zakażenia
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio wyczailem masc TRIBIOTIC. Masc w takich plasterkach do wyciskania, zawiera antybiotyk. Jest bardzo skuteczna ale lepiej nie urzywac dlurzej, wkoncu antybiotyk i organizm sie uodparnia. Jak w robocie gdzies sie zatne ( robie w smarach, i innych syfach ) to czasami mi odrzu ropa podchodzi, i pare dni sie trzebva meczyc a jak tym posmaruje to odrazu na nastepny dzien czysta rana i spokoj mam.
Troszke sie rospisalem ale chyba poruszylem kilka innych tematow o ktorych nikt nie wspomnial.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS Co jest w tej maści? W sensie jaki antybiotyk?
Napisano Ponad rok temu
Na nim jest napisane takie cos:jedna saszetka zawiera - Siarczan Neomycyny , 5,000mg; Siarczan Polimyksyny B-0,833mg; Bacytracyna cynkowa - 10,000mg.
dzialanie- masc posiada szerokie zastosowanie antybakteryjnego.
zalecane na drobne rany, zakazenia, opazenia.
Dalej sposob urzycia i przeciwskazania. Przeciwskazaniem jest stosowanie po ugryzieniu. Czyli chyba odpada na ugryzienie ale jak dla mnie w sam raz.
Napisano Ponad rok temu
Na nim jest napisane takie cos:jedna saszetka zawiera - Siarczan Neomycyny , 5,000mg; Siarczan Polimyksyny B-0,833mg; Bacytracyna cynkowa - 10,000mg.
No ta to są antybiotyki... Nawet dosyć mocne... Są tak toksyczne że nie stosuje się ich do użytku wewnętrznego (neomycyna zresztą nie wchłania się doustnie używana jest do wyjaławiania przewodu pokarmowego) ale zewnętrnie nie szkodzą
Napisano Ponad rok temu
Najwazniejsze, ze dziala i sie na zielono nie swiece
Jeszcze...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ostrzelał ulicę z pistoletu maszynowego
- Ponad rok temu
-
"Co sie k**a patrzysz", chyba o kompleksach.
- Ponad rok temu
-
ciekawe spojrzenie na walke uliczna z R.P.A
- Ponad rok temu
-
Artykuły o "krojeniu" w Gazecie W... co myślicie?
- Ponad rok temu
-
KOSZALIN
- Ponad rok temu
-
Punkt widzenia
- Ponad rok temu
-
przygoda przygoda kazdej chwili szkoda....
- Ponad rok temu
-
Fair play na ulicy?
- Ponad rok temu
-
obsrany temat :D
- Ponad rok temu
-
oaza spokoju czy wulkan
- Ponad rok temu