Ateny 2004
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dramat Krawczyka
Interia, 17.08.2004 10:30 (aktualizacja 15:58 )
Robert Krawczyk awansował do półfinału turnieju olimpijskiego / AFP
Robert Krawczyk nie zdołał awansować do finału turnieju judo w wadze 81 kg. W walce półfinałowej Polak przegrał z Ukraińcem Romanem Gontiukiem przez ippon dwie sekundy przed końcem walki.
Krawczyka, który przez niemal całą walkę kontrolował przebieg wydarzeń na tatami, czeka teraz walka o brązowy medal olimpijski.
W ćwierćfinale Krawczyk pokonał przez ippon reprezentanta Azerbejdżanu Mehmana Azizowa. W 1/8 finału Polak wygrał przez ippon z Amerykaninem Richardem Hawnem.
W pierwszej, także przed czasem, zwyciężył Libijczyka Mohameda Ben Saleha. W 1. rundzie Polak miał wolny los.
Ech... ale brąz możliwy !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie chce mi sie w to wierzyc! :nie:
szkoda... wielka szkoda!
Napisano Ponad rok temu
Dopiero teraz przeczytalem wiadomosci. Naprawde szkoda,..., Robert ma mozliwosci aby bic sie o medal ... naprawde szkoda...
Napisano Ponad rok temu
Mężczyźni -81 kg:
1 ILIADIS Ilias ___________________ Grecja
2 GONTUYUK Roman ______________ Ukraina
3 NOSSOV Dmitri _________________ Rosja
3 CANTO Flavio __________________ Brazylia
5 AZIZOV Mehman ________________ Azerbejdżan
5 KRAWCZYK Robert _____________ POLSKA
7 WANNER Florian ________________ Niemcy
7 KWON Young Woo ______________ Korea Południowa
Kobiety -63 kg:
1 TANIMOTO Ayumi _______________ Japonia
2 HEILL Claudia __________________ Austria
3 ZOLNIR Urska __________________http://www.athens2004.com/images/results/SLO.gif Słowenia
3 GONZALEZ Driulys _______________http://www.athens2004.com/images/results/CUB.gif Kuba
5 CHISHOLM Marie Helene __________http://www.athens2004.com/images/results/CAN.gif Kanada
5 KRUKOWER Daniela _____________ [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Argentyna
7 DECOSSE Lucie _________________http://www.athens2004.com/images/results/FRA.gif Francja
7 HONG Ok Song _________________ [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] Korea Północna
p.s. no to, kurwa, pięknie...
Napisano Ponad rok temu
kręciel: Media kłamią. Tak naprawdę była to ostatnia sekunda. Robert spadł na plecy równo z końcem czasu. Ta sekunda kosztowała go nie tylko złoto ale także jakikolwiek medal.
Napisano Ponad rok temu
(...) Tak naprawdę była to ostatnia sekunda. Robert spadł na plecy równo z końcem czasu. Ta sekunda kosztowała go nie tylko złoto ale także jakikolwiek medal.
To prawda, po takim wydarzeniu może coś się zadziać w psychice, nawet bardzo przygotowanego zawodnika...
Jeszcze jeden art. Wprawdzie znamy już olimpijskie losy Krzysztofa, ale dorzucam jeszcze scan z dzisiejszego "Przeglądu Sportowego".
Pozdrawiam, ech...
M.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...) Już nawet zdjęcia dobrego nie umieją znaleźć...
Kręciel, no teraz to już czepiasz się ;-)
Mogli dać np. twarz Otylii Jędrzejczak - to dopiero byłaby pomyłka! Ale tak? - jak widać posegregowali judo do judo, a to już sukces. Może nie redaktorski, ale logistyczny na pewno ;-)
A tak na serio, to - jak widać - możnaby już stworzyć kącik "profesjonalizmu" polskich dziennikarzy piszących o Atenach... No, ale nie bądźmy tacy uszczypliwi - ci ludzie pracują w końcu pod wielką, ogrooomną presją! ;-)
A z naszych zawodników jeszcze starty:
Jutro (18 sierpnia):
Przemysław Matyjaszek - eliminacje 90 kg
Adriana Dadci - eliminacje 70 kg
Pojutrze (19 sierpnia):
Grzegorz Eitel (eliminacje 100 kg)
Może zdobędziemy jakiś medal? Co sądzicie?
Wieczornie pozdrawiam,
M.
Napisano Ponad rok temu
Jak ona nie da rady to juz nikt z naszej ekipy .... Ona musi wygrac 8)
Napisano Ponad rok temu
bede trzymal kciuki! no cholera musi byc jakis medal, jak nie to sie potne czerstwa bulka!
Pozdro MH!
Napisano Ponad rok temu
nie wiem czy wiecie ale judo to prawie jak tkd!
http://www.forum-kul...ndpost&p=765153
DOBRANOC!
Napisano Ponad rok temu
aha sorry za jeszcze jedno wejscie. to a propo lapsusow dziennikarzy!
nie wiem czy wiecie ale judo to prawie jak tkd!
http://www.forum-kul...ndpost&p=765153
Tja... Dotychczas nie wierzyłem politykom i faworyzowałem dziennikarzy, ale chyba wrzucę ich wszystkich do jednego worka ;-)
Jeszcze jedno info, zwłaszcza dla fanów bjj: 19 sierpnia jeszcze jedna ciekawa rzecz będzie - występ Rhadiego Fergusona, brązowego paska w bjj.
Jestem ciekawy, jak mu pójdzie. Przy okazji, to zdaje się kategoria wagowa Grzegorza Eitela (czy o oczko niższa?), co oczywiście nie znaczy jeszcze, że spotkają się na macie.
Kończę na dziś,
dobrej nocy
Napisano Ponad rok temu
Grzegorz Eitel (eliminacje 100 kg)
kręciel: Za 2 dni (20 sierpnia):
Grzegorz Eitel (eliminacje +100 kg)...
^Hast^: Dadci
Jak ona nie da rady to juz nikt z naszej ekipy .... Ona musi wygrac
kręciel: Hmm... Zapomniałeś, że Gwardzista Grzegorz Eitel jeszcze nie walczył. To właśnie on jest wielką nadzieją białych! Poza tym jeszcze mamy w naszej stajni czarnego konia Przemysława Matyjaszka w kategorii -90kg !!!
Napisano Ponad rok temu
Dzięki, Kręciel, za sprostowanie, faktycznie.Za 2 dni (20 sierpnia): Grzegorz Eitel (eliminacje +100 kg)
Ależ mi kuźwa żal Krawczyka. Dopiero dziś dociera do mnie, co się stało, cała dramaturgia tego pojedynku...
Wrzucam dwa scany z dzisiejszej prasy, pierwszy z Super-Expressu (normalnie nie kupuję tej gazety, ale zobaczyłem sekwencję tych trzech zdjęć), drugi z "Przeglądu Sportowego".
Fajans żurnalista Super-Expressu pisze, że techniką Ukraińca było "sumigoshi". Kuźwa, skąd oni biorą tych speców.
Kończę, do roboty trza lecieć. Jakiś zdołowany jestem...
Pozdr.,
M.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Ateny - załóżmy jeden topic
- Ponad rok temu
-
Zloto w Atenach dla Niemiec
- Ponad rok temu