Wszystko o Wpc łowickie
Napisano Ponad rok temu
1. informacje podstawowe:
Białko dostępne tylko na allegro (w wyszukiwarce wpisujcie "łowickie", bez słowa białko). Za 53zł dostajemy 1.8kg. Dostępne w dwóch smakach: tiramisu i kruche ciastko
2. Teoria:
W teorii 100g proszku zawiera 80g białka, tutaj zawartość aminokwasów na 100g podawana przez producenta:
# Alanina 5,41g
# Arginina 2,741g
# Kwas asparginowy 10,01g
# Cystyna 2,25g
# Kwas glutaminowy 20,60g
# Glicyna 2,68g
# Histydyna 1,46g
# Izoleucyna* 5,71g
# Leucyna* 10,03g
# Lizyna 7,53g
# Metionina 2,31g
# Fenyloalanina 3,75g
# Prolina 6,75g
# Seryna 4,88g
# Treonina 6,02g
# Tryptofan 1,26g
# Tyrozyna 2,78g
# Walina* 5,14g
*aminokwasy egzogenne
3. Teoria a praktyka:
W praktyce skład tego białka nie jest potwierdzony przez żadne badania, ale:
*Białko pochodzi od Ostrowii,i jest dopieszczane przez megabola, a białko ostrowii ma potwierdzony skład, co wskazuje że białko łowickie tez powinno być ok
*po wymieszaniu białka w shakerze pozostaje na nim taki osad, który trzeba "skrobać" łyżeczką - tak samo jak przy innych, sprawdzonych białkach
*spotkałem się na innym forum z przypadkiem, że gość bardzo duże spozycie białka oparł własnie na łowickim, kosztem diety, i mimo to dalej rósł. A gdyby łowickie miało gorszy skład, to na pewno taki niedobór białka odbiłby się ujemnie na jego sylwetce.
* Znalazłem gdzieś na jakimś forum informację, że ktoś badał to białko, i wyszło 79.36%białka, za to nieznana jest jego jakość. Ale to taka dośc luźna, i niepotwierdzona informacja
I jeden argument za oszustwem: Niektórym to białko bardzo się pieni, innym mniej. Wyjasnić to możemy na dwa sposoby. Albo różny skład w obu przypadkach, albo Ci mówiący że pieni się bardzo, byli przyzwyczajeni do lepszych białek, które się prawie w ogole nie pieniły, a Ci mówiący że pieni się mało, byli wychowani na np ostrowii, która pieni się bardziej.
4. Porównanie do ostrowii:
Większość osób mając do wyboru łowickie i ostrowie, wybrałoby to pierwsze. Ale tutaj zajmiemy się bardziej dokładną analizą:
Ostrowia ma sprawdzony skład, łowickie nie. Łowickie jest trochę tańsze, i ma lepszy komfort użytkowania (mniejsza rozpuszczalność, lepszy smak, mniejsza piana). Ze składem (teoretycznym) stoją praktycznie tak samo. Wybór należy do was
5. Informacje o samej firmie:
Sama firma zorganizowana jest beznadziejnie. Np chciałem kupić białko za pobraniem: Kliknąłem kup teraz na allegro, wybrałem opcje płatkosci "za pobraniem". Nie dało się kliknąć "Dalej" - bo w opcjach transportu mają tylko kuriera, i ten kurier (teoretycznie) jest tylko przy płatności z góry. Więc musiałem dać płatność z góry, i w komentarzach napisać że chcę za pobraniem. Wam też radzę brać za pobraniem - zdarzały się przypadki, i to nie rzadko, że ktoś płacił z góry, a paczka przychodziła za pobraniem. Oprócz tego mają straszne problemy z wysyłka na czas. Spotkać się też mozna z wieloma informacjami typu "zamówiłem tiramisu, dostałem ciastko kruche" - to jest ciekawe! Otóż czytając różne fora, zauważyłem że większość osób kupuje smak tiramisu, więc kruche ciastko sprzedaje się gorzej. Możliwe, że czasami specjalnie wysyłają kruche ciastko zamiast tiramisu, żeby wyrównać sprzedaż obu smaków. Czemu tak myślę? Bo nie znalazłem przypadku "zamówiłem kruche ciastko, dostałem tiramisu" - tylko na odwrót
W tym arcie posługiwałem się informacjami z wielu źródeł: Różne fora, moja wiedza, własne wnioski, strona producenta (na allegro). Mam nadzieję że komuś się przyda
Firefly
Kawałek na ten tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq64GRGpLQc
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
Napisano Ponad rok temu
No tamto widziałem, ale tutaj zebrałem troche więcej informacji:P
Ok.Tam tylko fotek jest parę, więc ktoś sobie może obadać
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
Napisano Ponad rok temu
Zamówiłem ostatnio wiaderko, napisałem "smak dowolny" - i, potwierdzając moją teorię - przysłali mi kruche ciastko;p (nie wspomne że samo wiaderko wygląda jakby je za samochodem po betonie ciągnęli, a etykieta przyklejona wybitnie krzywo, prawie w poprzek... Za to smak baardzo dobry:D
tiramisu lepszy !
WTF ?