Royce Gracie vs Akebono
Napisano Ponad rok temu
Karielin to znowu inna bajka. To byl mocarz nad mocarze. Zapasnik nad zapasnikow! Fenomen! Nie majacy precedensu w dziejach.
Proponowano mu udzial w klatce , ale go to zdaje sie nie interesowalo. Czy Royce by mu dal rade? Jesli Karielin dysponowalby tylko technika zapasnicza niewatpliwie.
Muchol malo znasz bjj skoro wydaje Ci sie, ze mozna "przytrzymac" sila (bez zaawansowanej techniki) zawodnika tego stylu swiatowej klasy.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze jak wiekszosc przecieniasz walory bojowe ludzi typu Pudzian Nie - ja tu nie piszę o walorach bojowych. Mi chodzi o sytuację w której Pudzian złapałby (jakoś tam) Gracie - czy Gracie by z tego wyszedł. Podałem akurat Pudziana, bo wydaje mi się dobry jako właśnie przykład wyjątkowej siły.
(Co do oceny strongmanów to się zgadzam ale nie o to tu chodzi. Podobnie nie stawiam Karielina obok Pudziana - bo wiem, że dysproporcja w umiejętnościach ogromna.)
Mi chodzi tylko o sytuację gdy człowiek obdarzony taką siłą jak któryś z tych dwóch panów złapałby Gracie. I z drugiej strony gdyby Gracie złapał kogoś o takiej sile - czy sama siła nie wystarczy do wybronienia się.
Czy Royce by mu dal rade? Jesli Karielin dysponowalby tylko technika zapasnicza niewatpliwie.
Nie wierzę.
Muchol malo znasz bjj skoro wydaje Ci sie, ze mozna "przytrzymac" sila (bez zaawansowanej techniki) zawodnika tego stylu swiatowej klasy. Wcale nie znam bjj - czego nie ukrywam.
Napisano Ponad rok temu
Zreszta w walce jest scena jak Akebono odrzuca Royca jak piorko o dobre 2 metry lekkim ruchem reki o ile pamietam.To byla potworna sila i jak sadze sporo jej jeszcze w nim jest.
Napisano Ponad rok temu
Czy Royce by mu dal rade? Jesli Karielin dysponowalby tylko technika zapasnicza niewatpliwie.
Nie wierzę.
Nie ma co rozwazac kto kogo by. Gdyby walka sie odbyla (np. gdyby Karelin wzial udzial w UFC) to by bylo wiadomo. Choc gdyby nie mial pojecia o BJJ to moglby miec problem z tego tytulu ze walka nie konczy sie przez obalenie przeciwnika na plecy a Gracie nie mialby nic przeciwko walki garda.
Muchol malo znasz bjj skoro wydaje Ci sie, ze mozna "przytrzymac" sila (bez zaawansowanej techniki) zawodnika tego stylu swiatowej klasy. Wcale nie znam bjj - czego nie ukrywam.
Pewnie ze mozna tylko nie slyszalem o nikim kto by to potrafil.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
O walce Karielina w MMA nie slyszalem.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Moze nie na temat ale Karelin walczył na zasadach MMA gdzie wygrał w pięknym stylu....
coś więcej?
z kim, kiedy, link, film, zdjęcia...
Napisano Ponad rok temu
Chyba nie wszyscy zdaja sobie sprawe ze Pudzianowski nie nie tylko ,,kupa mięsnia,,.Kilkanascie lat trenuje karate i ma za soba 7 lat boksu. Sadze że poradził by sobie z nie jednym zawodnikiem z Pride czy UFC.Mam nadzieje ze kiedys da sie namówic na walke w formule vale tudo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zartuj z marszu jakby wystartowal to by polegl jak Sap.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Jego ewentualną walkę z jakimkolwiek zawodnikiem światowego formatu obastawiał bym tak jak walkę Royca z Akebono. Pudzianowski to Strong Men a nie fighter !!! Jest wielu chłopa o niewyobrażalnej krzepie na tej planecie , którzy sadze ze gdyby tylko mogli to chcieli by spróbować swych sil nie tylko w przeciąganiu samochodów. Ale póki co, zwierzeca siła i sterydy niejednokrotnie zawodzą nawet w formule czysto uderzanej a co dopiero przekrojowej.
Ps. Po sieci krąży filmik na którym to zacny Tank Abbot wyciska leżąc na ławeczce sztangę ok .... (nie chce palnąć głupoty ) ... 260 kg? w kazdym razie obiążenie tego zrędu - moim zdaniem to niewyobrazalny ciezar jak na faceta który nie zajmuje sie tym wyczynowo .... co mam na mysli, dopowiedzcie sobie sami
Napisano Ponad rok temu
Chciałem jedynie zwrócic uwage że Pudzianowski nie jest jedynie maszyną do podnoszenia ciężarów ale także trenował trosze w swoim zyciu sw .Z tego co wiem Bob Sapp nie trenuje za długo a kilku przeciwników miało z nim cięzką przeprawe. Nie jestem fanem Sappa ale jest on przykładem na to że siła tez jest bardzo warzna .Mionotauro który ma świetną technike nie miał z nim łatwo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ze jest wkorwion..y non stop?zacny Tank Abbot wyciska leżąc na ławeczce sztangę ok .... (nie chce palnąć głupoty ) ... 260 kg? w kazdym razie obiążenie tego zrędu - moim zdaniem to niewyobrazalny ciezar jak na faceta który nie zajmuje sie tym wyczynowo .... co mam na mysli, dopowiedzcie sobie sami
Abbot to niewatpliwie bylo zjawisko jesli chodzi o zaciecie i wykorzystanie warunkow fizycznych ale dosyc szybko sie przejechal na technikach, nie pamietam, chyba jako pierwszy go skarcil Belfort. Co nie zmienia faktu ze Tank rzadzil, do dzis lubie jego hajlajt z sherdoga sobie obejrzec.
Napisano Ponad rok temu
Z jednej strony gość, który waży 150kg, same mięśnie, wielka siła ale żadnych umiejętności.
Z drugiej strony ktoś kto o bjj wie wszystko.
Załóżmy, że ten drugi waży 100kg. Pewnie wygra bez problemów.
A teraz załóżmy, że waży 45kg (bo takie ma warunki fizyczne). Chyba nie ma wątpliwości, że przegra.
I teraz moje pytanie. Ile musi ważyć ten drugi, żeby szanse w tej walce były równe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak to ważyłeś 140 i nie byłeś strongmanem? Co to ma do rzeczy?
Ale chyba nie wciskasz mi, że ktoś o bajecznej nawet technice i 45kg ma większe szanse z naprawdę siłaczem?
Napisano Ponad rok temu
Z jednej strony gosc o bajecznej technice i moje wadze a zdrugiej gosc 3 razy silniejszy, ale sredniej wielkosci hipopotama
Napisano Ponad rok temu
Dlatego o to pytam.
Po prostu wyższy, monstrualnie upasiony. A silniejszy - zgaduję - o połowę? (Jeżeli w ogóle można mówić, że ktoś jest silniejszy od kogoś "o połowę")
Przecież ten Gracie z 90kg waży. A to już jest waga, która daje dużą siłę bez utraty szybkości, koordynacji itp.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
walki mcdonalda - skad sciagnac?
- Ponad rok temu
-
K-1 GP 2004 - rozpiska
- Ponad rok temu
-
K-1 GP Final Elimination 2004 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu