Tlim-er by cromcruach
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
s.
Napisano Ponad rok temu
Tylko jak na niego patrzę to mam jeden kłopot :? Stają mi przed oczami noże Kopromedu, które to właśnie mają bolstery ze stali takiej samej / w takim samym kolorze co głownia. I nie mogę odpędzić tej myśli od siebie
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pochwa z metalu mowisz, no to troche sie narobisz ( ciekawy jestem rezultatow bo sie przymierzam do duzego bowie wlasnie z taka pochwa), z tego co pamietam Bruce Evans ma tutorial na ten temat na TKN ( chyba zreszta znasz bo file work to jego wzorek)
Jeszcze jedno przy takich duzych nozach wazne jest wywazenie , radze spasowac wszystko i pomachac przed hartowaniem , zawsze mozna kilka otworkow dowiercic , co by czulo sie ze jest przedluzneniem ramienia.
Napisano Ponad rok temu
hartowany przez kolege Batakiego /pozdrawiam/ do 62HRC
pochwa stal, okładziny drewniane, skóra cieleca
rekojesc drewno bukowe
fotki./ jakosc zdjec jak zwykle .... /
ps. dzieki za wszystkie uwagi i sugestie któer pomogły mi ukończyc prace
Napisano Ponad rok temu
zapomniałem podac - wymiary nóz 270g 30 cm całkowitej 18 ostrze, waga całosci 480gram czyli jest co nosic....
Napisano Ponad rok temu
a zeby nie bylo ot: piekna sprawa po prostu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się, że kształt tego noża jest najbardziej zbliżony do noży typu BOLO a w dalszej kolejności do MINI-KHUKRI. W każdym razie nóż będzie piękny - wiem coś o tym, prawda? Właśnie w tej chwile leży obok mnie pierwowzór z K190. Naostrzyłem go wstępnie i już się trochę boję. Nabrałem dużo szacunku do dobrych noży po moim ostatnim wypadku na Sycylii (przecięta tętnica). Nóż jest bardzo piękny a jak się jeszcze ma świadomość, że ostrze ma 64 HRC to jest się czego bać.
Pozdrawiam Ciebie i przyszłego użytkownika, bo pierwszy Tlimer jest mój!
Bataki
Napisano Ponad rok temu
Crom,
wydaje mi się, że kształt tego noża jest najbardziej zbliżony do noży typu BOLO a w dalszej kolejności do MINI-KHUKRI. W każdym razie nóż będzie piękny - wiem coś o tym, prawda? Właśnie w tej chwile leży obok mnie pierwowzór z K190. Naostrzyłem go wstępnie i już się trochę boję. Nabrałem dużo szacunku do dobrych noży po moim ostatnim wypadku na Sycylii (przecięta tętnica). Nóż jest bardzo piękny a jak się jeszcze ma świadomość, że ostrze ma 64 HRC to jest się czego bać.
Pozdrawiam Ciebie i przyszłego użytkownika, bo pierwszy Tlimer jest mój!
Bataki
Korekta - przepraszam miało być 62 HRC.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nóz z Filmu Nozownik
- Ponad rok temu
-
Nożyk, chyba nawet ładny ;)
- Ponad rok temu
-
Nowa strona Böhlera - Informacje o stali
- Ponad rok temu
-
Nowe projekty
- Ponad rok temu
-
piec hartowniczy na allegro
- Ponad rok temu
-
Narzedzia domowej roboty
- Ponad rok temu
-
Szlifierki taśmowe... zacznijmy jeszcze raz.
- Ponad rok temu
-
Pytanie - hartowanie w Warszawie
- Ponad rok temu
-
Szlifierka taśmowa
- Ponad rok temu
-
mój pierworodny;-)))
- Ponad rok temu