Pytania ogólne
Napisano Ponad rok temu
1. Na starcie walne może banalne pytanie ale ... czy trza mieć do tego jakieś predyspozycje? Nie jestem kafarem :wink: Chłopaczek raczej ze mnie szczuply (nawet bardzo szczupły), doświadczenia w MA nie mam, wiec... Czy taki kontaktowy sport to dla mnie? Ja sam osobiście myśle, że mnie by odpowiadał, bo nie mam pietra przed sparowaniem czy coś. Wiec jeśli chodzi o jego kontaktowosć - nie przeszkadza mi. Tylko własnie - budowa itp.
2. Ogólnie opiszcie jak to u Was wygląda w sekcjach (czy jakoś). Krótki opis tego co robicie itp itd
3. Efekty treningów - oczywiście to zależy od pracy no ale... czy czujecie sie silniejsi, pewniejsi siebie (takie pytanie... troche dziwne ale pisze na swierzo )
4. Są jakieś sekcje Sosnowiec/Dąbrowa Górnicza bo tylko te miasta m,i odpowiadają.
Pozdrówa i prosze o konkretne odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Na wszystkie to nie odpowiem ale...
Predyspozycje ? hehe...mam 182 cm wzrostu i waże w porywach 68 kg - zatem można powiedzieć że jestem szkieletem i raczej nadaje się na eksponat do nauki budowy kostnej człowieka.
Ale sportem tym się bawie. Wcześniej było SanDa. I też się dało choć z powodu rzutów to cienko czasem było... teraz nikt mnie nie próbuje za dwie nóżki i o ziemie (kolana RULZ !! ) zatem jest ok
Ogólnie to nie ma znaczenia jak jesteś zbudowany - ważne czy się przyłożysz. A dodam że nie trzeba kafara zeby kogoś 'usadzić'. Trzeba tylko czysto trafić A to już wykładnia techniki, ilości powtórzeń i tak dalej...
Zatem nie przejmuj się tylko bierz za treningi.
Co do reszty to może inny coś od siebie dorzuci
Pozo
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najbardziej liczy sie kondycja,wytrzymalosc i szybkosc. JAk bedziesz poprawnie technicznie uderzal i wszystko zgrasz to i z taka waga bedziesz w stanie usadzic bez problemu. pozdro :wink:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Walka w klinczu, a pasywnosc
- Ponad rok temu
-
Seminarium w Niemczech
- Ponad rok temu
-
Legendy Muay Thai
- Ponad rok temu
-
S-1 World Championships Wyniki & Fotki
- Ponad rok temu
-
WMC - World '04 Update
- Ponad rok temu
-
WMC Super night at Rajadamern
- Ponad rok temu
-
Super League - 23. 10 Germany
- Ponad rok temu
-
MP w kickboxingu po roku treningów? Czy to mozliwe?
- Ponad rok temu
-
Riddrick Bowe zdecydowany na powrót
- Ponad rok temu
-
Wyjazd na MŚ Muay Thai
- Ponad rok temu