nowa organizacja kyokushin-kan a kyokushin?
Napisano Ponad rok temu
W organizacji kyokushin spedziłem 3 lata! lecz teras przeniosłem sie do kyokushin-kan, chciałbym tu poruszyc temat powodu mojej decyzji i co wy myślicie o nowej organizacji?
Pragne abyście sie właczyli do tej dysputy wchadzac uprzednio na strone [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] i przeczytali testament Oyamy i list Hatsuo Royamy ja tak zrobiłem i dokonałem takiego wyboru o przeniesieniu się i uznaje ten wybór słusznym!
Odpiszcie jeśli możecie i powiedzcie co myślicie na ten temat, chciałbym poznać wasze zdanie i co myślicie o nowej organizacji po przeczytaniu zawartych na wyżej przedstawionej przezemnie stronie i co teras myślicie o organizacji kyokushin-czy to kyokushin jest takie jakie chciał Oyama?
Napisano Ponad rok temu
A w ym wszystkim i tak najważniejsze jest dążenie do prawdy o sobie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Masz wiele racji - wielu ludzie nie kuma o co chodzi w karate i tak naprawde boja sie nowych zmian i odpowiwda im kicha jak jest sprzedawana za wielkie pieniadze.
Ale nie sie im co dziwic , gdyz przez 30 lat byli oszukiwani i juz sami nie wiedza co jest prawda a falszem.
np. przez 30 lata nie ma legalnej organizacji POKK - a wszedzie wyczytasz ,ze jest ale naprawde jej nie ma. Nawet rok temu powolywali kapitule w karkowie ile sie przy tym podniecali potepiajac innych .Kapitula miala powolac po 30 latach POKK minal rok i nik niczego ni powlal ,a sam wielki wodz twierdzi,ze nie potrzeba zadnej organizacji i obraca kasa przez swoj klub a jest to okolo ( kilka zer po jedynce).
Kiedys IKO POland staszenie potepialo K-1 i inne walki na ringo obecnie IKO wrecz promuje i wyszla gupia sytuacja.
Obecne dazenia do sportu powoduja ,ze KK to cyrk poniewaz mamy w Polsce Clikers, WKF, walki rezyserowane itd........ a co miesiac jakies misrzostwa polski czegosc.
Na okregach sa trudnosi w zebraniu nawet 4 do kategorii czy konkurencji .
A teraz wprowadzaja kata z shotokanu aby pozorowac ,ze cos sie zmienia.
Decyzja o przejsciu nalezy do kazdego z osobna !!
Co do KK- kan to kazdy co przejdzie to nie ma co liczyc na keriere tylko musi sie zabrac do bracy i odkrecac cyrk.
Pozdrawiam 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzięki, że odpisałes, widze że jesteś w temacie i wiesz na czym stoi kyokushin w polse jak i w wykonaniu Matsui. Zgadzam sie z tobą, to co się dzieje w kyokushin to kompletna paranoja w tej chili cała organizacja służy jako maszynka do robienia pieniędzy! W Japonji japończycy myśla, że karate kuokushin to jakiś odłam k-1, wszystko zmierza do totalnego usportowienia karate. Pozatym władze(te głowne) strasznie ograniczją kuokushin. Na zachodzie przedstawiciele innych stylów karate moga uczestniczyć w jednych zawodach w polsce takiej zgody raczej nie otrzymasz? Tak jak wspomniałeś masa różnych zawodów, które oczywiście dostarczaja odpowiednich dochodów, coras mniej powrotu do tradycji gdzie w 1-szej kolejności stawiano człowieka a nie pieniądz.
I mjeszcze jeśli chodzi o kk-kan w tej organizacji jak byłeś i czytałes na stronce nie będzie takij totalnej prywaty jak teras w pseudo karate bo tak można ters nazwać kk
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak wogle domyślam sie ,że jesteś człowiekiem od Royamy
?
Napisano Ponad rok temu
Doładnie ten osobnik z południa hmmmmm nic dodać nic ujać
Z Chełma jesteś ?? Od Pędzyńskiego ?? znałem go z 15 lat temu, niezły był gość
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niechodzi tu już tylko, że najlepszy czy nie najlepszy ale najbliży orginalnemu karate Oyamy i tradycji :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mi sie osobiście podoba w IKO 1 i nie zamierzam zmieniać nic narazie..... może jestsem za młody, głupi i niedośwaidczony ale to moja sprawa i zdania nie zmienie.
K-Kan też idealne nie jest ale nikomu nie bronie tego trenowac i nikogo nie nazywam człowiekiem z klapkami na oczach
Jeżeli chodzi o Drewniaka oraz reszte to mało mnie oni obchodzą bo ćwicze dla siebie a nie dla nich, ale może akurat nie ćwiczycie dla siebie.
Wasza sprawa, nikomu nic nie bronie
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nasze stopnie i style :-)
- Ponad rok temu
-
karate lublin
- Ponad rok temu
-
co wiecie o seitedo??
- Ponad rok temu
-
Bloki - historia
- Ponad rok temu
-
Soto-uke - Kanji
- Ponad rok temu
-
terminologia
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia Karate Do
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe -Grzegorza Krauze- (Shaolin Kempo)
- Ponad rok temu
-
Fukugo
- Ponad rok temu
-
4 rocznica smierci Andy Huga
- Ponad rok temu