Royce Gracie vs Akebono
Napisano Ponad rok temu
brak: jadnogłośnej decyzji sędziów, poddania, rzutu ręcznikiem, ippon, KO oznacza remis.
bez dodatkowego czasu.
Napisano Ponad rok temu
dlonie Inokiego wygladaja jakby hadoukena puszczal
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
hmm pewnie dlatego ze jest od niego o 100 kg ciezszy . Muchol pytal o sile uscisku - sadze ze Pudzian ma ten uscisk jednak silniejszy. Ma mniejsza sile dynamiczna ale wieksza sile "statyczna"Mysle, ze Akebono ma zdecydowanie wieksza sile dynamiczna od Pudziana.
K_P
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale chyba sie domyslam ...... :roll: [/list]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak ją zobaczę to się wypowiem czy była ustawiona czy nieNo i ciekaw jestem co Mucholu myślisz o tejże walce, nie trwało to pare sekund jak przypuszczałem lecz kilka minut ale i tak było szybko i niemalże bezboleśnie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
doedukuj sie troche
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Akebono jest słabszy niż myślałem. U niego po prostu ta masa nie przekłada się nijak na siłę.
Ogólnie to walka mi się nie podobała.
Czy była ustawiona nie wiem - to co widziałem nie daje mi podstaw, żeby tak sądzić.
Napisano Ponad rok temu
Przez wiele lat ogladalem jak Akebono posylal w kosmos swoich 150 kg przeciwnikow jak startowal w sumo. To byla potworna sila i jak sadze sporo jej jeszcze w nim jest.
Reasumujac - taktyka i technika zatriumfowaly w tej walce.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Posyłał w kosmos? Po prostu wynosił ich. Do tego nie trzeba jakiejś strasznej siły. I pracują przy tym tylko niektóre mięśnie. Nie neguję, że jest silny tylko na oko bez istotnego uszczerbku dla tej siły mógłby ważyć 130 kg. A sama masa, która akurat przydaje się w sumo tu okazała się nieprzydatna - wręcz przeszkadza.Nie przeklada sie na sile w tego rodzaju konfrontacji do jakiej zmusil go swoja taktyka Royce.
Przez wiele lat ogladalem jak Akebono posylal w kosmos swoich 150 kg przeciwnikow jak startowal w sumo. To byla potworna sila i jak sadze sporo jej jeszcze w nim jest.
Może spytam tak - czy gdyby człowiek obdarzony taką siłą jak np. Pudzian (czy z innej beczki - Karynin) dobrze złapał Gracie czy ten mógłby się z tego wywinąć?
Napisano Ponad rok temu
K_P, ale nie zapominaj, ze te 150kg to przecietnie znaczylo "lzejszy o 80-90kilo", bo jego "waga startowa" to bylo na ogol 230-240Nie przeklada sie na sile w tego rodzaju konfrontacji do jakiej zmusil go swoja taktyka Royce.
Ale w Pride waga na takim poziomie (przy jego budowie ciala) i przy jego nawykach, to tylko przeszkoda. Nawet, jesli 40, czy 50 kilo zrzucil.
"Nie przeklada sie". Swiete slowa.
By se spokoj dal...
Napisano Ponad rok temu
mi nie działa, ma ktoś inny link?http://rapidshare.de/files-en/261232/14/AkebonoVsRoyce.www.al3xweb.com.wmv
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
walki mcdonalda - skad sciagnac?
- Ponad rok temu
-
K-1 GP 2004 - rozpiska
- Ponad rok temu
-
K-1 GP Final Elimination 2004 - wyniki i fotki
- Ponad rok temu