Ulica - dwa światy?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem ... w Polsce mozna w swietle prawa nosic co sie zywnie podoba ... mamy wolnosc i swobode ... jak Mesjasz chce nosic takie plakietki to jest jego sprawa ... i zadni "naziole" nie maja prawa go bic za to poki jest spokojny ... to co w pizde jak ja w garniaku z pracy bede wracal to dostane w pysk od zula w bramie bo "magister" jestem ? W POLSCE MOZNA UBIERAC SIE JAK CHCE SLUCHAC CZEGO SIE CHCE DOPOKI TO SIE GODZI Z PRAWEM ORAZ DOBREM SPOLECZNYM i nikt nie ma prawa nikogo szykanowac z tego powodu ..
ps. Shaft przeczytaj jeszcze raz swojego posta i sie gleboko zastanow co napisales
gdzie nie ma ani słowa na temat tego że jest to czysto teoretyczny wywód opierający się na całkowicie utopijnym modelu idealnego państwa prawa.
A ja gdzie żyję? A żyję w świecie w którym przy zachowaniu (dla mnie już odruchowym) pewnych minimalnych zasad bezpieczeństwa jest cisza i spokój.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Idiotyzmem jest również noszenie naszywek które mogą sprowokować do napadu tak samo jak wymachiwanie pieniędzmi. Mimo, że nie są one (te naszywki) w sprzeczności z obowiązującym prawem.
W zdaniu "ktoś może Cię napaść" słowo "może" traktuję jak opisanie możliwości zaistnienia takiej sytuacji, a nie założenie istnienia regulacji prawnych dopuszczających dokonanie napaści.
Chyba wypracowaliśmy wspólny mianownik
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
gratulacje chlopakiChyba wypracowaliśmy wspólny mianownik
Napisano Ponad rok temu
Zaczolem dyskutowac od zdania Shafta ... jak on sie dziwil ze jak sie ma naszywke to nic dziwnego ze dostaje sie lomot zabrzmialo to to tak jakby usprawiedliwial napastnika ... masz naszywke to nie dziw sie ze Ci "najebia" i takie podejscie mnie zbulwersowalo ... teraz rozumiesz? Czy mam dokonac robioru zdan na czynniki pierwsze?
wiesz Warhed, zadziwiasz mnie bo starszy jestes a gadasz jak dzieciak.
"brzmialo to jak.." stary, pomysl o czym my rozmawiamy, bo akademicka dyskuja nie opiera sie na tym ze " brzmialo to jak usprawiedliwienie"...
Zazdroszcze utopi i umiejetnosci wybiorczego czytania.
bluzgi? sa, bo straszny prostak jestem.
Napisano Ponad rok temu
Tak sie konczy teoretyzowanie moi mili, zawsze
tego sie "rzeczowo" w temacie nie wypowiadam :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I o to chodzi ... ja mowie o "prawie" a nie co sie stanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Prawo nie jest teoria ... masz czarno na bialym napisane za co sie karze ... i tylko w tej kategorii to rozpatrywalem.
...problem jednak w tym, ze jest wielu ludzi co ma w dupie prawo i konsekwencje ktore z jego zlamania wynikaja...
Pisanie ze mona sobie chodzic z naszywka z takimi czy innymi napisami jest dla mnie smieszne... Bo oczywiscie ze ktos sobie moze z nimi chodzic - ale musi brac pod uwage konsekwencje z tego wynikajace... np strzal w miche - niezgodny z prawem... ale tego co Cie uderzy gowno to bedzie obchodzilo... a jak juz Cie ktoś pierdolnie w czerep to masz prawo isc zgloscic to na policje... takie jest prawo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wydarzene z ulicy - miałęm szczescie
- Ponad rok temu
-
Jaka jest wasza reakcja?
- Ponad rok temu
-
garda-piesci zacisniete czy wyprostowane w palcach?
- Ponad rok temu
-
Sztuka walki, broń, cokolwiek na 4 łebków
- Ponad rok temu
-
Jak się prawnie zabezpieczyć w sytuacji walki ulicznej?
- Ponad rok temu
-
Co tu zastosowac ???
- Ponad rok temu
-
Kilka filmików z ustawek
- Ponad rok temu
-
Jak to się robi więzieniach
- Ponad rok temu
-
NOŻOWNIK