Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób można się starać o uprawnienia sędziego walk Taekwondo WTF? Interesuje mnie jakie wymagania muszę spełniać, do kogo muszę się w tej sprawie zgłosić, jak wygląda i przebiega procedura zdobywania takich dokumentów (egzaminy itd)? Z pewnością to nie taka prosta sprawa ale liczę że osoby posiadające podobne dokumenty udzielą mi paru wskazówek.
Z góry dzieki pozdr. Ryu
Uprawnienia sędziego w konkurencji walk
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
1 odpowiedź w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Uprawnienia sędziego w konkurencji walk
Moje wiadomości mogą być nieco zdezaktualizowane, ale - najkrócej mówiąc - trzeba ukończyć kurs sędziowski w Polskim Związku Taekwondo WTF. Minimalne wymogi, o ile ich nie podniesiono, na klasę C (uprawniającą do sędziowania w planszy na zawodach rangi regionalnej) to bodajże 2 kup i ukończone 18 lat. Jest to najwyższa klasa, jaką można uzyskać na pierwszym kursie. Na sędziego klasy B (planszowy na zawodach ogólnopolskich) był wymagany 1 dan, ukończone 21 lat i 2 lata stażu na klasie C oraz oczywiście zaliczenie kursu i egzaminu na wyższą klasę.
Nie ręczę za aktualność tych danych - tak się składa, że sam pisałem swego czasu te wymagania, ale jakiś czas temu dałem sobie spokój z sędziowaniem i nieco wypadłem z branży. W sprawie kursu zwracaj się bezpośrednio do Polskiego Związku Taekwondo WTF tel. 061 866 34 10, mail [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrówka
Gizmo
sędzia w stanie spoczynku
Nie ręczę za aktualność tych danych - tak się składa, że sam pisałem swego czasu te wymagania, ale jakiś czas temu dałem sobie spokój z sędziowaniem i nieco wypadłem z branży. W sprawie kursu zwracaj się bezpośrednio do Polskiego Związku Taekwondo WTF tel. 061 866 34 10, mail [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrówka
Gizmo
sędzia w stanie spoczynku
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Koreańska drużyna pokazowa WTF "Gold Medal" w Pols
- Ponad rok temu
-
symbol taekwondo [logo do komy]
- Ponad rok temu