bokuto
Napisano Ponad rok temu
jesli tak to podajcie jakies namiary.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
szukam czegos blizej, bo przesylka strasznie podraza i do tego dlugo sie czeka.
Moze ktos w Polsce takie cuda wystruga?
albo moze ktos sprowadza (wiadomo im wiecej tym taniej).
No i jeszcze drugie pytanie : moze jakies modele zastepcze ? mozecie cos poradzic z wytrzymalych bokkenow ?
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A założysz się że można połamać bokuto zwykłym cieniutkim bokenem?albo połamać (co jest niemożlie).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A założysz się że można połamać bokuto zwykłym cieniutkim bokenem?albo połamać (co jest niemożlie).
Jak się chce to wszystko jest możliwe :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No i tutaj muszę Cię zmartwic bo sam kiedyś miałem takie przekonanie jak wiekszość z was że jak tanie to nic nie warte. W przypadku bokuto które zakupiłem to się nie sprawdziło z czego się bardzo cieszę. Ale będę z wami szczery jak zobaczyłem tytul aukcji "Boken do kenjutsu" i cene 40 zł to pomyslałem sobie co to za szajs. Fakt że wygłądał na zdjęciach jako tako ale cena nie przekonywała mnie do zakupu. Po długich namysłach doszedłem do wniosku że nie stac mnie na wydatek kilkuset złotych a tutaj jest tylko 40 zł i kupiłem. Po kilku miesiącach są na nim oczywiście wgniecenia ale to mi nie przeszkadza. Podobno jest z dębu ale ja się nie znam na tych sprawach zbyt dobrze. Wpisznie na google bouto to mzoe traficie tak jak i jak kiedys.Jeśli kupiłeś za 40 zł to zapewne trenujesz w dojo, gdzie jest light-contact Pewnie aikido albo katori.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko że my mówimy o bokuto a nie bokenach.Wytrzymały jest bokken Cold Steel z Polipropylenu, ale niestety trochę spręzynuje przy uderzeniu. Kosztuje bodaj 118 zł na goodsie, dorzucają za tsubę z innego modelu która względnia do niego pasuje.
Napisano Ponad rok temu
Proponuje dodatkowo wejsc na strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i przejrzec np. zakladke Stylized bokken - tam znajdziecie wiekszosc z tych postaci bokken, o ktorych mowa.
Napisano Ponad rok temu
jesli chodzi o sprzet do kontaktowego cwiczenia kashimy to jestem na etapie wdrozenia do produkcji
puki co udalo sie zrobic przyzwoite fukuroshinai za symboliczna wrecz cene jak na ten sprzet
mysle ze z drewnem tez sie uda
pozdr
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak gietkie powinno byc Iaito?
- Ponad rok temu
-
Baltic Cup
- Ponad rok temu
-
IGRZYSKA - SZERMIERKA - kilka pytan i mysli !!!
- Ponad rok temu
-
Filmiki z Knjitsu
- Ponad rok temu
-
Iaido a Kenjitsu
- Ponad rok temu
-
Staż z Sagawa sensei Oklusz
- Ponad rok temu
-
Testy - Władania kataną - Batto-Jutsu Tameshigiri
- Ponad rok temu
-
Czy SAMURAJA można nazwać RYCERZEM ???
- Ponad rok temu
-
Udziwnione lewaki i tzw. brudna szermierka.
- Ponad rok temu
-
Do sredniowiecznych wojownikow
- Ponad rok temu