co na siłowni
Napisano Ponad rok temu
Ja mowie Ci o szkoleniu z udzialem trenerow kadry narodowej, a Ty o....
Oczywiscie nikt treningu izometrycznego nie odkryl w Japonii, czy Chinach i to dzis na dokladke. Jest stosowany od dziesiatkow lat, takze w Europie, od tysiecy lat w Indiach (yoga). Stanowi czesc dobrze skomponowanego treningu. Czesc.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Po drugie nie mówie że rodowód treningu izometrycznego sięga Japoni czy Chin.Nie jestem wybitnym znawcą historycznym.Tylko wiem na pewno że w Japoni mistrzowie stosowali czy stosują ten rodzaj treningu.
I jeżeli chodzi o kadre narodową to przypuszczam że myślałeś o kadrze polskiej??Bo jeżeli tak to wcześniej zaznaczyłem że w Polsce czy europie jest to raczej magia i być może uwarzane za bezurzyteczne.Ale przecież nikt nikogo nie zmusza.Jak ktoś chce to może sobie to robić.To tak samo jest z rozciąganiem.Ktoś chce to w domu będzie sie rozciągał bo na przykład na treningu jest to tylko raczej jako element rozgrzewki.Przynajmniej u mnie jest tak że sensei chyba wychodzi z założenia że my już jesteśmy rozciągnięci.Bo np. możemy to zrobić przed treningiem jak przychodzimy wcześniej.Wkońcu trenujemy karate.
Pozdrawiam.
P.S.Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sprostowania.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Lekarz sportwy w Katowicach
- Ponad rok temu
-
torebka stawowa
- Ponad rok temu
-
Fastum Gel - prosze o pomoc