A co wy wiecie o karate?
Napisano Ponad rok temu
Niech bokserzy walczą z bokserami, zapaśnicy z zapaśnikami, a karatecy z karatekami. A jezeli chcemy się porównywac na siłę, to porównujmy zawodników, a nie szkoły jakie reprezentują... bo każda z nich jest dobra i kazda z nich ma wady.
Napisano Ponad rok temu
Tak ino dyskusja nie wywiązała się na temat tylko sportu a ludzie ćwiczą z różnych powodów i nie tylko takich żeby zarobić gdzieś na jakiś biednych staruszkach ale także żeby sie przed takimi bronic a jesli tak to sam sport ci niewiele pomoże :wink:
Napisano Ponad rok temu
Uważam że w Karate są najsilniejsze uderzenia (Oi, Gyaku, Tetsui) i proste kopniecia (Meageri, Yoko). Natomiast garda i obrona głowy pozostawia wiele do życzenia!
Jakie macie doświadczenia w sparingach z artystami z innych stylów?
Jaką taktykę zastosować przeciwko dusicielom z BJJ? Oni przechwytują kopnięcia i szybko wchodzą w nogi, a w parterze trudno coś zrobić
Miałem na myśli tego typu porownania, kto z kim i jak sobie poradzi. Na ulicy raczej mnie zawodowiec nie spotka, bo mu ze łba na treningach wybija dresowanie.
Zanim mnie skrytykujesz poczytaj sobie inne moje posty, bo nie chce się powtarzac co o sporcie wiem i myśle.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla mnie K1, MMA i temu podobne to wynalazeki ludzi, którzy długo myśleli jak by tu zarobić na naszej głupocie. I wymyślili - ktoś krzyknął "XXY jest najlepszą sztuką walki!" Na to wszyscy churem: "nieprawda!" i zaczęło się nabijanie kieszeni bogatym, kosztem biednych, ku ogólnej uciesze gawiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Odpowiem krótko
Dla mnie K1, MMA i temu podobne to wynalazeki ludzi, którzy długo myśleli jak by tu zarobić na naszej głupocie. I wymyślili - ktoś krzyknął "XXY jest najlepszą sztuką walki!" Na to wszyscy churem: "nieprawda!" i zaczęło się nabijanie kieszeni bogatym, kosztem biednych, ku ogólnej uciesze gawiedzi.
Zdecydowanie się nie zgadzam
żeby było jasne że Yanoosh nie wypowiedział się za całe Gosoku
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
...
Podpisuje sie pod tym obiema rekami
Dodam ze na zachodzie biznesmeni inwestuja w swoich bezmozgich niewolnikow zapewniajac im odpowiednia opieke medyczna, a u nas...
Napisano Ponad rok temu
Ponadto pragnalbym zauwazyc ze TEMAT tego Topicu jest zaden, wszyscy na niego narzekali a jednak wywiazala sie dyskusja ... Cos w tym jest.
Napisano Ponad rok temu
Ponadto pragnalbym zauwazyc ze TEMAT tego Topicu jest zaden, wszyscy na niego narzekali a jednak wywiazala sie dyskusja ... Cos w tym jest.
Tak, z tym ze dyskusja nie ma nic wspolnego z tematem
Napisano Ponad rok temu
Zapomniałeś się pochwalić, że ten geniusz przez jakiś czas trenował tren sam styl co my Soke Takayuki Kubota, który prowadził tamte treningi wkrótce będzie w naszym pięknym kraju. Laser już topic założył, więc tam szukajcie szczegółów... Zapraszam!!!Taka szkola Jet Kune Do jest ponoc srednia i niewiele naucza. Ale nie ma co jej zalozyciel byl Geniuszem
Napisano Ponad rok temu
A mój trener zawsze powrarzał, że prawdziwu sportowcy nie dążą do starcia. Sprawdzic chcą się tylko chuligani, a tych nam w klubie nie trzeba.
No coz ja nigdy nie sprowokowalem bojki i za chuligana sie nie uwazam. Ale bic sie lubie. Dotychczas robilem to tylko na treningu ale zastanawiam sie nad jakimis zawodami w przyszlosci. Uwazam ze walka powinna twarda i zawzieta ale po 'yasume' wszystko zostaje na macie a z przeciwnikiem mozesz pojsc na piwo i posmiac sie jak to wybrales mawahe na twarz... No i nigdy nie przyszlo mi do glowy sprawdzac sie na ulicy (i mam nadzieje ze nigdy nie przyjdzie!).
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate Shidokan w Białymstoku
- Ponad rok temu
-
Terminarz zawodow- Oyama i Kyokushin IFK?
- Ponad rok temu
-
Mistrzostwa Europy ShinKyokushin Kai Kan - Eurosport
- Ponad rok temu
-
Hideo Ochi - pazdziernik - znacie szczegoly??
- Ponad rok temu
-
Temat nowicjusza
- Ponad rok temu
-
SHIDOKAN W KRAKOWIE
- Ponad rok temu
-
Jak często bierzecie udział w szkoleniach/obozach
- Ponad rok temu
-
YOSHUKAI INTERNATIONAL