garda-piesci zacisniete czy wyprostowane w palcach?
Napisano Ponad rok temu
w kazdym razie, zastanawiem sie, jaki sposob trzymania gardy wy stosujecie-na ulicy rzecz jasna, w razie Wu (piesci zacisniete czy palce wyprostowane?), kazda ma jakies plusy i minusy... jestem ciekaw jakie-waszym zdaniem...
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Myślę jednak, że na ulicy bym nie trzymał żadnej gardy tylko starał się jak najszybciej trafić. Wiem, że to nieskuteczne, ale instynktowne.
Zresztą nie wiem.
Takie tam gdybanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Garda z otwartymi dłońmi? No nie żartuj sobie.
koles, ktory trenowal BAS(miedzy innymi) pokazal mi taki wariant... z kilku doswiadczen osobistych wiem ze sie sprawdza
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tob gdzie cwiczysz kravke?(moj 6 zmysl podpowiada mi ze chyba cie znam,przynajmniej z widzenia )
Napisano Ponad rok temu
im wieksze napiecie tym moim zdanieim mniejsza dynamika i ja jestem zwolennikiem jerzowej gardzy czyli z piastkami ale nie z cisnietymi mocno.
Napisano Ponad rok temu
Ja preferuje taka garde jak opisal jerz.
tob gdzie cwiczysz kravke?(moj 6 zmysl podpowiada mi ze chyba cie znam,przynajmniej z widzenia )
twoj 6 zmysl cie myli-dolnyslask
Shaft: podaj mi stronke Combata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm bodajze na stronie Combata sa przemyslenia o tym czy bardziej dynamiczne jest wyprowadzenie ciosu z lekko zacisnietymi pieasciami, czy juz z zacisnietymi tak jak w momencie uderzenia.
im wieksze napiecie tym moim zdanieim mniejsza dynamika i ja jestem zwolennikiem jerzowej gardzy czyli z piastkami ale nie z cisnietymi mocno.
Oczywiscie, im bardziej zaciskamy piesci tym mniej dynamiki w uderzeniu, jezeli chodzi o sprawy "ringowe" to jasne jest ze nie zaciska sie piesci podczas uderzenia, ale w starciu ulicznym nie mamy rekawic ani owijaczy czy tasm i latwo o wybicie palca, ja osobiscie zawsze mam w kieszeniach dwie zapalniczki, wtedy mozna bezpiecznie uderzyc "luzna" piescia
Napisano Ponad rok temu
boze, Tae Tad powiedz ze sam nie palisz a lubisz kumplom przypalac
Oczywiscie ze nie pale, napisalem przecie po co mi zapalniczki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pamiętaj żeby nie była prostokątnashaft - serio kawałek metalu to duża rużnica. wiem ze trzymając w dłoni metalową zapalarkę czy jawarę ma się mocniejsze uderzenie, ale czy myślisz ze naprawdę warto nosić zapalarkę? pytam bo sam nosze się z zamiarem kupna takiej.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
shaft - serio kawałek metalu to duża rużnica. wiem ze trzymając w dłoni metalową zapalarkę czy jawarę ma się mocniejsze uderzenie, ale czy myślisz ze naprawdę warto nosić zapalarkę? pytam bo sam nosze się z zamiarem kupna takiej.
powiem zapobiegawczo nie.
nie warto.
(ale jezeli palisz to zapalarka jest wygodna i ulatwia palenie:)
a jezli Tadzik mowi ze warto nosic dwie to swiadczy to tylko tym ze jest zapobiegawczym facetem z klasa. jedna zapalniczka do czestowanai pieknych kobiet, a druga dla facetow.)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
A garda z luźno zaciśniętymi pięściami.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Sztuka walki, broń, cokolwiek na 4 łebków
- Ponad rok temu
-
Jak się prawnie zabezpieczyć w sytuacji walki ulicznej?
- Ponad rok temu
-
Co tu zastosowac ???
- Ponad rok temu
-
Kilka filmików z ustawek
- Ponad rok temu
-
Jak to się robi więzieniach
- Ponad rok temu
-
NOŻOWNIK
- Ponad rok temu
-
Znowu atak nożem
- Ponad rok temu
-
pomagać czy nie??
- Ponad rok temu
-
Policjant i jego pistolet
- Ponad rok temu
-
Kolejne starcie policja vs. czub z nozem...
- Ponad rok temu