oslanianie masy w czasie aerobow
Napisano Ponad rok temu
jak to jest z oslanianiem masy miesniowej w czasie treningow aerobowych...trzeba to robic zawsze,czy tylko w wypadku stosowania diety majacej na celu zmnijszenia ilosci tluszczu w organizmie(tzn. spozywania mnijszej ilosci kalorii niz organizm spala)?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mowiac po prostu:czy trzeba cos zarzucac,zeby ,masa nie leciala w czasie biegania
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przy silowym jest jak najbardziej wskazana.
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
a w niby jaki sposob tauryna przeszkadza przy aerobach? uzasadnij. Tauryna daje kopa i pomaga przy żmudnym pedałowaniu na rowerku a nie przeszkadzaTaryna przeszkadza tylko przy wysilku areobowym...
Przy silowym jest jak najbardziej wskazana.
Pzdr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a w niby jaki sposob tauryna przeszkadza przy aerobach? uzasadnij. Tauryna daje kopa i pomaga przy żmudnym pedałowaniu na rowerku a nie przeszkadza
Ponieważ tauryna wprowadza wysokie porcje azotu do organizmu co nie jest wskazane przy wysiłkach areobowych, natomiast w siłowych to nie ma znaczenia. - To od strony teorii.
Tauryna powoduje rodzaj napiecia i napompowania miesni i trening areobowy jest w tym momencie znacznie utrudniony. Sprawdzałem to wielokrotnie i wiem co mowie... zarowno przed treningami jak i przed biegami dlugodystansowymi...
Natomiast przy sprintach jak i wysiłkach siłowych jest jak najbardziej wskazana
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zeby zminimalizowac straty w miesniach a zwiekszyc spalanie tluszczu wiem ze mozna stosowac HMB(ale czy to najlepszy srodek ? i ile trzeba go brac? bo od dystrybutora jednej z polskich firm(producent odzywek) uslyszalem ze jest sens brania HMB jesli sie go bierze minimum 3 miesiace bez przerwy. druga opinia- to ze jest to zwykle placebo.3 ze robi sie 'kuracje' tak jak przy kreatynie(tzn. okolo 30dni). moze mnie ktoś osiwecić
aha dodam ze staram sie trzymac odpowiednia diete. i rozumiem ze po treningu dla zminimalizowani katabolizmu miesni powinienem brac prepatraty bialkowe( albo jesc nabial)
i ostatnie pytanie: czy brac te czy inne srodki(farmaceuutyki) takze w dni bez treningu ?
Napisano Ponad rok temu
Power-Zone dobrze napisał... BCAA + kofeinka bardzo dobrze sie sprawdza przy aerobach (jedyny minus ze drogo to wychodzi )
Ja bym osobiscie to HMB zastapił BCAA z powodow ktore własnie wymieniłeś jesli juz musisz cos brac...
Jesli chcesz zmniejszyć katabolizm powysiłkowy osobiscie polecam tauryne( z tym ze tak jak pisałem wczesniej przy siłowym mozesz brac przed i po, przy areobowym tylko po - wychodzi dosyć tanio)
Najważniejsza jest jednak dieta, suple to tylko mały dodatek.
ostatnie pytanie: czy brac te czy inne srodki(farmaceuutyki) takze w dni bez treningu
Zalezy od suplementu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Świetne pdf-y na przygotowanie fizyczne boksera i nie tylko
- Ponad rok temu
-
witaminy
- Ponad rok temu
-
Nozki do roweru ;)
- Ponad rok temu
-
Omdlenia
- Ponad rok temu
-
kawa
- Ponad rok temu
-
ABS II + aeroby + spalacze = duzo pytan :)
- Ponad rok temu
-
Przeterminowana kreatyna
- Ponad rok temu
-
Wasze sprawdzone sposoby na wstawanie
- Ponad rok temu
-
ćwiczenia korekcyjne
- Ponad rok temu
-
drazek do czwiczen