Sensei Sato 8. DAN Kodokan Judo na treningu WT
Napisano Ponad rok temu
"W tym roku mieliśmy szczególnych gości z Japonii którzy uczyli się Leung Ting Wing Tsun od Sifu, Sensei Sato 8. Dan ćwiczący od 30 lat Judo w instytucie Kodokan w Tokio jest przedstawicielem japońskiego rządu i prowadzi zajęcia w Budapeszcie, oczywiście nie wiele wiedział o WT, pytał np. czy naśladujemy ruchy zwierzat....
porosił Sifu o wypróbowanie na Sifu kilku rzutów
poznał skuteczność WT w dosyć brutalny sposób ale jako prawdziwy mistrz ukłonił się z szacunkiem i poprosił o naukę, on i jego 2. uczniów z 4. Danem oraz żona z 5. Danem poznawali przez cały tydzień techniki Wing Tsun, zorganizowalismy także wspólny pokaz dla telewizji który był ogromną niespodzianką dla gości z Japonii, Sensei Sato jest bardzo skromnym nauczycielem z ogromnymi umiejętnosciami, to dla nas wyróżnienie że uczy się razem z nami Wing Tsun"
Napisano Ponad rok temu
Sugerujesz ze ten mistrz VT rzucal Japonczykiem jak szmata :wink:
Joke
Jeszcze wyjdzie ze uczyli czarnego pasa Bjj parteru :wink:
To jak opowiastki z serii "Tkd to judo plus kopniecia" :wink:
Napisano Ponad rok temu
Eeee,
Joke
Z tego co wiem, to skończyło się nokautem, rzuty to nie droga Wing Tsunu... 8)
Napisano Ponad rok temu
Eeee,
Joke
Jeszcze wyjdzie ze uczyli czarnego pasa Bjj parteru :wink:
To jak opowiastki z serii "Tkd to judo plus kopniecia" :wink:
nikt nikogo nie uczył parteru - Sato Sensei odwiedził nas ponieważ prowadził obóż Judoków, zapytał czy moze zaatakować Sifu, potem ukłonił się i został jego prywatnym uczniem, ćwiczylismy Wing Tsun razem cały tydzień, był wspólny pokaz, wykład o Judo i Leung Ting Wing Tsun, to on zainteresował się technikami WT a my mielismy okazję poznać strategię walki Judo w wykonaniu 8.dana, takie rzeczy zawsze się przydaja
Napisano Ponad rok temu
poznał skuteczność WT w dosyć brutalny sposób ...
mnie chodzi tylko o ten fragment.
Moje szczescie ze moj trener ma niewiele nizszy stopien w Judo
Napisano Ponad rok temu
Ale mam inne pytanie. Piszesz Marku:
Ło matko, a co to kurcze jest??? A dlaczego nie "Yip Man Wing Tsun"? Albo po prostu "Wing Tsun"? Czy Leung Ting jest taki... nowatorski?był wspólny pokaz, wykład o (...) Leung Ting Wing Tsun
Podziały w środowisku wing tsun, ving tsun, weng chun, ... wydają mi się nienormalne i jestem tym zażenowany. Sama zaś postać Leung Tinga wydaje mi się mocno kontrowersyjna, o czym dyskutowaliśmy tutaj.
Brutalna skuteczność WT? Może i tak... Ale w takim razie czemu nie wystawicie nikogo na np. warszawską "Konfrontację" do Marriotta? Pewnie znalazłby się jednak ktoś w szeregach WT, kto miałby ochotę stanąć na deskach...
Tam widać było na przykład skuteczność judo. Widziałem, jak świetnie walczył Benedykt w pierwszej edycji, a znam go, bo nieraz latałem mając z nim randori, i tylko zdziwiła mnie późniejsza - uznaniowa! - decyzja sędziów w sprawie jego półfinałowej walki (z resztą nie tylko mnie). Zaś w drugiej edycji zwyciężył Antoni Chmielewski - z Gwardii. Tyle na ten temat!
Cieszą mnie formy kooperacji, i piszę to szczerze. Tylko ten ton wypowiedzi...
- jakieś to takie "przyczajone i ukryte" ;-)poznał skuteczność WT
Pozdrawiam,
M.
Napisano Ponad rok temu
był wspólny pokaz, wykład o (...) Leung Ting Wing Tsun
Ło matko, a co to kurcze jest??? A dlaczego nie "Yip Man Wing Tsun"? Albo po prostu "Wing Tsun"? Czy Leung Ting jest taki... nowatorski?
Podziały w środowisku wing tsun, ving tsun, weng chun, ... wydają mi się nienormalne i jestem tym zażenowany. Sama zaś postać Leung Tinga wydaje mi się mocno kontrowersyjna, o czym dyskutowaliśmy
nie żeby wywoływać dyskusje na nowo - tylko dodam raz jeszcze - ćwiczyłem Wing Chun Przekazu Williama Cheunga i jest ot uzpełnie INNY system niż Leung Ting Wing Tsun - jakoś trzeba sie od tego odróżniać to tak jak abibas i adidas albo bolek i lolek... niby podobni...
ja tam wole zamiast LT dodawać znaczek i pisać WingTsun™
a tak na serio: postawa Senseja bardzo mi się pododba, i pomijając wszelkie wątki miedzystylowe stwierdzam że musi to być naprawdę zajebisty człowiek i bardzo żałuję że nie miałem okazji go jeszcze spotkać
wszędzie takich za mało
pozdrawiam!
