kolek vs dysk vs otwor w ostrzu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie do kolegi Seemann'a.
Na pierwszym zdjęciu jakie dałeś widać dziwnie zniekształcone krawędzie otworu w której jest śrubka. Czy to nie jest jednak zniekształcenie?
Napisano Ponad rok temu
Salsa i zdaje sie PBSKoprocz ATR cos jeszcze ma Cobra Hood? ja knie to trzeba poczekac, bo tego brzydala nie mam zamiaru kupowac.
pozdro
To ATR juz chyba ladniejszy jest
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
Sorka, okreslenie wzialem z jednej stronki, gdzie nie bylo innej nazwy.salsa nie wchodzi w gre, assist jeszcze ma ale jego dotyczy to samo, co to jest pbsk? nie moge znalesc jakis tajny model?
pozdro
"Assist" sie to nazywa, ten przystojniak z gwizdkiem i kolcem do wybijania szyb
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Na pierwszym zdjęciu jakie dałeś widać dziwnie zniekształcone krawędzie otworu w której jest śrubka. Czy to nie jest jednak zniekształcenie?
Ja nie Seemann, ale chodzi Ci o zadzior??
KKamiLL
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
Byle dobrze zaprojektowany...czyli ksztalt,miejsce osadzenia...itd.
Z dyskiem do czynienia mialem w emersonie....wrazenia jak najbardziej pozytywne.
MT'owy kolek przy znakomitej jego mechanice...tutaj rowniez same pozytywy.
Dziura...no wiadomo ....jedyne zastrzezenia mam do BM'dowskich owali, przez to ,ze na brzegach sa zaokraglane, niewprawionej osobie moze to sprawiac trudnosc przy otwieraniu, moze to i ladniej wyglada niz np. kanciaste krawedzie u Spyderco ,ale imho jest mniej praktyczne.
pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Dokladnie! Wyglada ladnie, ale wygodne to to nie jest jak cholera! Zarowno wyprofilowane brzegi jak i owalny ksztalt nijak sie ma do wygody pajeczej dziury.....jedyne zastrzezenia mam do BM'dowskich owali, przez to ,ze na brzegach sa zaokraglane, niewprawionej osobie moze to sprawiac trudnosc przy otwieraniu, moze to i ladniej wyglada niz np. kanciaste krawedzie u Spyderco ,ale imho jest mniej praktyczne
Pozdrowionka,
Akme
Napisano Ponad rok temu
Dziura bardzo fajna jest ale kurde, w rekawiczkach odpada.
.
Kompletnie się nie zgadzam. To właśnie dziura jest patentem, który jestem w stanie otworzyć w dowolnych rękawiczkach. Z kołkami bywa baaardzo różnie, są takie, które gołą ręką ciężko otworzyć, w rękawiczkach, to można zapomnieć.
K.
Napisano Ponad rok temu
Mi się dziura w nożu podoba i bawiąc się nożami kolegów, najbardziej mi pasowała.
Jasne, że to jest zniekształcenie. Wolałbym, żeby to było zniekształcenie zdjęcia, ale niestety tak wygląda w rzeczywistości wykonanie tego drobnego detalu przez Spyderco.
Niestety.... MAKROFOTOGRAFIA JEST BEZLITOSNA (na szczęście wrzucamy sobie limit 8x6 - w większej rozdzielczości obrazy są jeszcze bardziej brutalne... 8O )
Pozdro,
See...
Napisano Ponad rok temu
Szkoda trochę, bo jakoś dziwnie to wygląda.
Napisano Ponad rok temu
To znaczy, że komuś co to wiercił ręka się omsknęła?
Szkoda trochę, bo jakoś dziwnie to wygląda.
Spyderco, to niestety jeszcze nie Patek Philippe, ani CRK, widocznie gdzieś się cos komuś faktycznie omsknęło
Pozdro,
See...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nowy nóż od CRK
- Ponad rok temu
-
BM Griptilian Tanto
- Ponad rok temu
-