[allegro] Noże
Napisano Ponad rok temu
Chodzi mi o to czy oplaca sie je kupic czy to nie jakies marne noze, i czy sa dobre na poczatek nauki rzucania nozem ?
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Witam. Co myslicie o jakosci "nozy do rzucania" sprzedawanych na allegro przez uzytkownikow : NozownikPL, NozePL, ZeRaTul86 ?? Sprzedawane sa za smiesznie niska cene:/
Chodzi mi o to czy oplaca sie je kupic czy to nie jakies marne noze, i czy sa dobre na poczatek nauki rzucania nozem ?
Pozdrawiam
To szajs jakich malo, a te wszystkie pierdoly ktore ludzie wypisuja na allegro to normalnie rozwalaja, takie bzdury dla naiwnych Dobry noz musi kosztowac.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Może i dobry nóż musi "dobrze" kosztować, ale jakoś nie przeszkodziło mi to zupełnie w próbach nauki operowania motylkiem (a czasem i dwoma naraz ) kupionym za bodajże 12PLN od jakichś ruskich. I nie miałem żadnych oporów przed wzięciem pilnika i zarżnięciem wszystkich ostrych krawędzi.
Pozdrawiam,
AdamD
Wiesz jak jest :wink: W brzuch mozesz komus wsadzic i kose za 5 zlociszow albo srubokret Co nie oznacza ze to dobre narzedzia :wink:
Napisano Ponad rok temu
Elwood, wiesz jak jest... gość który szuka czegoś do nauki rzucania nożem raczej nie jest zainteresowany zakupem EDC do hardcore'owych zastosowań, jeno jakiegoś tworu nożopodobnego w klasie "budget", żeby móc zobaczyć o co chodzi z tym rzucaniem...
Oczywiście mogę się mylić - Lebet, jeśli potrzebujesz WYPASIONEGO noża którym możesz pruć lodówkę i kruszyć cegły, to daj znać - grzecznie odszczekam swoje posty.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam~~
Napisano Ponad rok temu
Czy noże "komandosa seal" z Allegro nie są czasem mocno przehartowane? Bo chyba najgorsze co się może stać, to nóż który strzeli na kawałki po trafieniu w deskę.
Jak się wygnie, to pies go trącał.
Ma ktoś takie info?
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Adam, OK - ja odnioslem sie do pytania "czy to nie jakies marne noze", Ty do "czy sa dobre na poczatek" 8)
Niech bedzie: "tak, to marne noze" i "tak, moga byc na poczatek" I na tym zakonczmy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Noże na alegro faktycznie nie sa najlepszej jakości , ale za cene jednego porzadnego noża do rzucania mam 12 tych z allegro ... Polecam te noże każdemu kto uczy sie rzucać ... Nie są idealnie wyważone , ale nie zaplaczesz sie jak sie złamie albo jak sie zgubi ... jak na poczatek to wystarczajaco dobry sprzet ... sam mam prawie identyczne kupione na Ryneczku za 8 zl sztuka ... nie mam potrzeby Ciecia blachy samochodowej , wyłamywania drzwi czy bóg wie czego jeszcze ...
A przypomiam ze mając 12 noży mniej sie nachodzicz niż gdybyś mial 1
Napisano Ponad rok temu
W rzucaniu nie chodzi o sam noz ale technike, rzucac mozna praktycznie wszystkim, nawet saperka .....poszperaj na www ,zobaczysz.
pozdr. 8)
Napisano Ponad rok temu
mam jeszcze jedno pytanie, ile w złotowkach kosztuje dobrej jakosci noz do noszenia przy sobie .?
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
To jak w końcu jest z Mega Hiper nóżami Komandosa/Sapera z USA plus gratis? Pękają czy się gną?
Wizja śmigających koło ucha rykoszetów ze stali (nawet chujowej) nie wygląda zbyt optymistycznie. Uszy nie odrastają.
Napisano Ponad rok temu
Przehartowane to raczej nie było. Bardziej plastyczne, rzucaliśmy trochę ale nie na tyle aby coś sensownego wywnioskować.
"Nóż" był spracowany i nie było nigdzie wykruszeń, raczej był "wytarty" (złagodzone linie szlifu). No po za rękojeścią nie zostało na nim nic z "pokrycia" z farby.....
Sam ma taki co wygląda jak EBLT od stridera i muszę powiedzieć, że jest nawet w miarę...
Jak na cenę 25 pln to nawet zajebisty. Stal łapie rdzei nie tępi się szybko.
Wygoda średnia, bo to nie kopia stridera a raczej naśladownictwo ogólnej formy.
No i to co dają jako pochwę to raczej koperta do przechowywania nożyka w szufladzie.
Napisano Ponad rok temu
Do nauki rzucania doskonale nadają się zakupione w jakimś markecie metalowym albo "rzemieślniczym" gwoździe ( jedne z tych najdłuższych- bodajże 10 cali).
Po pierwsze nie zapłaczesz jak któryś zginie.
Po drugie jak Ci się znudzi nauka to zawsze możesz zbudowac jakiś niewielki karmnik czy też wykorzystać jako szpilki do namiotów.
Po trzecie jeśli już kiedyś zatrzyma Cię policja z papierową torbą pełną gwoździ to zawsze znajdziesz jakieś sensowne wytłumaczenie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
zostala z matury, przesad jakis, lezala przede mna i gdyby nie zapewnila szczescia zdania matury zapewnila by byol egzystencjonalny nauczycielki :wink:
teraz jak widze bedzie mial kolejne zastosowanie
Napisano Ponad rok temu
Chyba, ze Cie zatrzyma stojacego nad stygnacym trupem nadzianym takimi samymi gwozdziamiPo trzecie jeśli już kiedyś zatrzyma Cię policja z papierową torbą pełną gwoździ to zawsze znajdziesz jakieś sensowne wytłumaczenie :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a normalny dobrej jakosci noz ile kosztuje?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Mój pierwszy markowy...
- Ponad rok temu
-
Benchamde 210 - Activator
- Ponad rok temu
-
pytanie o stal 420
- Ponad rok temu