Nasze stopnie i style :-)
Napisano Ponad rok temu
Czyżbyś miał niedołechtane Ego? :-)
Nie widzę sensu dlszego ciągnięcia tej rozmowy.
Strasznie puści ludzie przebywają na tym forum.
Narta
Napisano Ponad rok temu
Zeby sie dowiedziec co kto trenuje, ile czasu i jaki ma stopien.Po co ktoś zakłada taki temat??
Nie.Czy to jest ważne jakie stopnie mają użytkownicy tego forum?
Nie wszyscy.Z drugiej strony jednak wszyscy równo się chwalą swoimi kolorami pasków.
Nie chcesz sie przyznawac do swojego stylu czy stopnia? Nikt Cie nie zmusza.To jest żenujące.
To indywidualna sprawa co kto jak postrzega.Czy wy postrzegacie sztuki walk tylko jako zdobywanie kolejnych stopni??
Ja trenuje by udoskonalic swojego ducha i cialo.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Tobie chodzi tylko o stopnie drogi kolego...
Nie chodzi mi o stopnie, mylisz sie :wink:
Ja trenuje dla wlasnej satysfakcji i samodoskonalenia, dozenie do perfekcji sprawia mi ogromna radosc i tyle.
Chociaz nie ma co ukrywac, juz przy jakims temacie to pisalem. Jesli myslisz powaznie o karate, o tym co robisz i dlaczego to robisz musisz zdawac egzaminy, zeby piac sie do gory i sprawdzac czy sie rozwijasz :wink:
pozdrawiam :wink:
Napisano Ponad rok temu
Po co ktoś zakłada taki temat?? Czy to jest ważne jakie stopnie mają użytkownicy tego forum?
Z drugiej strony jednak wszyscy równo się chwalą swoimi kolorami pasków. To jest żenujące. Czy wy postrzegacie sztuki walk tylko jako zdobywanie kolejnych stopni??
A po co w taki sposób to krytykować? Nie chcesz się dzielić swoim stopniem / stażem / whatever, to nie rób tego. Stopień (czy też pas) zazwyczaj w jakimś stopniu odzwierciedla staż danej osoby, czy jakby zamiast "twój styl / pas" było "twój styl / staż w karate" też byś się tak obruszył?
Widzisz, ja np. traktuje egzaminy na kolejne pasy jako pewnego rodzaju sprawdzian umiejętności i odzwierciedlenie mojego stażu. Nic więcej. Moim celem w treningu karate nie jest zdobywanie kolejnych stopni, bo nie mam lat dwunastu, kiedy taka perspektywa mogła się wydawać atrakcyjna. Nikt, kto ćwiczyłby dla samego stopnia, nie utrzymałby się w karate dostatecznie długo, żeby zdobyć jakiś w miarę wysoki stopień właśnie, więc tego typu dywagacje są absolutnie pozbawione sensu.
Pomijam fakt że ten topic ma chyba z rok a tobie teraz zebrało się na jego gruntowną krytykę...
Napisano Ponad rok temu
Pomijam fakt że ten topic ma chyba z rok a tobie teraz zebrało się na jego gruntowną krytykę...
No az tyle to nie :wink: Ale nie cale pol roku
Napisano Ponad rok temu
Nie zmieni to jednak faktu, że użytkownicy tego Vortalu (nie wszyscy ale większość) lubią się chwalić. Jestem nowym użytkownikiem i musze z żalem stwierdzić, że nie widziałem tu jeszcze żadnego ciekawego tematu (no może oprócz tych zw. z historią karate). Tematy które zakładacie są poprostu godne pożałowania.
Narta
Napisano Ponad rok temu
Jestem nowym użytkownikiem i musze z żalem stwierdzić, że nie widziałem tu jeszcze żadnego ciekawego tematu (no może oprócz tych zw. z historią karate)
W sumie to masz racje. Wiekszosc tematow jest bezsensownych, niestety :?
W takim razie jesli cos ciekawego ci chodzi po glowie to zakladaj topic i pogadamy, a nie tylko krytykowac :wink:
Napisano Ponad rok temu
Tematy które zakładacie są poprostu godne pożałowania.
W takim razie moze Ty zaloz ciekawy temat??
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje siebie i innych Mam zielony pas w kk i oyama i jestem instruktorem
Zielony pas, czyli 4 kyu????Jak ty mozesz byc instruktorem???Czego ty mozesz ich nauczyc jak sam wiele nie potrafisz???Bez obrazy ale dla mnie jest to conajmniej dziwne :? :?
Napisano Ponad rok temu
Ja trenuje siebie i innych Mam zielony pas w kk i oyama i jestem instruktorem
Zielony pas, czyli 4 kyu????Jak ty mozesz byc instruktorem???Czego ty mozesz ich nauczyc jak sam wiele nie potrafisz???Bez obrazy ale dla mnie jest to conajmniej dziwne :? :?
Nie wykryłeś tego charakterystycznego odoru pochodzącego od stworka znanego potocznie trollem?
Napisano Ponad rok temu
Pewnie w Oyama jest bardzo podobnie z uwagi na pokerwienstwo styli.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Raczej o wspolczucie uczniom, ktorzy maja takich instruktorow (4 kyu), a wtedy sie ludzie dziwia, ze karate podupada, skoro uczen ucznia uczy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no ja ćwicze od 3 lat. Ale mam już jakąś wiedzę. I uważam że moge nauczać.
Dobre Nie wiem czy mam sie smiac czy plakac
Zyj dalej zludzeniami
Ludzie chyba ze smiechu umra jak to przeczytaja.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I z czego sie tak śmiejesz dużo moich kolegów ma zielone pasy i własne sekcje.
no comment
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
karate lublin
- Ponad rok temu
-
co wiecie o seitedo??
- Ponad rok temu
-
Bloki - historia
- Ponad rok temu
-
Soto-uke - Kanji
- Ponad rok temu
-
terminologia
- Ponad rok temu
-
Encyklopedia Karate Do
- Ponad rok temu
-
Seminarium Jubileuszowe -Grzegorza Krauze- (Shaolin Kempo)
- Ponad rok temu
-
Fukugo
- Ponad rok temu
-
4 rocznica smierci Andy Huga
- Ponad rok temu
-
Grzechy Kyokushin
- Ponad rok temu