Imiona na dogi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak długo ćwiczysz, że interesują cię takie bzdury
Wysil się na coś sensownego albo nie pisz wcale
Napisano Ponad rok temu
I to pisze osoba która założyła temat"Poruszające tematy" Jeśli nie chcesz to nie musisz odpowiadać, ani pisać takich bzdur w odpowiedziach, a jeżeli chcesz czymś się wyróżnić to wysil się na coś sensownego albo nie pisz wcaleCzy już nie masz o co pytać????
Jak długo ćwiczysz, że interesują cię takie bzdury
Wysil się na coś sensownego albo nie pisz wcale
Odnośnie tematu to do najbardziej ambitnych on nie należy, ale ile już na tym forum było podobnych temu i jakoś nikomu to nie przeszkadzało.A ciekawi mnie to bo np w Aikikai ani w Shudokanie się z tym nie spotkałem.A w Yoshinkanie który trenuje napisy z imionami są przyjęte.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A po tym jak w Paryżu kilka razy ktoś mi zakosił kimono, a w Polsce hakame uważam to za dobry pomysł .... ( na szczęście odzyskałem to i to, no może nie do końca własne, ale co tam ) 8)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pewnie sam jak byłeś mały nie miałeś woreczka podpisanego i teraz innym którzy mieli zazdrościzzMoże jeszcze podpisane woreczki na kapcie, jak w przedszkolu
Napisano Ponad rok temu
U mnie w klubie nie musimy bo sensei pamieta nasze imiona
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja myślałem że po zapachu potubo z baratem mamy takie same i rozpoznajemy je tylko po plamach ze krwi
Napisano Ponad rok temu
Uważam, że to świetny pomysł. Oczywiście jeśli ktoś jest JapończykiemZastanawiam się, czy Wy też macie wyszyte imiona na swoim kimonie??Oczywiście po japońsku
My mamy po polsku.
Napisano Ponad rok temu
Ja mam co prawda po japonsku, ale tylko na hakamie, konkretnie na prawym pośladku. Pizamek nie oznaczalem, bo sa zbyt zuzyte, zeby ktos je chcial ukrasc.Uważam, że to świetny pomysł. Oczywiście jeśli ktoś jest JapończykiemZastanawiam się, czy Wy też macie wyszyte imiona na swoim kimonie??Oczywiście po japońsku
My mamy po polsku.
Napisano Ponad rok temu
Nie chodzi o to, że ktoś może ukraść. Po prostu w dużem klubie trudno spamiętać imiona.Ja mam co prawda po japonsku, ale tylko na hakamie, konkretnie na prawym pośladku. Pizamek nie oznaczalem, bo sa zbyt zuzyte, zeby ktos je chcial ukrasc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja mam co prawda po japonsku, ale tylko na hakamie, konkretnie na prawym pośladku.
Ale z Ciebie kokietka
Napisano Ponad rok temu
8) Zawsze mnie to dziwi, ze japonskim zwyczajem jest podpisywanie hakamy akurat na tylku.
Ja mam co prawda po japonsku, ale tylko na hakamie, konkretnie na prawym pośladku.
Ale z Ciebie kokietka
Napisano Ponad rok temu
W Yoshinkanie sensei podpisuje kimono temu, kto chce i wcale nie jest to obowiązkowe... Tylko nie zawsze mamy pewność że jest to prawidłowo napisane, ponieważ sensei wypisuje imiona ze słuchu. W ten sposób sensei może nas odróznić.
A ja myślałem że odróżnia nas po wyglądzie, a nie po napisie na gi, jak widać sie myliłem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nauczyciele
- Ponad rok temu
-
Aikido bez broni
- Ponad rok temu
-
Ciekawa oferta ?
- Ponad rok temu