Hej , pewno ten temat byl walkowany pare razy , tak ze sory za ponawianie ale musialem napisac i zadac kolejne z moich glopich pytan
wiec zastanawiam sie czy jest sens trenowania samemu, ze szkoleniowek itp , a dokladnie to pisze o sobie , rok trenowalem karate ale sie skonczylo , od tego czasu trenuje sam , ze szkoleniowek , laduje w worek , udoskanalam kopniecia , oprocz tego oczywiscie w miare regularne sparingi , regularna silownia (teraz bedzie jeszcze regularniejsza jak bede mial laweczke i caly sprzet) , znam tylko 2 osoby ktore cos mnie moga nauczyc , doradzic , jeden kumpel tez cwiczyl samemu , tylko ze starszy a co znaczy ze WIE I POTRAFI wiecej

, odrazu mowie ze chcialbym zaczac trenowac w jakims klubie, szczegolnie chcialbym trenowac kravke i BJJ , bjj u mnie w miescie niema a na kravke za mlody

, takze nie planuje trenowac samemu do konca zycia, sam trenoooje w stojce, ciosy , kopniecia , z odwaznikami na szybkosc, worek , cwiczenia zajmuja mi godzine dziennie , 7 dni w tygodniu , powiedzcie czy wogole warto jest to kontynuowac , czy moze lepiej poczekac az dorosne do KM lub bedzie jakies BJJ u mnie
pozdrawiam