A co wy wiecie o karate?
Napisano Ponad rok temu
Naucz się pisać normalne posty, bo szybko polecisz z tego forum.
Napisano Ponad rok temu
Poczucie humoru mierne.A wiadomości nie- Wielkie.
Napisano Ponad rok temu
to że kompensujesz to sobie zabawą z zabawkami nie czyni pana
bardziej męskim. :wink:
Napisano Ponad rok temu
nie wiem, czy zakładasz temat dla tematu, czy tylko po to by nabić sobie postów?? tak czy siak jest to bezsensuBo może coś wiecie? :nie:
pozdrawiam i życzę lepszych pomysłów
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bo może coś wiecie?
Wiemy, a o co chcialabys spytac ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Moze to pierwsze skutki liberalizacji vortalowego regulaminu ??
PS. Jednak te bany byly na cos przydatne
Napisano Ponad rok temu
podzieli się jakimiś ciekawymi obserwacjami?
A wszyscy tacy zagniewani.
Sztuki walki podobno uczą tolerancji i cierpliwości.
A może to tylko teoria? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kop Boksera"
Uważam że w Karate są najsilniejsze uderzenia (Oi, Gyaku, Tetsui) i proste kopniecia (Meageri, Yoko). Natomiast garda i obrona głowy pozostawia wiele do życzenia!
Jakie macie doświadczenia w sparingach z artystami z innych stylów?
Jaką taktykę zastosować przeciwko dusicielom z BJJ? Oni przechwytują kopnięcia i szybko wchodzą w nogi, a w parterze trudno coś zrobić :?
Napisano Ponad rok temu
Z bjj nie sparowałem, trochę na polach mokotowskich się z chłopakami pomacaliśmy w parterze, ale nie przerabialiśmy ataku grapplera na stójkowego i obrony przed tym. Ale jest to jakiś pomysł.
Napisano Ponad rok temu
A wszyscy tacy zagniewani.
Sztuki walki podobno uczą tolerancji i cierpliwości.
A może to tylko teoria? :wink:
skoro tolerancji i cierpliwości to może jest tak, że im dłużej trenujesz tym więcej rozumiesz? i w pewnym momencie już nic nie trzeba mówić :twisted:
pozdr!
Napisano Ponad rok temu
A tak w ogóle panie Banan ,to pewnie pan jesteś damski bokser i
to że kompensujesz to sobie zabawą z zabawkami nie czyni pana
bardziej męskim. :wink:
o rany. :roll:
Napisano Ponad rok temu
.. i cierpliwości.
Ale i cierpliwosc ma swoje granice.
Moze zamiast niecierpliwie naciskac przycisk wyslij, poczekac jeszcze 10 sekund, przeczytac temat i tresc wiadomosci i zastanowic sie czy skoloni ona kogos do merytorycznej dyskusji, jesli sie dojdzie do wniosku ze nie to lepiej przeredagowac posta
Napisano Ponad rok temu
Wiesz kselos, sparowałem z bokserem, nie wiem jak przedłużał zasięg rąk ale robił to . Nie liczyłbym że coś przejdzie przez gardę. Ale jest kilka rzeczy które można wykożystać. Zupełnie nie kojarzą naszego chodzenia.
.
Albo odchyla głowę po kizami (generalnie uniki ciałem) i kontruje pod dziwnym kątem... ale weszła mi taka kombinacja: Kizami jako zmyłka a potem jak się odchylał kizamiMeageri... myślę że mawashigerigedan też by weszło jak boxer się odchyli w uniku... mają też problemy z urakenuchi - pod kątem...
Co masz na myśli co do pracy nóg... Oi-zuki?
Napisano Ponad rok temu
Co do gardy to masz racje jesli chodzi o bardziej tradycyjne style karate. W shidokan, ashihara itp. stawia sie duzy nacisk na obrone i uderzanie w glowe. Z racji wykonywanych cwiczen bokser w teorii powinien miec mocniejsze uderzenie (a przy tym pewniejsze)... ale to w teorii- w praktyce bywa roznie Kopniecia- rzecz oczywista, wszak w boksie nie ma kopniec :wink:Uważam że w Karate są najsilniejsze uderzenia (Oi, Gyaku, Tetsui) i proste kopniecia (Meageri, Yoko). Natomiast garda i obrona głowy pozostawia wiele do życzenia!
Moja taktyka: cwicze parter. Nie ma magicznych recept 'co zrobic jak ci wjezdzaja w nogi'.. trzeba byc wszechstronnym.Jaką taktykę zastosować przeciwko dusicielom z BJJ? Oni przechwytują kopnięcia i szybko wchodzą w nogi, a w parterze trudno coś zrobić :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Racja z tym bokserem ale ja miałem na myśli kickboxera...
to sie wkoncu zdecydój
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate Shidokan w Białymstoku
- Ponad rok temu
-
Terminarz zawodow- Oyama i Kyokushin IFK?
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy ShinKyokushin Kai Kan - Eurosport
- Ponad rok temu
-
Hideo Ochi - pazdziernik - znacie szczegoly??
- Ponad rok temu
-
Temat nowicjusza
- Ponad rok temu
-
SHIDOKAN W KRAKOWIE
- Ponad rok temu
-
Jak często bierzecie udział w szkoleniach/obozach
- Ponad rok temu
-
YOSHUKAI INTERNATIONAL