Czy majac ok 175cm i wazac 73kg mozna dojsc do jakiejs perfekcji w taekwondo, czy przy takim wzroscie powinno sie wazyc mniej zeby cos osiagnac?
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
Trenuj ostro i będzie dobrze...
Gizmo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Teraz pozostaje tylko zapisac sie na taekwondo i ostro ternowac :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja mam 152cm wzrostu i całkiem dobrze kopie i uderzam. mam 3cup i 13 lat
Cóż za skromność
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To z takimi bykami po 90 kg niewiele zdziała
pozostaje tylko :paker:
Napisano Ponad rok temu
Powodzenia
Napisano Ponad rok temu
ale wciąż pracujenad szybkością:-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Taekwon-do można ćwiczyć swobodnie. Oczywiście sportowa część niesie za sobą pewne wymogi, ale... to nie przymus.
A jeśli chodzi o ulicę to zawsze będą Cię zaczepiali więksi ,a jeśli nawet nie to będzie ich więcej. A jak będziesz tak duży, że nie bedzie większego to Cię zastrzelą ,bo po co się męczyć. Więc lepiej nie być wielkim koksem
Napisano Ponad rok temu
nie mam takiej budowy i raczej nie przypakujeZalezy od tego ile mas lat i czy nadal rosniesz 170 nie jest zle, moglobyc gorzej Mozesz na miesniach nabrac masy.
musze postawić na szybkość i reflex
Napisano Ponad rok temu
Milego trenowania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak ktoś jest długi idzie mu dużo łatwiej z tej prostej przyczyny ze to semi-contact(zdobyć punkt i uciekać dookoła maty, znów zdobyć punkt i apiat smigać) długie nogi, długie rece - wg mnie połowa sukcesu jeżeli chodzi o walkę sportową tkd; kto sądzi że jest inaczej niech powie dlaczego w wadze do 54kg można spotkać zawodników 180cm?(Michał Hoc kiedy był juniorem - aktualnego przykładu nie podam bo kawałek czasu na zawodach nie byłem)... ogólnie duża większość zawodników jest chuda i jak zawodnik ma 170cm to nie ma czego szukać w wadze wyższej niż te 63kg(i tak za duzo :wink: ) - są pewne wyjątki jak np Mariusz Wałach, ale to tylko wyjątki potwierdzające regułę. Niscy zawodnicy muszą nadrabiać ciężką pracą i psychiką.
wrócę na zawody jak ustalą jak w skokach narciarskich min współczynnik BMI zawodnika
Napisano Ponad rok temu
To pewnie niezła szafa (w pozytywnym tego słowa znaczeniu) jest z gościa jeśli ma 175 cm wzrostu i 110 kg wagi 8O .Czy można coś osiągnąć w taekwondo mając 153 cm wzrostu i 60 kg wagi? A 175 cm wzrostu i 110 kg? A 160 cm i 43 kg? A może 195 cm i 78 kg? Dla ułatwienia dodam, że są to parametry kilku posiadaczy czarnych pasów z naszego klubu, wszyscy byli mistrzami albo co najmniej wicemistrzami Polski...
Trenuj ostro i będzie dobrze...
Gizmo
Ja myślałem że trenujący taekwondo to takie same "chuderlaczki"
Napisano Ponad rok temu
Gizmo
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mistrzostwa Wawy ITF
- Ponad rok temu
-
Lewa noga \:
- Ponad rok temu
-
Rozciaganie
- Ponad rok temu
-
pytanie o GTF
- Ponad rok temu
-
Taekwondo na Politechnice Gdanskiej (samoobrona)
- Ponad rok temu
-
Poszukiwany trener!!! w Krakowie
- Ponad rok temu
-
czy przeszlosc kickboxerska pomaga w treningu tkd?
- Ponad rok temu
-
Noga
- Ponad rok temu
-
co autor mial na mysli- interpretacja.
- Ponad rok temu
-
Mam Pytanie
- Ponad rok temu