Napisano Ponad rok temu
a tak na serio: postawa Senseja bardzo mi się pododba, i pomijając wszelkie wątki miedzystylowe stwierdzam że musi to być naprawdę zajebisty człowiek i bardzo żałuję że nie miałem okazji go jeszcze spotkać
poznał skuteczność WT w dosyć brutalny sposób ale jako prawdziwy mistrz ukłonił się z szacunkiem i poprosił o naukę, on i jego 2. uczniów z 4. Danem oraz żona z 5. Danem
Zeby cos takiego napisac w miejscu publicznym o kims znaczacym w srodowisku, to nalezalo by go wczesniej wdeptac w glebe podczas sparringu, w ktorym chodzi o to, by wygrac. Wyglada na to, ze Sato pozwolil na sobie zademonstrowac kilka technik i uznal, ze warto z Wami potrenowac dla rozwoju swojej techniki.
Zeby byla jasnosc - nie pomniejszam tu techniki WT, ale wydaje mi sie, ze robienie z tego sensacji w tym tonie jest niesmaczne i robi Waszemu srodowisku straszliwy obciach. Sato pokazal klase, a Wy w osobie autora owej przemawiajacej do wyobrazni wypowiedzi pokazaliscie brak klasy. On Wam okazal szacunek, Wy jemu nie. On potrafil publicznie docenic Waszych instruktorow, Wy nie potrafiliscie docenic jego gestu.
Moze dzieki Wam bedzie mniej tak otwartych ludzi jak Sato - nikt nie lubi, zeby sobie jego osobe wykorzystywac do reklamy w takim tonie, w jakim to zrobiliscie.
Napisano Ponad rok temu
jezeli zamieszczeniem tego posta na początku kogoś urażam, to przepraszam, nie miałem tego na celu i proszę nie mówić o moim braku szacunku, bo sznuje wszystkich którzy ćwiczą sztuki walki bo x lat - do teog trzeba mieć naprawdę specyficzną psychikę i podejście
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co do filmów - słyszałem, że był pokaz i reportaż filmowany przez węgierską telewizję, ale nie ma jeszcze nic na stronie.
Napisano Ponad rok temu
Po pierwsze - KTO i kiedy nadał TWOJEMU Shifu stopnie? Powiedzmy od brązowego pasa, bo już 2 razy wykręciłeś się od odpowiedzi. Bo coś mi sie wydaje, że niespecjalnie możesz to podać, a to jest już podejrzane
Po drugie - takie opowiastki to cioci na imieninach a nie ludziom ciężko ćwiczącym sztuki walki. Bardzo chętnie przekazałem Twoją rewelacyjną wiadomość moim znajomym z skecji judo i jujitsu, niektórzy są gotowi wybrać się do Ciebie na trening i "wybróbować kilka rzutów".
Po trzecie - jak będziecie stosować taką tanią reklamę, to będziecie drugim Red Tigerem albo Muratem. Wiecie o czym mówię.
Napisano Ponad rok temu
nie wiesz ze w duzej czescie kungfu nie maczegos takiego jak brązowy pas, ani dan
pozdrawiam serdecznie
Napisano Ponad rok temu
i niech do Ciebie dotrze - to nie jest reklama
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
liczę na odpowiedź
pozdrawiam serdecznie!
Napisano Ponad rok temu
Co do stopni - oczywiście chodziło mi o magiczny 10 stopien Tinga... ale jestem pewien że nie dostanę na to odpowiedzi
Nie mogę odpisać ci na priva, więc podaje tutaj - jak będą chcieli wpaść do Was, to zadzwonią albo sprawdzą gdzie macie zajęcia. Chociaż to pewnie pierwsza ich myśl i po zastanowieniu odpuszczą - dla Waszego dobra.
I jeszcze raz gratuluję dobrego samopoczucia po Twoim poście i nie zwracania uwagi na elementarne argumenty ze strony forumowiczów. Trzeba mieć tupet...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Przedstawiciele Vale Tudo przynajmniej organizuja konffontacje i turnieje i walki miedzy stylowe. A wy co.......siedzicie na forach i wymyslacie historyjki jakie to LTWT jest och i ach. Samokrytycyzmu troche Panowie!!!
Jak mozna wymyslac ze "swiatowej slawy judoka poznal skutecznosc WT". Co tem zwrot oznacza? Konkretnie? Blagam Blagam Blagam niech choc jeden z was zawalczy NAPRAWDE z jakims judoka, zawodnikiem bjj, czy bokserem z takim samym stazem treningowym i ta sama waga mniejwiecej, nagra to i da link. Bardzo prosze. Gadacie od lat i nic. Zawodnicy boksu bjj zapasow itd tych filmikow troche maja. Przynajmniej mozna na oczy obejrzec jak to wyglada. A LTWT nic...................pusto i tylko gadaja jak przekupy.........
Albo jestescie mezczyznami i mozecie udowodnic to co tak reklamujecie albo jestescie tchorzami.
Seba
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli w przeszłości zdażyły się sytuacje że dostali ostre bęcki, to o tym nie mówią... a tzw. zwycięstwa rozdmuchują na maxa :?
Ale wystarczy poczytać teksty z ich plakatów... kto tego nie ćwiczy... oddziały specjalne, policja itp. bzdury... nawet Bruca Lee w to mieszają chociaż twierdzą że Wing Tsun jest inny niż pozostałe odmiany tego stylu... tak więc i inny był ten którego uczył się Bruce...
A z drugiej strony patrząc mogę przecież napisać że mój styl (Choy Li Fut) ćwiczą i ćwiczyli : policjanci, komandosi itp. grupy no bo to prawda... sam kilku uczę Tyle tylko że ja nie wypisuję tego na plakatach jakby to było postawą wyszkolenia tych oddziałów....
Ech... chyba się nie wyspałem i dlatego pisać mi się zachciało !!!
pozdro
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ile wyciska Krawiec a ile Nastula???
- Ponad rok temu
-
Ateny 2004
- Ponad rok temu
-
Ateny - załóżmy jeden topic