XMA i MAT - Extreme Martial Arts i Martial Arts Tricks
Napisano Ponad rok temu
User: tricks
Hasło: tricks
[ogólnoświatowy serwer trickowy]
ps.jakbyś ściagał FlashGetem to nie wymagało by hasła ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pozdr.
Napisano Ponad rok temu
Zresztą poczekaj aż sie wypowie eskpert Cheetah 8)
Napisano Ponad rok temu
W Polsce (i to nie tylko w sumie) XMA to przede wszystkim samouki. Ludzie się w to bawiący mają podstawy wyniesione najczesciej z:capo, tkd, kung-fu albo karate. Do tego dochodzi akrobatyka cwiczona u nas zwykle przy AWFach. W stanach są osobne szkoły XMA, specjalistyczne sale...ale do tego długa droga. Póki co to ktoś mający podstawy podłącza się do grupki zapaleńców i razem ryzykują życie :)Ktoś pokazuje dany trick a zainteresiowani starają się go wykonać i starają i starają...az się udaje. wymaga to więc sorego samozaparcia. Podobie zresztą wygląda sprawa z le parkourem. też dopewnego poziomu trzeba dojść samemu podpatrując i otrzymując wskazówki od większych maniaków.
Zresztą poczekaj aż sie wypowie eskpert Cheetah 8)
heh ekspert - a to dobre ...
Tak jesteśmy samoukami - Remek wyniósł podstawy z karate ale to tylko kropla w morzu - ja osobiście nie trenowałem i nie trenuje żadnej MA, jesteśmy zdani na siebie - trenujemy sztuki walki bez żadnej organizacyjnej otoczki [tzn.formy, oragizajcja, klub, przynaleznosc - wiecie co mam na mysli ... :roll: ] ... Pozatym wiecie, że trener/instruktor/mistrz itd itd jest w stanie nauczyć ,,nas,, tylko do pewnej granicy - bo później jesteśmy zdani tylko i wyłącznie na siebie i na własne samodoskonalenie się ...
Do Martial Art Trickz nie ma instruktorów itd [wyłączając NeoKarate, bo tam pewne elementy tzn. typowe tricki uczą trenerzy] - to jest własna inwencja [jednynie typowe elementy ze sztuk walk może nas ktoś nauczyc czy też elementy akrobatyczne u jakiegos instruktora ] ...
W Polsce odbywa się to wszystko w trudnych warunkach [bynajmniej u nas - trenujemy na zwykłej salce judo - ale to nie jest tak duży problem - ważniejsza jest siła woli w doskonaleniu i nabywaniu umiejętności ... ] ...
Nauka opiera sie o analizowaniu filmów/samplerów/tutoriali a później wdrażanie ich na treningach ... ,,młodsi,, podpatrują elementy od ,,starszych,, [stażem oczywiście] i ,,sami,, sie uczą ... oczywiśie na tym nie koniec mojej/naszej roli bo zawsze na treningu sie im pomaga [asekuracja, wytłumaczenie danego elementu, zaprezentowanie, pomoc w poprawie techniki, słowne uwagi co do wykonania, wsparcie, mobilizacja ... ] jakos sobie radzimy ...
I tak to wygląda ... podobnie jest w przypadku Le Parkour'u ... pozatym od pewnego czasu zaczeliśmy się więcej zajamować elementami kaskaderskimi ...
Oto najaktualniejsza wersja jego dema [minimalnie inna od poprzedniej]
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Aloha :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ...
Miłego oglądania ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a tak przy okazji - czy mi sie zdaje czy tam mignął Cheetah na sali ?
Napisano Ponad rok temu
A propos ... :
Jednak odcinek serialu ,,Oficer,, ze mnš i z Remkiem jest jutro czyli 12 maja o godzinie 20 30 na TVP1, 8 odcinek ...
I zwiastun tego odcinka [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] w sumie nie widac mnie za bardzo na trailerku a ni na fotce ale looknšc mozna ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Na fotce ,,to czarne co,, za leżšcym gostkiem w bršzowej kurtce to ja ... heh w scenie w serialu bedzie widac co i jak ... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cała scenka - 3:30 minuty ...
Napisano Ponad rok temu
Łyba - świetny filmik 8) Na początku jak usłyszałem muze to sie zdziwiłem..eee Łatwopalni i XMA ? Ale połączenie takiego nastrojowego i spokojnego kawałka ze zwolnionym tempem akcji okazało sie strzalem w dziesiątkę
Heh ja jeszcze co do tej wypowiedzi chciałem powiedzieć że muza dlatego taka ponieważ tego sampla składałem podczas kilku miesięcznej przerwy w treningach z powodu kontuzji a wtedy jedyne co mi łątwo przychodziło to dołowanie się ponieważ nachodziły mnie myśli że to już koniec ze sportem na szczęśćie jest już ok i ćwiczę dalej Cieszę się że wam się spodobał
:wink:
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8O
ps.srodek dema taki jakiś dziwny ale zobaczcie na drugą cześć dema ...
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - dobry przykład na to, że warto zaczynać w młodym wieku ... :wink:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
-
Google (1)
10 następnych tematów
-
Ognista Fura !!!
- Ponad rok temu
-
Wymiana filmami treningowymi
- Ponad rok temu
-