hejka...fajnie ze jest az tyle dziewczyn zajmujących sie SW...Ja od zawsze cos trenowałam...tance, pływanie, karate a teraz od 5 lat taekwno do itf...
To tak, jak ja. ciągle w ruchu. ciągle coś się dzieje.
Napisano Ponad rok temu
hejka...fajnie ze jest az tyle dziewczyn zajmujących sie SW...Ja od zawsze cos trenowałam...tance, pływanie, karate a teraz od 5 lat taekwno do itf...
To tak, jak ja. ciągle w ruchu. ciągle coś się dzieje.
Napisano Ponad rok temu
Raczej sporo kobiet zajmuje się trenowaniem różnych sztuk walki. Osobiście znam ze 2 czy 3, które doskonale sobie radzą.
Napisano Ponad rok temu
Ja od roku trenuję judo. Zaczęło się całkiem przypadkiem (musiałam wybrać jakiś sport w ramach WF-u na studiach) no i jakoś pokochałam tę sztukę walki
Napisano Ponad rok temu
Hej, ja trenuję karate kyokushin. Może to nie jest najlepszy sport walki pod samoobronę ale mi dużo daje. Pewność siebie, siłę i generalnie aktywność fizyczną. Nie traktuję treningów w kategoriach samoobrony. Walk mamy nie wiele bo tylko 1 trening na 3 w tygodniu poświęcony jest kumite czyli walkom, reszta to ćwiczenie technik, tarcze, worek, rozciąganie, kata, trochę ćwczeń sprawnościowych jak pompki, przysiady, brzuchy, bieganie... Generalnie super sprawa żeby być w dobrej kondycji. Ale warto mieć też troche sprzętu jak np. ochraniacz biustu, ochraniacz na nogi, rękawice - piąstkówki no i oczywiście kimono więc wydatków troche było, choć i tak karate to raczej tani sport. Ja swoje ochraniacze biustu kupiłam w necie: [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] wrzucam link bo może któraś z was szuka, a mi się ćwiczy w nim świetnie
Napisano Ponad rok temu
Ja rok judo, jeszcze na studiach. Myślę, że to spoko sport, ale chyba wolałabym coś bardziej "kobiecego".
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu