bolące piszczele
Napisano Ponad rok temu
Jako, że jestem początkujący (wczoraj 1 trening MT) to mam pytanie odnośnie bolących piszczeli, czy są jakieś dobre maście które poleciacie albo jakieś inne sposoby ??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pewien moj szanowy kolega mawia:" żelazo trzeba hartować: a ja dodam: "nie martw się jak umrzesz to Cie przestaną boleć"Siema,
Jako, że jestem początkujący (wczoraj 1 trening MT) to mam pytanie odnośnie bolących piszczeli, czy są jakieś dobre maście które poleciacie albo jakieś inne sposoby ??
Napisano Ponad rok temu
Jak mozecie doradzac koledze takie bzury? co mu po piszczelach ktorymi na ulicy nie bedzie w stanie kopac bez ochraniaczy? ja polecam utwardzanie na worku Sam kiedys kopalem w znaki drogowe ale to byl kiepski pomysł i jak bede w wieku mojego ojca to pewnie to poczujeIle to juz razy bylo
Ochraniacze i po problemie 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siema,
Musisz sam troche zaczac ubijac...
Ja robilem tak, nie bawilem sie w kozaka, chlopaki trenowali juz dlugo i mieli prety metalowe zamiast goleni to jak z nimi cwiczylem to zakladalem ochraniacze ale i tak bolalo...
Ale w akademiku mialem patyk, ktorym stukalem najpierw lekko po goleniach, pozniej mocneij itd... Oczywiscie ciezki worek z mielona guma tez okladalem na treningu...
Masciami na potluczenie i wylewy podskurne smarowalem i najwazniejsze zeby ubic golenie trzeba czasu...
To nie jest tak jak z kolesiami z silowni, ze walnie sobie metke i zaraz jest duzy...
Uwazam, ze nadal mam je nie ubite a trenowalem 6 lat muaythai...
Troche cierpliwosci (1 rok) i bedzie dobrze...
A przy okazji kto mi powie gdzie w Katowicach mozna znalesc muaythai bo teraz nic nie robie a wczesniej bylo teakwondo,kung-fu i muaythai..
A trenowalem w Krakowie ale teraz tutaj mam prace...
Z góry dziekuje za jakis adres...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w rurke lowkickiem (nudzilo mi sie w pracy)Ale kopałeś w znak ''tarczę''znaku czy rurkę?? Bo to ciekawe.
Napisano Ponad rok temu
jak bedzie sie lal na ulicy to nie poczuje nawet jak ktos mu zblokuje(co jest BARDZO malo prawdopodbne) bo bedzie mial tyle adrenaliny. Utwardzanie na worku looz kopanie w znaki drogowe...no comment
u nas kolesie blokuja gorna szescia piszczela i to czuc a ten ulamek sekudy na skrzywienie sie z bolu moze byc decydujacy po za tym potem kiepsko sie walczy
Ps. to nie adrenalina znieczula tylko endorfina poziom andrenaliny zwieksza sie u zwierzyny a łowcy maja podniesiony poziom noradrenaliny Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siema,
Panienki same piszczelek poboli i już jęk . a jak bardzo boli to kup ochraniacze, i tak jak zaj***biesz śródstopiem w kolano to nic nie da :>
Napisano Ponad rok temu
ZARAZ po treningu (nie ważne czy Cię noga napier... czy też nie - znaczy się piszczel) złóż dłoń w pięść i takim narzędziem MOCNO (tylko bez przesady) rozmasuj powierzchnie uderzeniową (że tak to nawzę ) Pomijam lekką niedogodność zwaną bólem, którą w tym momencie będziesz odczuwał - chodzi o uniemożliwienie siniakowi pojawienia się (czy też zmniejszenie jego rozmiaru jeżeli jednak się sqbany pojawi).
MOżna oczywiście wałkiem czy też butlą po pifku ale.. najlepiej ZARAZ po treningu a kto na trening z wałkiem chodzi ?
pozo
Napisano Ponad rok temu
Jak zaperdo.... sz śródsotpiem to żadna maść czy też ochraniacz, wałek tudzież butla (nawet po voodce) Ci nie pomoże 8)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kilka pytan o MT na Gwardii
- Ponad rok temu
-
Pomocy Boks w Łodzi
- Ponad rok temu
-
Adresss
- Ponad rok temu
-
Długie ręce :)
- Ponad rok temu
-
Saleta a K1
- Ponad rok temu
-
Thai Boxing w Dąbrowie Górniczej
- Ponad rok temu
-
tanie tarcze
- Ponad rok temu
-
rękawice dla początkującego
- Ponad rok temu
-
ONG BAK - orzegiecie, czy rzeczywistosc ?
- Ponad rok temu
-
Sekcja MT Szczecin
- Ponad rok temu