wieści z Irlandii
Napisano Ponad rok temu
- paskach nylonowych, z rozmowy zrozumiałem że one się do siebie jakoś kleją i że mają wytrzymałość wielokrotnie większą od skury oraz że są cięższe os linek nylonowych
- pozatym wiadomość dla szafta i kieleki ... odrazu jak kumpel dośle mu skurę zabiera się za plecenie bacików dla was.
- ma problemy techniczne z wchodzeniem na whipmasters i tylko na whipmasters, nie wieadomo czemu
i kazał wszystkich pozdrowić i zachęcać do batoróbstwa :twisted: :twisted:
PS: jeśli coś pominąłem to dopiszę
pozdrawiam - kajo
Napisano Ponad rok temu
mowi ze wiaze tym makulature, i sadzac po smsie jest bardzo podkrecony tym nowym materialem.
a i mnie powiedzial o tym bledzie na forum w zwiazku z ktorym nie moze wejsc na whipmasters (kurwa ale ironia losu)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiecie ze moje marzenie wlasnie sié spelnilo to sa lzy wzruszenia :wink:
wracajac do irlandzkich batów to zrobilem takich juz trzy
ale po kolei
material: sa to biale tasmy miékkie i elastyczne wiázá sié jak sznurek, maja jakies 12 mm szerokosci ok. 1 mm grubosci i stosujá je jako sznurki do wiazania makulatury-taka tasma sklada sié z jaki 12 nici kture sa ze soba jakby sklejone (mozna oderwa taka pojedynczá nic i ja w rekach jej nie zerwé!!!#
wykonanie 5 ft stocka zajélo mi 2,5 godziny!!! bo odpada rysowanie wykroju, ciecie skury -odmierzam po prostu te tesmy, ukladam na podlodze, planuje oploty i naprzud!!! ucioekanie z szerokocia tez nie jest problemem bo odcinam po pewnym czasie jedna nic, pociagam ja i mam juz pasek wézszy o jakis milimetr wiéc robota to sam przyjemnos!!!!!
odmienná technologie stosujé na rdze bo wykonuje go z polipropylenowych technicznych linek-stosuja je tu na budowach i sa powrzechnie dostépne-sa to mocne linki ale strasznie lekkie, skrécane z trzech , a kazda sklada sié z pojedynczych wlukien.#
Pierwszy bat zrobilem wlasnie z takich linek i choc przy nasadzie mial prawie 2 cm!!! nie chcial chodzi i wtedy odkrylem ta tasmé-oplotlem go 8 tasmami(widzialem ze juz rozkminiliscie jak go robic w koncu;))))i zaczol chodzi i to jak!!!rékojesc zapodalem mu z trzonka od mlotka wykonanego z ...tekowego drewna!(galy mi tu wylazly jakie wynalazki sa w takim farmerskim sklepie) fal zrobilem z resztek skury z kangura (czarnego) mtakiez wykoczenie rékojesci i piéknos irlandii gotowa byle po 4 godzinach(nie liczé tygodnia rozkminiania tematu) nastép[ny juz dwukrotnie pleciony zrobilem w 2,5 godziny i .....sprzedalem za 30 €)) wiéc panowie warszatu nie zapomné!!
zrobilem zdjécia ale na razie nie mam mozliwosci ich zamiescic jak dam radé to je wyslé kajowi
kooniu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Skracanie dystansu
- Ponad rok temu
-
Bat, czyli co to takiego?
- Ponad rok temu
-
Fizyka batowego strzału
- Ponad rok temu
-
Pałka teleskopowa
- Ponad rok temu
-
Chaos Dragon
- Ponad rok temu
-
Zanim zaczniesz machac batem, czyli BHP.
- Ponad rok temu
-
Plactick vis natural
- Ponad rok temu
-
Red Beast
- Ponad rok temu
-
galeria batow
- Ponad rok temu
-
bat syntetyczny - tutorial